Izzók

A lehetőségek száma végtelen, és a típusok, formák és színek széles skáláján való eligazodás nehéz lehet. Egy fürdőszobát szeretne megvilágítani, a nappalit hangulatos fényben fürdetni, vagy az étkezőasztalt megvilágítani? Ha szeretné, hogy legközelebb felkészültebbnek érezze magát, amikor izzót választ.
Mutasd 36 a 526 termékből {0} terméket

Izzók lámpákhoz

 
Az izzó kiválasztása nem mindig sétagalopp. Rengeteg kifejezés létezik, és az izzókról szóló útmutatónk célja, hogy segítsen eligazodni bennük, de az alábbiakban szeretnénk megfejteni néhányat közülük az Ön számára.  


Ha azért keres izzót, mert a régi kiégett, akkor a régi izzó talpának kitalálásával kell kezdenie. A klasszikus csavaros izzók általában kétféle méretben kaphatók: nagy és kicsi. A nagyot E27-nek, a kicsit pedig E14-nek hívják. Az E típusú izzók azok a klasszikus izzók, amelyeket a legtöbben próbáltunk már ki- és becsavarni egy lámpába. Akárcsak a Lampemesteren kabalafigurája, a feltaláló Thomas Edisonról kapták a nevüket!  

A G típusú izzókat általában egyfajta klipesszel rögzítik, és ritkábban fordulnak elő, mint az E típusú izzók. Gyakran nevezik őket tűs talpas izzóknak.  

A GU típusú izzók újabb találmányok, és ezeket az izzókat gyakran szerelik spotlámpákba, ahol a két lábat csatlakoztatják és 20 fokban elforgatják, hogy egyfajta bajonettfoglalatra szereljék őket. A GU típusú izzókat akasztólámpákhoz tervezték, és a GU feliratot követő szám az izzó két lába közötti távolságra utal.  

A T típusú izzók az utolsó típus, amelyet itt érintünk. A T5 fénycső egy fénycső, és rögzítőelemre van szüksége, hogy megtartsa.  

Színvisszaadás

 

Amikor az izzókról beszélünk, fontos kitérni az RA kifejezésre, amely a fény színvisszaadásra való képességére utal. A nappali fény 100 RA - más szóval tökéletesen adja vissza a színeket. A LED izzók gyakran 80-95 RA-t biztosítanak, ami azt jelenti, hogy a színek nagyon hasonlóak ahhoz, amit a nappali fényben látunk. Általánosságban elmondható, hogy az otthonában lévő lámpáknak legalább 80 RA értékkel kell rendelkezniük a szép színek és az ideális megvilágítás érdekében.  


LED izzók

 

A LED izzók nagyon népszerűek, és nem véletlenül. A LED izzók fényét Lumenben mérik, nem pedig Wattban, mint más izzókét. Általánosságban a következő átváltások érvényesek:  

15W = 140 lumen  

25W = 250 lumen  

40W = 470 lumen  

60W = 800 lumen  

75W = 1050 lumen  

100W =1520 Lumen  

A LED izzó nagyon gazdaságos és kevés energiát fogyaszt. A GN, e3light, Muuto, DuraLamp, Philips, Vita, Megaman, Raxon, Tala és még sok más cég LED izzóit kínáljuk.  

Dekorációs izzók

 


Manapság sok lámpa rendelkezik látható izzóval, így az izzó majdnem olyan fontos a lámpa kifejezésében, mint maga a lámpa. Hogy segítsünk tökéletesíteni a megjelenést, szép és dekoratív izzók széles választékát állítottuk össze mindenféle lámpához.  


Philips Hue - A jövő izzói

 

A Philips az Apple-lel együttműködve megtervezte a Philips Hue-t, amelyet a jövő fényének tartunk. Letölthetsz egy alkalmazást, és a speciálisan kialakított izzóknak köszönhetően a fényt tetszésed szerint állíthatod és szabályozhatod, többek között 16 millió szín közül választhatsz.  

Ez áttörést jelent az izzóiparban. Ahol korábban egy dimmerre és egy időzítőre volt szükséged, most már csak a megfelelő izzóra van szükséged. A Philips Hue-t a betörők elriasztására is használhatja, mivel beállíthatja, hogy a fény a nap különböző pontjain és az Ön által kiválasztott helyiségekben akkor is be- és kikapcsoljon, amikor Ön nincs otthon.  
Oszd meg képeidet a @lampemesteren
Inspirálj és hagyd magad inspirálni, egyik egyedi otthonból a másikba. Jelöld meg képeidet a #IgenLampemesteren címkével, és lehet, hogy a te otthonodat is meglátod itt!