Lámpák a konyhában - az étvágygerjesztő világítás receptje

A konyha az a hely, ahol sok időt töltünk, munkaidőben és szabadidőben egyaránt. Ezért a konyhának megfelelő megvilágítást kell biztosítani, hogy megfeleljen a különböző szerepeknek. Ideális esetben a konyhában három különböző típusú fénynek kell lennie - központi, munka- és hangulatvilágításnak.

    - Központi világítás - A központi világítás gyakran függő- vagy mennyezeti lámpa formájában valósul meg. Ez az a fény, amely az egész helyiséget megvilágítja, és a hangulat megteremtésére is használható. (És ne felejtsük el, hogy látnia kell, mi van a polcokon és a szekrényekben.)

    - Munkavilágítás - Nagyon fontos, hogy a konyhában jó munkavilágítás legyen - optimális megvilágítást szeretne ott, ahol az ételeket készíti. A munkaterületét egyenletesen, tisztán és a megfelelő színhőmérséklettel kell megvilágítani. A munkafény jöhet felülről és/vagy elölről, de ne feledje, hogy kerülje az árnyékok keletkezését. A konyhaasztal/pult, a mosogató és a tűzhely/főző fölött munkavilágítást szeretne.

    - Hangulatvilágítás - A hangulatvilágítás otthonosságot és karaktert kölcsönöz konyhájának. Gyakran kombinálható a központi világítással egy fényerőszabályzó segítségével, és kellemes hangulatot teremthet.

A Lampemesteren mindenféle konyhához talál lámpát, olvassa végig ezt az útmutatót, és inspirálódjon. Tippeket és tanácsokat osztunk meg a konyhai világítás összes típusáról, arról, hogy melyik stílus működik a legjobban a konyhában, milyen izzótípust válasszon, és hogyan válasszon olyan lámpát, amely egyszerre stílusos és praktikus.

Konyhai függő - klasszikus, retro vagy modern?

A konyhai függőlámpák és munkafelületek esetében tartsa szem előtt a függesztési magasságot. Ökölszabályunk szerint akkor kapja a legjobb munkafényt, ha a lámpát kb. 75-80 cm-rel a munkafelület fölé akasztja.

Van egy remek tippünk az árnyékok elkerülésére is: mérje meg a munkafelület mélységét (a felület szélétől a falig terjedő távolságot), ossza el 3-mal, és mérje meg ezt a távolságot a faltól kifelé. Ez az a pont, ahová a lámpát fel kell akasztania.

Ahhoz, hogy a munkafelületen a lehető legegyenletesebben terjedjen a fény, javasoljuk, hogy néhány - vagy több - lámpát akasszon fel egymás után, viszonylag kis távolságra egymástól.

A konyhai függesztékeket illetően rengeteg lehetőség van, és többféle stílusban is kaphatók.
A dán PH 2/1 Függőlámpa a dán Louis Poulsen márkától egy igazi designklasszikus, amelyet Poul Henningsen alkotott. Ez egy elegáns és időtálló függőlámpa, amely egyedi, mégis egyszerű kialakításának köszönhetően sokféle lakberendezési stílushoz jól illik.

A PH családban több változat is létezik, az eredeti klasszikustól - ahogy a képen látható - a frissített kortárs modelleken át a retro stílusig.

A PH lámpák azért biztosítanak ilyen jó minőségű fényt, mert 3 árnyékolós, fényvisszaverő rendszerrel rendelkeznek. A fény nagy része lefelé vetül, de olyan módon, hogy az egyszerre lágy és szórt.

A képet ügyfelünk @valdealma jóvoltából az Instagramon keresztül
Flowerpot VP1 a dán &tradition márkától egy kedves és stílusos függőlámpa.  Klasszikus dizájn, modern hangulattal, és különösen jól mutat az északi ihletésű belső terekben.

A képen látható lámpa matt fehér színű, de a VP1 14 elegáns színben kapható. Ez a lámpa kiváló fényt biztosít a konyhában, és gyönyörű dizájnja feldobja a napját. A virágcserép meleg fénnyel tölti meg a környezetét, így igazán jól illik egy olyan helyiségbe, mint a konyha.

