Lámpák a nappaliba - olvassa el útmutatónkat és válassza ki a megfelelőt

Sokféle nappali lámpa közül választhat, és sok kérdésre kell választ adnia az elhelyezéssel, a stílussal, az árral és a különböző lámpák kombinálásával kapcsolatban.

Első lépésként érdemes megkérdezni magadtól, hogy pontosan mik a gyakorlati igényeid. Ezután dönthet arról, hogyan szeretné, hogy az új lámpája(i) hogyan nézzenek ki - egy bizonyos stílusú, klasszikus design lámpát szeretne, vagy inkább az érdekli, hogyan szeretné megvilágítani a nappaliját?

Hogy segítsünk neked, megadjuk a legjobb tanácsainkat a nappali világításával kapcsolatban, hogy megtaláld pontosan a megfelelő nappali lámpát az otthonod díszítésére.

Milyen fali lámpák használhatók a nappaliban?

Milyen fali lámpák használhatók a nappaliban?

Folyamatosan új trendek bukkannak fel, és a nappaliba szánt fali lámpák esetében egyértelmű trend a méret és a rugalmasság.

Lampe Gras egy hihetetlenül népszerű márka, és a fali lámpák széles választéka megtalálható a kollekciójukban. Találhatunk közvetlenül a falra vagy rúdra szerelt lámpákat, mint a képen láthatóak. Különböző hosszúságban és színben kaphatók, és kiválaszthatod, hogy hány csuklót szeretnél a karon. A Lampe Gras lámpák elképesztően rugalmasak, ezért nagyon hasznosak a nappaliban, hiszen úgy állíthatod be őket, hogy pont oda világítsanak, ahová szükséged van rá.

A képet vásárlónk @camillaathena jóvoltából az Instagramon keresztül
A Lampe Gras 214 fali lámpa egy olyan modell, amelyet sok otthonban látunk. Szerintünk ez azért van, mert hihetetlenül rugalmas, és mert annyira jól működik a skandináv stílusú belső terekben. A lámpát fel és le lehet állítani, valamint a kar és a lámpafej mozgatható, így egy hasznos és rugalmas lámpát kapunk egy stílusos és vonzó csomagolásban. (És az alapformában nincsenek csavarok vagy hegesztett kötések!)

Nézze meg itt a Lampe Gras választékunkat, és inspirálódjon.

A képet ügyfelünk @lk.living jóvoltából az Instagramon keresztül

Egy másik népszerű fali lámpa a Mantis BS2 a Schottlander cégtől. Ez egy jól megtervezett és kissé szokatlan lámpa, amely illik a mai lakberendezési trendekhez és lakberendezési stílusokhoz.

A Mantis BS2 egy lenyűgöző, elegáns ipari megjelenésű lámpasorozat része - olyan dizájn, amely soha nem fog elavultnak tűnni. Nehéz elhinni, hogy a Mantis sorozatot 1951-ben alkották meg, és kora ellenére ma népszerűbb, mint valaha.

Az ellensúlyok rendszerén keresztül a lámpa könnyen és elegánsan négy különböző pozícióba állítható, és a pontos modelltől függően a fej 180º és 360º között dönthető és forgatható.  
A Mantis elegáns és stílusos, és egyre gyakrabban találkozunk vele. Úgy gondoljuk, hogy a nagyobb fali lámpák azért ilyen népszerűek, mert elfogadottabbá vált a hagyományos stílusoktól való eltávolodás. Nem azt mondjuk, hogy a kis falilámpák kimentek a divatból - sok AJ falilámpát, Caravaggio Reads-t, kisebb fali modelleket látunk a Lampe Gras-tól és másoktól is - de nem titok, hogy a mai modern fali lámpaválasztás nagy, szép és figyelemfelkeltő.

A képet ügyfelünk @palettenoir jóvoltából az Instagramon keresztül

A harmadik népszerű fali lámpa a 265 a Flos cégtől. Ez egy igazán szép és hasznos lámpa, amely minőségi, közvetlen fényt ad, és könnyen használható a dohányzóasztal felett.

A 265-ös egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy nem igényel sok helyet a falon. A rögzítőelemek nagyon kicsik egy ilyen méretű lámpához képest, és a végén egy hihetetlenül rugalmas lámpát kapsz, amely meglepően nagy területet képes megvilágítani. Hosszú karjának köszönhetően a lámpa fejét pontosan oda tudja pozícionálni, ahová szüksége van rá, az ellensúlynak köszönhetően pedig a lámpa mozgása egyszerű és elegáns.

A képet vásárlónk, @mittlillehjerte jóvoltából az Instagramon keresztül

Lámpák a nappaliba - az olcsó választás rossz választás?

