Sofie Refer

Született: 1975  

Elképzettség: A Dán Királyi Képzőművészeti Akadémia, Terméktervezés, Üveg és Kerámia Intézet.  

Díjak: German Design Awards 2019 - 'Kiváló Terméktervezés - Győztes' A Miira kollekció és 'Kiváló Terméktervezés - Különdíj' a Blossi kollekció / Elle Decoration Collection 2009 - 'A világ legjobb designja' / Wallpaper Design Award 2006 - 'Legjobb fény' / Blueprint Magazine 2006 - 'Legjobb újonc' / Homes and Garden - 'Legjobb termék' / The Chicago Athenaeum - 'Good Design Award'.  

Sofie Refer neves dán fénytervező, aki 2003-ban indította el első világítástechnikai márkáját, a Refer + Staer-t Koppenhágában, két évvel a 2001-es nemzetközi áttörése után, amikor Mega Bulb lámpájával elnyerte a 'Good Design Award' díjat a chicagói Athenaeum Museum of Architecture and Design-ban - és Mega Bulb azóta is az egyik legnépszerűbb tervei közé tartozik. Különböző modelljeit jelenleg a híres dán designer márka &Tradition gyártja.  

Sofie Refer tervei arról ismertek, hogy mélyen gyökereznek a skandináv dizájnhagyományokban, és az északi fény inspirálta őket. Refer a természet tiszteletét és az egyszerűségben rejlő szépség meglátásának képességét tartja minden tervezési hagyomány két legfontosabb értékének. Továbbá Refer úgy érzi, hogy a fény a belsőépítészet leglényegesebb és legerőteljesebb aspektusa, és szenvedélye a fénnyel való játék új módjainak kitalálása. Ennek érdekében a legújabb technológiák közül néhányat felhasznál, hogy egyszerű, áramvonalas, letisztult, érzékletes kifejezésekkel és extravagáns érintéssel rendelkező formaterveket hozzon létre.  

2017-ben Sofie Refer Nadia Lassennel és Peter Østerberggel közösen megalapította a Nuura dán márkát, amelynek célja olyan egyedi, érzéki és esztétikus fényforrások létrehozása, amelyek az északi természet bőségét és örömét tükrözik. Az eredmény egy sor kiváló, a magán- és köztereken egyaránt bármilyen célra alkalmas design, köztük a Miira, Blossi, Liila, Anoli és Apiales lámpakollekciók. A Sofie Refer lámpával és a Nuura bármely más megoldásával egy olyan praktikus fényforrást kap, amely egyben dekoratív kiegészítője is a belsőépítészetének, és garantáltan felhívja magára a figyelmet, és kiegészíti meglévő dekorációját.
Mutasd 36 a 157 termékből {0} terméket
Oszd meg képeidet a @lampemesteren
Inspirálj és hagyd magad inspirálni, egyik egyedi otthonból a másikba. Jelöld meg képeidet a #IgenLampemesteren címkével, és lehet, hogy a te otthonodat is meglátod itt!