Stílusos dizájnklasszikusok új, praktikus kültéri változatban - a GUBI Satellite kültéri függőlámpáját és állólámpáját itt találja!

augusztus 16. 2023
Stílusos dizájnklasszikusok új, praktikus kültéri változatban - a GUBI Satellite kültéri függőlámpáját és állólámpáját itt találja!
Amióta a Satellite sorozat 1953-ban napvilágot látott, ez a különleges lámpa ismert és kedvelt a design világában. A gyönyörű alkotás ötletgazdája a francia-magyar tervező Mathieu Matégot, aki egy teljesen új gyártási technikát talált ki, hogy a lámpának megadja a jellegzetes rigitulle árnyékolót, amely a Satellite sorozat minden lámpáját díszíti. A rigitulle technikát a perforált minta és a papírvékony szerkezet jellemzi, amely lehetővé teszi a fém művészi formákba hajlítását, így a tüllre emlékeztető bolyhos megjelenést kölcsönöz neki. A finom megjelenésű, de erős rigitulle a jellegzetes hosszúkás és kerek formával kombinálva ezért azt a benyomást kelti, hogy a Satellite lámpa zeppelinként lebeg az űrben. A designt kiegészíti az aszimmetrikus, háromszög alakú külső árnyékoló, amely kalapként ül a lámpa tetején, így az összkép egy magas esztétikai értékkel bíró, szoborszerű és formaorientált dizájnerlámpát eredményez.

A teljes Satellite sorozatot itt tekintheti meg

A Satellite sorozat új tagjaival a gyönyörű dizájn kültéren is élvezhető. A több méretben és színváltozatban kapható padló- és függőlámpák mindegyike IP65-ös besorolással rendelkezik, ami megvédi őket a szél és az időjárás hatásaitól. Ezáltal ideálisak fedett teraszon vagy erkélyen történő felszerelésre, hogy a hosszú nyári estéken is élvezhessük őket.

A lámpák kültéri használatra is ideálisak, mivel a rigitulle árnyékolóban lévő takaros lyukmintázat lehetővé teszi, hogy a belsejében lévő fényforrás fénye lágy fényben hatoljon be a lámpa egész köré. Ugyanakkor árnyékolja a fényt, így az nem vakít, hanem lágyan és kellemesen ragyogja be a környezetet. A Satellite segítségével mindkét világból a legjobbat kapja - közvetlen megvilágítást vakításmentes ragyogásban.

A Satellite termékcsalád összes kültéri világítótestének megtekintése itt