Étkezőasztali lámpák - időtlen design és minőség

Az étkezőasztal az otthon központi gyülekezőhelye, a család, a barátok és az együttlét helye. Az étkezőasztal-lámpák segítségével pontosan olyan hangulatot teremthet, amilyet szeretne, de a lehetőségek szinte végtelenek, és a döntés nehéz lehet.

Ha új étkezőasztal-lámpákra van szüksége, és némi inspirációt keres, ebben a cikkben néhány tippet kaphat a megfelelő világítás megtalálásához.

Melyik lámpát válasszam?

Az egyik gyakran feltett kérdés: "Hány lámpát tegyek az étkezőasztalom fölé?". Egy másik kérdés: "Mekkora lámpát válasszak?". Az étkezőasztal-lámpa kiválasztásának első lépése, hogy megnézzük az étkezőasztalát. Ha az asztala hosszú, válasszon két függőlámpát; kisebb négyzet vagy kerek asztal esetén megelégedhet egyetlen lámpával is. Ha az asztalod kihúzható, jó tipp, ha a lámpákat egy konnektorba szereled, így könnyen mozgathatod őket, hogy optimális fényt kapj az asztalon.
Egy másik gyönyörű medál, amely hosszú asztalok felett is jól működik, a Hope. A Luceplan Hope medál hihetetlenül népszerű, ami nagyrészt vizuális könnyedségének és anyagválasztásának köszönhető. A lámpa megsokszorozza a fényt, és csillogó, nyugtató és kényelmes fényt teremt, gyémántként apró fények ezreivel szórja meg az asztalt. Valójában ez ihlette a lámpa nevét is: Hope (Remény).

Itt két Hope függőlámpa látható, amelyek egy magas mennyezetű szoba étkezőasztala fölött lógnak. Ha kis asztala van, akkor csak egyet használhat, és mivel többféle méretben kaphatók, könnyen találhat az étkezőjéhez illőt.

A kép a @wellendorfs jóvoltából készült az Instagramon keresztül.
Egyes vásárlók a Hope-ot nagyon romantikus lámpának tartják, de ahogy itt is láthatja, hihetetlenül jól működik egy visszafogott, skandináv enteriőrben is - szerintünk egyáltalán nem túl romantikus. Fantasztikusan mutat a háttérben lévő sötét fallal, amely hatékonyan kiemeli a lámpa gyönyörű részleteit.

A Hope polikarbonátból készült, sziromszerű lapokból áll. Ezek a panelek valójában Fresnel-lencsék, amelyek optimalizálják a fény visszaverődését és széttöredezését - ezek hozzák létre a különleges fényhatásokat, miközben csökkentik az energiafelhasználást. ez egyszerűen egy gyönyörű, finoman kidolgozott dizájnlámpa.

Kép a Pinterestről
Egy másik függőlámpa, amely optimális választás lehet étkezőasztalához, a klasszikus Flowerpot VP1 az &traditiontől, amelyet Verner Panton tervezett. A VP1 a legkisebb a Flowerpot medálok közül a maga 23 cm-es átmérőjével, így gyakran látunk belőle kettőt is lógni egy étkezőasztal fölött. Ha kisebb asztallal rendelkezik, próbálja ki a Flowerpot VP2-t, amelynek átmérője 50 cm.
 
Az egész Flowerpot sorozat nagyon népszerű, és számos színben kapható. Az összeset itt találja.

A képet vásárlónk, @_bylilli jóvoltából az Instagramon keresztül.

Melyik izzó adja a legjobb fényt egy étkezőasztal fölött?

Túlságosan jól tudjuk, hogy nehéz lehet eligazodni a fényforrások széles világában. Igyekszünk a lehető legjobban megválaszolni néhányat a leggyakoribb kérdések közül, amelyeket ügyfeleinktől hallunk - remélhetőleg ez segít kiválasztani a megfelelő izzót az étkezőasztal-lámpához.

Néhány ilyen kérdés: "Melyik fényforrást válasszam?", "A LED a legjobb választás? Miért?' és 'Mihez képest a LED wattok?' A legtöbben ismerjük a klasszikus 40, 60 és 100 wattos izzókat, de nem vagyunk olyan magabiztosak, amikor a LED-ek és a hagyományos izzók összehasonlításáról van szó.


A megfelelő izzó megtalálása nehezebbé vált, mivel ma már többféle választási lehetőség van, ha az energiafogyasztásról van szó a hagyományos izzókhoz képest. Az energiatakarékos izzók és a LED-izzók sokkal több fényt biztosítanak sokkal kevesebb energiával - ez az első előnye annak, ha a LED-et választja.

Ökölszabályként elmondható, hogy a LED-ek az izzók által felhasznált energia körülbelül 10%-át fogyasztják - a régi izzók LED-izzókra való cseréjével elég sokat spórolhat a villanyszámláján. Egy másik előnye, hogy a LED-izzók élettartama sokkal hosszabb - gyakran 25 000 és 50 000 óra között van -, így miközben pénzt takarít meg az áramköltségen, nem kell olyan gyakran cserélni az izzókat.
Az izzók hatékonyságának összehasonlításakor általában két paramétert veszünk figyelembe: mennyi fényt bocsátanak ki (lumen) és mennyi energiát használnak fel (watt). Ez azt jelenti, hogy a lumeneket és nem a wattokat kell néznie, hogy kiszámítsa, mennyi fényt biztosít egy LED-izzó. A fenti táblázatban láthatja, hogyan hasonlítják össze a különböző izzótípusokat. (Kattintson a képre a nagyobb táblázat megtekintéséhez.)

Ha lámpát vásárol a Lampemesteren, mindig kap egy ingyenes fényforrást a rendelés mellé. A lámpa gyártója ajánl egy izzót, és mi ezt az izzót küldjük tovább Önnek. Ha szeretné, bármikor választhat más izzót is.