A képet vásárlónk @homehappydk jóvoltából az Instagramon keresztül küldtük.
A Beat Light sorozat a Tom Dixontól egy hihetetlenül menő és izgalmas függőlámpacsalád, amelyet a 80-as évek inspirált. Ez egy olyan sorozat, amely kissé retró hangulatú, de mégis alaposan modern. Olyan, mint egy kis friss levegő a konyhában, különösen, ha a sorozat különböző modelljeit kevered.

Ezeket a Tom Dixon lámpákat is a sárgaréz szobrászi egyszerűsége ihlette, és mivel a sárgaréz kézzel van megmunkálva, minden Beat Light egyedi. Végül - de nem utolsósorban - az egész sorozat kiváló minőségű fényt biztosít.

Kép a Pinterestről

LED izzók konyhai lámpákhoz - mi, hogyan és miért

A LED izzók ideálisak konyhai használatra - olyan minőségi, kényelmes munkafényt biztosítanak, amilyenre ebben a helyiségben szüksége van. Emellett energiát is megtakarítanak, ami kisebb villanyszámlát jelent, és átlagosan 15 évig tartanak. A LED-es konyhai világítás magas fényminőséget és jó színvisszaadást biztosít.

A LED-források a megfelelő színhőmérsékletű fényt is kibocsátják - ezt igazán értékelni fogja, amikor a konyhában dolgozik.

    - A praktikus munkavilágításhoz ideális a semleges fehér fény - 3500-4000 kelvin.

    - A hangulatvilágításhoz jobb a meleg fehér fény - 2600-2900 kelvin.

A konyhában matt, meleg fényre van szükség, amely jó színvisszaadást biztosít, és azt jelenti, hogy az ételek úgy fognak kinézni, ahogyan annak lennie kell. Rengeteg olyan lámpát kínálunk, amelyek beépített LED-modulokkal rendelkeznek, vagy LED-izzókkal használhatók - csak fel kell fedeznie a konyhai világítás univerzumát.
Ezek a lámpák rugalmasak és funkcionálisak, ami két fontos szó a konyhában. A Aim függőlámpa fekete színben a Flos terméktől egy olyan lámpa, amely fokozatmentes, fokozatmentes magasságállítással rendelkezik, így úgy helyezheti el, ahogyan csak szeretné.

Ez az egyszerű és gyönyörű függőlámpa tökéletes a konyhában mind munkalámpaként, mind központi világításként, és beépített LED-es fényforrással rendelkezik, így csökkenti az energiafogyasztást, és nem kell aggódnia az izzók cseréje miatt!

Kép a Pinterestről
A Zero sorozat egy stílusos, minimalista és klasszikus lámpa program, amely könnyen otthonra lelhet otthonában. A Zero S1 LED függőlámpa a LIGHT-POINT-tól lefelé és a konyhai munkafelületre terjedő fényt vetít. A beépített LED-modul ideális munkalámpát biztosít, amely segít a konyhai feladatok elvégzésében.

A Zero sorozat fekete, arany, fehér és mokka színben, valamint négy különböző méretben kapható.

Kép a Pinterestről
A Louis Poulsen nemrégiben bevezetett Doo Wop - amely sárgaréz, réz és acél színben kapható - kiváló választás a konyhába. Egyszerű és szerény függőlámpa, de bája sokféleképpen feldobja konyháját.

Ha a Doo Wophoz LED-izzót választ, javíthatja konyhája fénykibocsátását. Az árnyékoló belseje fehérre van festve, így egy olyan fényvisszaverőt hoz létre, amely segít a fényt mind lefelé a munkafelületre, mind felfelé a helyiségbe vetíteni. Ez a lámpa minden konyhába tökéletes.

Kép a Pinterestről
A Solo Sqaure mennyezeti lámpa, a dán LIGHT-POINT gyártótól származó LIGHT-POINT nagyon hasonlít a képen láthatóhoz. Ez egy gyönyörűen egyszerű lámpa, ideális konyhai használatra. Ez a mennyezeti lámpa fekete és fehér színben kapható, és van kerek változata is, amely ugyanolyan egyszerű és diszkrét, mint szögletes rokona. Mindkét változat beépített LED fényforrással rendelkezik, így optimális fényt biztosít a konyhában.

Egy másik nagyszerű mennyezeti lámpa a konyhában való használatra a Focus sorozat, szintén a LIGHT-POINT-től. Beépített LED-je meleg fehér fényt biztosít, és ahogy a neve is mutatja, valóban fókuszba helyezi a dolgokat. Stílusos és egyszerű kialakításával az otthon sokféle helyén jól fog működni.