Gyakran kérdezik tőlünk, hogy az olcsóbb lámpák rossz választás-e. De mi az olcsó és mi a drága? A Lampemesteren kizárólag minőségi lámpákat forgalmazunk, de többféle árfekvésben!

Ez nagyrészt az Ön igényeinek kérdése. Olyan lámpára van szüksége, amelyik dimmelhető, vagy csak olyasmire, amit be- és kikapcsolhat? Legyen beépített energiatakarékos LED-modul, vagy a fényforrás lényegtelen? Egyes vásárlók klasszikus dizájnlámpát keresnek, de ezek is különböző árfekvésben kaphatók, így mindig találhatsz olyat, amelyik olcsóbb a többinél.

Nehéz kérdés, de egy dologban biztosak vagyunk: minőségi lámpáink többféle árkategóriában kaphatók - így az Ön igényeinek és költségvetésének is meg tudunk felelni.

Hol használhat függőlámpákat a nappaliban?

Hol használhat függőlámpákat a nappaliban?

A világítás az egyik legfontosabb szempont a nappali berendezésénél. Hatalmas hatással van arra, hogy hogyan éli meg a szobát, és a világítás megváltoztatásával könnyen megváltoztathatja a hangulatot. A nappali lámpák ma már gyönyörű designtárgyak - egyszerre díszítenek és teremtenek hangulatot, így nem kell arra korlátozni őket, hogy csak az asztal fölé lógjanak.

Vegyük például ezt a képet, amelyen egy Tom Dixon Etch függőlámpa sárgarézből lóg a kanapé fölött. Ugyanilyen könnyen lóghatna egy komód fölé vagy egy sarokba egy fotel és egy kis mellékasztal mellé. Az egész nappalidban "hygge-állomásokat" hozhatsz létre!
A második képen két Etch mini medál látható, szintén a Tom Dixontól. Pontosan a fal közepén lógnak - nem hagyományos pozíció, de szerintünk hatásos és jól néz ki. Csak ne feledje, hogy a környezetükkel összhangban kell felakasztania őket, szinte mintha csendéletet komponálna. Így tudja a legjobban értékelni szépségüket mint tárgyakat, valamint azt a gyönyörű módot, ahogyan megvilágítják a nappaliját.

A metszett függők vetik a legszebb árnyékokat, és nagyszerű választás, ha hangulatvilágítást keresel. Ha árnyék nélküli, közvetlenebb fényt keres, csak válasszon másik izzót. Például a dohányzó- vagy étkezőasztal fölé helyezett Etch a legjobban egy olyan izzóval működne, amely a fényt lefelé vetíti az asztal felületére.

A képet ügyfelünk @krea_pernille jóvoltából az Instagramon keresztül

Menő nappali lámpák - mi a menő mostanában?

Menő nappali lámpák - mi a menő mostanában?

Mostanában a skandináv ihletésű belső terek a menők, és rengeteg olyan okos, szép és funkcionális nappali lámpát találhat, amelyek kiegészítik ezt a stílust. Mivel a fali lámpákat és a függőlámpákat már szemügyre vettük, most szeretnénk néhányat ajánlani a legmenőbb asztali és állólámpák közül, amelyeket a nappalidban használhatsz.

Az első javaslat egy klasszikus PH lámpa. Itt egy PH 3/2 Asztali Lámpa és egy PH 3½-2½ Állólámpa lámpát láthatsz két különböző otthonban, amelyek hasonló stílusúak - szürke falak és minimalista, stílusos dekoráció. Hallottuk, hogy egyesek azt gondolják, hogy ezek a lámpák az idősebb generáció számára készültek, de valójában minden korosztályban rendkívül népszerűek. Ugyanilyen gyakran látjuk őket a fiatalok otthonában is, hiszen olyan korban élünk, amikor az emberek hajlandóak egy kicsit több pénzt költeni a minőségre és a nagyszerű dizájnra.
Mindkét lámpa a 3 árnyékolós lámpacsalád tagja, amely ma már 20 modellt tartalmaz, köztük három kültéri lámpát. Poul Henningsen 1925-1926-ban fejlesztette ki a 3 árnyékolós rendszert, amikor Louis Poulsen számára tervezett lámpákat egy párizsi nemzetközi kiállításra. Henningsen egész életében a vakításmentes világítás megteremtésén dolgozott, és végül nem egyetlen lámpát, hanem egy egész rendszert alkotott - a ma ismert gyönyörű PH lámpákat. A PH lámpák száma az ernyő méretére utal - a PH 3½/2½ lámpának kb. 35 cm átmérőjű ernyője van.

