Design lámpák gyerekeknek és a gyerekszobának

A Lampemesteren édes és bájos lámpák választékát találja a gyerekszobába, egy olyan helyre, ahol nem akar kompromisszumot kötni a minőség vagy a biztonság terén. Gyermekeink a legjobb világítást érdemlik, és itt pontosan ezt találja. Olvassa el útmutatónkat, és találjon sok inspirációt és nagyszerű lámpaötleteket gyermekszobájába.

LED-es gyermeklámpák - igen vagy nem?

Nincsenek szigorú szabályok arra vonatkozóan, hogy a gyermeklámpákban használjunk-e LED-et vagy sem, de mi ezt javasoljuk. A LED-ek rengeteg energiát takarítanak meg, így nyugodtan hagyhatod égve a lámpát egész éjszakára anélkül, hogy aggódnod kellene a villanyszámla miatt. Emellett nagyon hosszú élettartamuk is van - átlagosan 25 000 óra. Ráadásul a LED-izzók nem forrósodnak fel, mint a hagyományos izzók, így a gyerekek nem égethetik meg magukat a fényforrással. Nagyon ajánljuk a LED-ek használatát - nemcsak a gyerekszobában, hanem az egész házban.

Ha fontolgatja, hogy LED-et használ otthonában, itt találja teljes választékunkat.

Design lámpák a gyerekszobában - a legjobb választásunk

Design lámpák a gyerekszobában - a legjobb választásunk

A gyerekszobába való dizájnerlámpák közül az első számú ajánlásunk a Mr Maria édes kis teremtményekből álló kollekciója. Egyik kollégánknak itt a Lampemesteren van egy Nanuk a fia szobájában és egy Miffy a lánya szobájában, és mindkettő hatalmas siker!

Ezek a Mr Maria lámpák egy kis kerek gombbal szabályozhatók, ami szerintünk sokkal praktikusabb, mint egy 3 fokozatú fényerőszabályzó, mivel teljesen le lehet őket kapcsolni, így szinte teljesen kikapcsolva vannak. Kolléganőnk egész éjjel a legalacsonyabb fokozaton hagyja bekapcsolva az övét, és mivel LED-esek, nem kell gondolkodnia az energiafogyasztáson.
Amint itt láthatod, Nanuk egy imádnivaló jegesmedve, amely 41 cm magas. Meleg és hangulatos fényt áraszt este, és ugyanolyan jól néz ki nappal is, amikor kikapcsolva van - egy édes barát, akit minden gyermek szeretni fog.  

Miffy, Nanuk és a Mr Maria összes állatbarátja alaposan tesztelt és jóváhagyott. Ezek a lámpák egyszerűen kiváló választás - nem kell aggódnod a biztonság vagy az energiaszámla miatt, és mivel sosem melegednek fel, gyermeked bármikor megölelheti őket. Bízz bennünk - pillanatok alatt a gyermekeid legjobb barátai lesznek.

A kép a @bytved jóvoltából az Instagramon keresztül

Egy másik népszerű lámpa a gyerekszobába a Eos a Vita cégtől. A tollas lámpa, ahogy sokan nevezik, egy bolyhos és vidám lámpa, amely szinte bárhol jól mutat a lakásban, de különösen a gyerekszobában.

Szerelje fel a Philips Hue színi izzóval, és okostelefonján vagy táblagépén található alkalmazáson keresztül 16 millió szín közül választhat.
Az Eos fehér, barna vagy szürke színben és többféle méretben, valamint függő-, asztali, padló- és fali változatban kapható - bármelyik fantasztikusan mutatna gyermeke szobájában.

A Vita teljes Eos sorozatát itt találja.

Képek a Pinterestről

Ha mennyezeti lámpát keresel, ajánljuk a Philips Hue Being termékét - egy gyönyörű és időtálló lámpát, amely nagyszerű funkcionalitással rendelkezik. A Being beépített LED-del rendelkezik, amelyet ugyanazzal az alkalmazással lehet vezérelni, mint a színes izzót. Ha úgy gondolja, hogy ez túlságosan technikásan hangzik - bár valójában nagyon egyszerű a használata -, egy távirányítót mellékelnek hozzá, előre programozott beállításokkal.