Kép a Pinterestről

Fontolja meg a konyhai világítást - mennyezeti lámpák, fali lámpák és függesztékek

A konyhában számos világítási lehetőség van, többek között mennyezeti lámpák, fali lámpák és függőlámpák. A tökéletes konyhai munkaterület kialakításakor sok praktikus szempontot kell figyelembe venni, de a személyes ízlés is szerepet játszik. Ha új világításon gondolkodik a konyhába, fontos, hogy ne feledje, hogyan van berendezve a helyiség.

Ha konyhákról van szó, a fali lámpák jelenleg óriási divatnak számítanak. Rendkívül praktikusak a konyhában, mivel gyakran a világítási igényeknek megfelelően elforgathatók, forgathatók és mozgathatók. A fali lámpa lehetővé teszi, hogy közvetlenül a tűzhelyre, a pultra vagy a mosogatóra világítson - ez napjaink rugalmas konyhai lámpája.

A függőlámpák régóta kedveltek a konyha megvilágítására. Csak tartsa szem előtt, hogy a kis árnyékolók jobban működnek, mint a nagyok - kevésbé lesznek útban, és kevesebb vizuális teret foglalnak el.

A mennyezeti lámpák praktikusak és egyszerűek - csak szerelje fel őket a mennyezetre, és máris gondoskodnak magukról.

A rugalmasság kulcsfontosságú tulajdonság, amelyet szem előtt kell tartania, és ne feledje, hogy jó minőségű fényre van szüksége a munkafelületeken, valamint egy központi fényforrásra, amely az egész helyiséget megvilágítja.
Ha rugalmasságra és funkcionalitásra vágyik, a 265 fali lámpa a Flos-tól nem tökéletes.  Annyira rugalmas, hogy akár függőlámpákat és mennyezeti lámpákat is helyettesíthet. A 2 méter hosszú karja mozgatható, hogy pontosan azt világítsa meg, amit szeretne.

Izgalmas és gyönyörű lámpa, amely különösen jól mutat egy minimalista konyhában. A 265 fali lámpa fekete, fehér és kék színben kapható.

A képet vásárlónk, @sofieweinreichengell jóvoltából az Instagramon keresztül
Egy másik rugalmas és funkcionális lámpa a 304L40 fali lámpa a legendás francia márkától, a Lampe Gras-tól. Mozgatható csuklós karral rendelkezik, így oda világíthatsz, ahová éppen szükséged van rá. Ez a stílusos és egyszerű lámpa 5 szép színben kapható.

Általánosságban ajánljuk, hogy nézze meg közelebbről a Lampe Gras-t. Egy egész sor kedves, rugalmas lámpájuk van, amelyek az 1920-as évek óta győzik meg a vásárlókat, és úgy tűnik, hogy ez nem fog egyhamar megváltozni.

A képet ügyfelünk, @hosmajorskan jóvoltából az Instagramon keresztül készítettük.
A Semi függőlámpa a dán GUBI márkától egy kedves, különleges kialakítású lámpa. Remek választás, ha minőségi megvilágítást keres - zománcozott ernyője diffúz és egyenletes fényt vetít, így ideális a konyhaasztal, a pult vagy a sziget fölé függesztve.

Ez az időtlen függőlámpa 8 különböző színben és 3 méretben kapható, így minden ízlésnek és helyzetnek van egy Semi.

Kép a Pinterestről
A Being mennyezeti lámpa a Philips Hue cégtől egy tökéletes mennyezeti lámpa, amely stílusos és egyszerű kialakítású. Fényerősségét maga szabályozhatja, így központi és munkahelyi világításra egyaránt praktikus választás. Az abszolút legjobb munkakörülményekhez 4000 kelvinre állíthatod a lámpát, Being pedig dimmelhető is. Annyira rugalmas, hogy lehet, hogy ragaszkodni fogsz hozzá...

A Being mennyezeti lámpa rengeteg praktikus funkcióval rendelkezik, és lefelé és oldalra vetíti a fényt. Fekete és fehér színben kapható.

Kép a Pinterestről

Reméljük, hogy adtunk némi inspirációt és információt a konyhai világításról. Ha bármilyen kérdése van, vagy útmutatásra van szüksége, forduljon bátran hozzáértő ügyfélszolgálatunkhoz - ők gondoskodnak Önről.