Ha többet szeretne megtudni a klasszikus PH lámpákról, akkor a teljes sorozatot itt találja.

A képek a @bytved és ügyfelünk @valdealma jóvoltából és az Instagramon keresztül

Egy másik népszerű lámpasorozat az AJ a Louis Poulsen cégtől. Ezek a lámpák olyan ismerősek, mint a régi barátok, és sok otthonban megtalálhatóak klasszikus és stílusos megjelenésük miatt.

Az AJ Table nem foglal sok helyet, így különösen jól illik egy komódra vagy ablakpárkányra. Az árnyékoló fel-le állítható, így pontosan oda irányíthatja a fényt, ahová szüksége van rá. Az AJ lámpa az irodában vagy a hálószobában is használható, így ha AJ lámpát vásárol, mindig van egy tökéletes hely, ahová elhelyezheti.
Mi a Lampemesteren azt gyakoroljuk, amit prédikálunk - itt egy AJ Asztali Lámpa és egy AJ Állólámpa látható a közösségi média gurunk, Jannie nappalijában. Egyértelmű, hogy - egyszerűségük miatt - a sorozat különböző modelljei egy szobában is használhatók, anélkül, hogy ez túl sok lenne a jóból. Jannie most költöztette át az AJ asztalt az otthoni irodájába, és lecserélte egy PH 3/2 - az AJ valóban gyakran mozog, ami újabb bizonyíték arra, hogy ezek a lámpák sokféle környezetben működnek.

Ez akkor is nagyszerű ötlet, ha úgy gondolja, hogy egy szobának szüksége van egy kis felfrissülésre. Az új és más fény nagy különbséget jelent, ezért próbáljon meg néhány lámpát kicserélni, ha itt az ideje a változásnak.

A képek a @bytved jóvoltából készültek az Instagramon keresztül.
Itt egy másik AJ Floor - egy gyönyörű lámpa, amely sokféle dekorációs rendszerbe illeszkedik. Csodálatosan mutat a Kabe színes vakolatú fal, a gyönyörű szürke Kähler gyertyatartók és az Andersen Furniture AC2 szék mellett. A dekoráció teljes, és az AJ Floor teszi teljessé a dekorációt.

A kép a @solgt_til_stanglakrids jóvoltából készült az Instagramon keresztül.

Panthella MINI a Louis Poulsen cégtől egy másik nagyon népszerű nappali lámpa. Ez egy viszonylag új modell, de már sok otthonban megtalálható. A Panthella MINI átmérője mindössze 25 cm, és kis mérete miatt rengeteg különböző helyzetben használhatod.

A képen látható rózsaszín, piros, lila, kék, narancssárga, sárga, két zöld árnyalatban, fehér, fekete, csillogó új króm és opál akril színben kapható.

Beépített LED fényforrással és 3 fokozatú fényerőszabályzóval rendelkezik, így ez a dizájnlámpa a Louis Poulsen cégtől egyszerre szuperkáprázatos és igazán hasznos.

A Panthella MINI fémből készült paravánnal készült, ami Verner Panton eredeti ötlete volt a lámpával 1971-ben, de az akkor rendelkezésre álló technológiával nem lehetett elkészíteni. A fémernyő belülről fehér, ami a fényt a láb felé, majd a szoba felé visszaveri - egy igazán szép lámpa, ami mindenhol működik.
Az itt látható opálszínű Panthella MINI valóban kiemelkedik a tömegből, mivel a termékcsalád többi tagja fémárnyalatokat használ. Ha az opál akril mellett dönt, az egész képernyő megvilágítást kap, ezért érdemes átgondolni a világítási igényeket, mielőtt eldönti, hogy melyik Panthella MINI-t vásárolja meg.

A képet ügyfelünk @homehappydk jóvoltából az Instagramon keresztül

Ha a népszerű nappali lámpákról van szó, nem feledkezhetünk meg a &tradition édes Flowerpot VP3 lámpájáról.  Ez egy olyan bestseller, amely soha nem megy ki a divatból. A VP3-at Verner Panton tervezte, és medálként is kapható két különböző méretben és számos gyönyörű színben. Itt a Lampemesteren az egyértelmű bestseller szín a matt világosszürke, és az új matt fekete is sikeres

Használja a Virágtartót a nappaliban, az éjjeliszekrényen vagy a gyerekszobában - ezzel a kedves dizájnklasszikusával a lehetőségek tárháza végtelen.

Tekintse meg a teljes Flowerpot választékot itt.

A kép vásárlónk @_bylilli jóvoltából készült az Instagramon keresztül.