A Being White Ambiance fényforrással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy fehér fényt biztosít, amelyet attól függően állíthat, hogy hideg vagy meleg megvilágítást szeretne. A fényhőmérséklet beállítása mellett a Being a fényerősség szabályozásához tompíthatja is. Mindezeket a beállításokat a Hue alkalmazáson vagy a lámpához mellékelt távirányítón keresztül végezheted el - a Being hihetetlenül megkönnyíti, hogy pontosan azt a világítást kapd, amit szeretnél. A mennyezeti lámpák közvetlenül lefelé és oldalirányban oldalra is vetítik a fényt. Az oldalirányú fény visszaverődik a mennyezetről, majd lefelé és ki a szobába. Ez a lámpa legalább annyira okos, mint amennyire szép.
Meg kell még említenünk a LightStrips terméket, amely szintén a Philips Hue-tól származik. (Ahogy valószínűleg észrevetted, mi igazán rajongunk a Philips Hue-ért, de az egész termékcsalád egyszerűen annyira okos és könnyen használható).

A LightStrips pontosan úgy alakítható és formázható, ahogyan szeretné, és a kívánt hosszúságra vágható - majd csak be kell dugni és csatlakoztatni a Bridge-hez.
Kiemelheti a szoba különböző területeit, és különböző közvetett fényhatásokat hozhat létre. A Hue LightStrips ragasztóval van ellátva a hátoldalán, így hihetetlenül egyszerű a telepítésük - csak ragassza őket oda, ahová szeretné.

Próbálja meg elhelyezni őket gyermeke ágya vagy íróasztala körül, vagy egy komód alatt. Beprogramozhatja őket úgy, hogy reggel lassan kapcsoljanak be, este pedig lassan kapcsoljanak ki. 16 millió szín közül választhat, és beállíthatja a fénykibocsátást, villogtathatja őket, és még sok minden mást is.

A lehetőségek végtelenek, tehát engedje szabadjára a fantáziáját, és játsszon a fénnyel!

Jó tudni a világításról egy gyermekszobában

A gyermekszoba megvilágításának többféle módja van. A legtöbben mennyezeti lámpát használnak, amely központi világításként szolgál. Hangulatvilágítással és éjszakai lámpával is kiegészítheti, vagy egy nagyobb gyermek számára íróasztali lámpával.

Ha éjszakai lámpát szeretne a gyermek ágya melletti falra szerelni, válasszon olyat, amelyik közvetett fényt ad, hogy elkerülje a vakító fényt. Kisebb gyermekek számára olyan lámpát válasszon, amelynek fényforrása egy árnyékoló mögé van rejtve, hogy gyermeke ne érhessen hozzá az izzóhoz. Válasszon tompítható éjszakai lámpát, hogy szabályozhassa a fényerősséget - nem fogja megbánni.
Adhat hozzá egy állólámpát is, például az általunk fentebb említett Mr Maria állatok egyikét - egy olyan lámpát, amelyet gyermeke szeretni fog, amely dimmelhető, LED-technológiát használ, nem melegszik fel, és amely tesztelt és jóváhagyott.

A tesztelést és jóváhagyást azért említjük újra, mert tudjuk, hogy egyesek másolatokat/hamisítványokat vagy más gyereklámpákat vásárolnak a kütyüoldalakról. Sok ilyen lámpa nem jóváhagyott anyagokból készült, és mérgező lehet. A legrosszabb esetben ezeket a lámpákat nem vizsgálták és nem hagyták jóvá, és tűzveszélyesek lehetnek.

Inkább fizessen egy kicsit többet, és szerezzen be egy megfelelő lámpát gyermeke számára - ez csak a mi véleményünk/ajánlásunk, amely remélhetőleg hasznos lehet azoknak a vásárlóknak, akik esetleg nincsenek tisztában a helyzettel.