Rasmus Larsson

Híres munkái: A Ballroom kollekció, a Pollish medál és a New Wave.  

Tanulmányi háttér: Tervező a Dán Királyi Képzőművészeti Akadémián, 1999.  

A dán olvasó Rasmus Larsson tervezőt a Herre i eget hus és a Flyteller forny sorozatból ismerheti. Larsson mindig is kreatív hajlamú volt. Amikor fiatalabb volt, az apja megengedte neki, hogy kipróbálja az ötleteit a műhelyben, ahol hegesztett és famunkákat végzett. Később Larsson egy németországi székgyárban dolgozott, majd Angliába ment, ahol sikerült bejutnia a londoni Camperwell Art & Design Schoolba.  

A 90-es évek végén az anyósával és annak testvérével együtt megalapította a Design By Us-t. Napjainkban Larsson az üzlet társtulajdonosa Lisette Bernhofttal, aki egyben értékesítési képviselő is. A cég egy innovatív tervezőcsapatból áll, akik együttműködnek minden egyes kollekció megalkotásában. A Design By Us-t a világ 10 legsikeresebb tervezőcége közé választották, és olyan magazinok is megemlítik, mint az Elle Decor és a Wallpaper.  

Rasmus Larsson arra törekszik, hogy ötvözze az esztétikát és a technológiát, miközben kihívást jelent a hagyományos formatervezés számára: "A kezdetektől fogva az volt a filozófiánk, hogy játékosak legyünk - legyen benne egy kis humor. Soha nem zárkóztunk el a színektől. Persze voltak olyan időszakaink, amikor inkább fekete, fehér és szürke színeket használtunk, mert akkoriban ezek voltak a trendek, de sosem tértünk el a DNS-ünktől, ami a színeket jelenti."  

Gyönyörű Ballroom kollekciója tökéletesen illusztrálja a DNS-üket, ami elsősorban arról szól, hogy nem félnek a színek használatától. A színes üveget fából készült formával fújják. Ezt követően a nyílást megtisztítják és arany vagy ezüst színűre festik. A markáns arany/ezüst szegély visszatér a 2017-ben tervezett New Wave Optic kollekció dizájnjában. Az ötlet az volt, hogy három üveglámpa stílusát kombinálja egy függőlámpa létrehozásához. Az eredmény egy rendkívül dekoratív, szemre emlékeztető kialakítású lámpa lett.  

Ismert a humoros hangvételű, innovatív lámpáiról és bútorairól, amelyeket gyakran láthatunk üzletek és bemutatótermek belsőépítészeti feladatai kapcsán - különösen a Stella Nova, Mads Nørgaard, Miss Sixty és Bjørn Borg esetében.  

Házasságban él Andrea Larsson lakberendezővel, akit a dán nézők a Fra skrot til slot és a Vores genbrugshjem című filmekből ismerhetnek. Otthonuk a pár kreativitását és képességét bizonyítja, hogy a finom árnyalatok és a szép formák kombinálásával ötvözik a régit és az újat - és persze rengeteg stílusos Design By Us lámpát is találunk benne.
Ballroom XL Függőlámpa Amber - Design By Us
Várhatóan a következő termékkategóriában: 4 - 6 nap
Nutty XL Függőlámpa Smoke/Black - Design By Us
Várhatóan a következő termékkategóriában: 4 - 6 nap
Nutty Függőlámpa Brown/Gold - Design By Us
Várhatóan a következő termékkategóriában: 4 - 6 nap
Ballroom Állólámpa Amber/Gold - Design By Us
Várhatóan a következő termékkategóriában: 4 - 6 nap
Nutty Függőlámpa Brown/Black - Design By Us
Várhatóan a következő termékkategóriában: 4 - 6 nap
Ballroom XL Függőlámpa Blue Sky - Design By Us
Várhatóan a következő termékkategóriában: 4 - 6 nap
Ballroom Függőlámpa Purple Rain with Black Foglalat - Design By Us
Várhatóan a következő termékkategóriában: 4 - 6 nap
Mutasd 36 a 85 termékből {0} terméket
Oszd meg képeidet a @lampemesteren
Inspirálj és hagyd magad inspirálni, egyik egyedi otthonból a másikba. Jelöld meg képeidet a #IgenLampemesteren címkével, és lehet, hogy a te otthonodat is meglátod itt!