Jaime Hayon

Született: 1974-ben Madridban.  

Népszerű munkái: Az Ikebana vázák a Fritz Hansen számára és a Formakami lámpák a &tradition számára. A Jaime Hayon székek: JH97 társalgószék a Fritz Hansen számára és Elefy szék a &tradition számára.  

Elképzés: Ipari formatervezés az Európai Formatervezési Intézetben.  

A spanyol tervező és művész Jaime Hayon 1971-ben született Madridban. Ipari formatervezői képzése nagyban befolyásolta terveit, az egyszerű Jaime Hayon bútoroktól kezdve az elegánsabb lámpákig.  

Híres arról, hogy mindig új perspektívákat talál és feszegeti a művészet és a design határait. Amellett, hogy van érzéke a tárgyak és a funkcionalitás kombinálásához, Jaime Hayonnak sikerül személyiséggel és történelemmel rendelkező termékeket terveznie. Munkájával kapcsolatban azt mondja, fontos megjegyezni, hogy terveit emberek készítik emberek számára. Véleménye szerint a terveknek provokatív hatásúnak kell lenniük, és a felhasználónak jól kell éreznie magát.  

Jaime Hayon Stúdió

1997-ben, miután ipari formatervezői diplomát szerzett, a Fabrica: a Benetton által támogatott design és kommunikációs akadémiára ment. Gyorsan felemelkedett a ranglétrán a diákból a tervezési részleg vezetőjévé. Nyolc évvel később Jaime úgy döntött, hogy megpróbálkozik egy stúdió megnyitásával, amelyet Hayon Studiónak nevezett el. Nem kellett sokáig várnia a sikerre - kezdetben a designer játékok, kerámiák és bútorok, később pedig a dekoráció és az installációk területén.  

A Hayon Studio székhelye a spanyolországi Valenciában található. Munkáit a világ legrangosabb művészeti és dizájnkiadványai közölték, és számos díjat nyert, köztük az Elle Decoration nemzetközi dizájndíját. A Time Magazine korunk 100 legjelentősebb alkotója közé sorolta, míg a Wallpaper Magazine az elmúlt évtized egyik legbefolyásosabb alkotójának nevezte.  

Jamie Hayon és a Fritz Hansen

Jaime Hayon tervei zökkenőmentesen illeszkednek a Fritz Hansen DNS-ébe, amely nemcsak a minőségre és a funkcióra, hanem az esztétikára is összpontosít. A magas funkcionalitással párosulva Hayon személyiséget lehel minden egyes formatervbe, lelket adva neki, amelyhez a felhasználó valamilyen módon kapcsolódni tud. Ez egyértelműen tükröződik a Jaime Hayon vázákban, amelyek lehetővé teszik, hogy levágott virágokból lenyűgöző csokrot rendezzünk. Maga a virág rendkívül dekoratív, és gyönyörűen néz ki, akár virággal megtöltve, akár teljesen önmagában. Hayon Happy Hook nevű termékét is érdemes megnézni. A funkcionális kampó egy csípős dizájnnal rendelkezik, amelyet egyértelműen a mindannyiunk által ismert és szeretett smiley ihletett.  

Itt találja Jaime Hayon lakberendezési kiegészítőit a Fritz Hansennél.  

Jaime Hayon és az &tradition

Az &tradition termékcsaládban Jaime Hayon népszerű Formakami lámpái közül néhányat találunk. A lámpákat a japán stílushoz leggyakrabban kapcsolódó hagyományos rizspapírlámpák ihlették. A tervező maga mondja, hogy a Formakami azt a pontot képviseli, ahol a "múltból jelen lesz". A lámpa ötvözi a vékony anyagon keresztül átsugárzó kellemes, kellemes fényt a modern skandináv kifejezéssel.  
Oszd meg képeidet a @lampemesteren
Inspirálj és hagyd magad inspirálni, egyik egyedi otthonból a másikba. Jelöld meg képeidet a #IgenLampemesteren címkével, és lehet, hogy a te otthonodat is meglátod itt!