Lámpák az irodába - forma és funkcióIRODA LÁMPÁK

A jó megvilágításra van szükséged, akár egész nap, akár csak néhány órát ülsz az irodádban. Két tényezőt kell figyelembe vennie: a terület hatékony megvilágítását, ahol dolgozni fog, és a munka típusának megfelelő világítás kiválasztását.

A munkaterületét világosan és praktikusan kell megvilágítani - egy jó minőségű, rugalmas asztali lámpa jó kezdet. Egy másik nagyon jó ötlet a természetes és mesterséges fény kombinálása, ha ez lehetséges az irodájában. Ha a munkanapja nagy részét számítógéppel tölti, még több fényre lesz szüksége a munkaterületén - törekedjen arra, hogy a munkafény és a képernyő között zökkenőmentes legyen az átmenet.

A forma és a funkció kéz a kézben jár a jó megvilágítás kialakításakor, és a jó megvilágítás a megfelelő munkakörnyezet megteremtésének elengedhetetlen része.


Egy LED-es asztali lámpa?

A LED-es irodai világítás jobb munkakörnyezetet teremt és pénzt takarít meg. Egy LED-es fényforrás biztosítja a leghatékonyabb megvilágítást a munkaterületén, és a LED-nek számos egyéb előnye is van, amelyeket érdemes szem előtt tartani, amikor új irodai lámpát vásárol.

A LED-izzók élettartama hosszú - 10 és 25 év közötti -, így jó időbe telik, mire le kell cserélnie egyet. Emellett sokkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos izzók, és a különbséget a villanyszámlán is észre fogja venni. A LED-ek utolsó előnye, hogy nem bocsátanak ki hőt, így nem befolyásolják irodája beltéri klímáját.

Összegyűjtöttünk néhány javaslatot az íróasztalokhoz és irodákhoz jól illeszkedő, LED-del és anélkül működő lámpákról. Az asztali lámpáknak nem feltétlenül kell LED-et használniuk, de úgy gondoljuk, hogy ezek az optimális választás.
Az olasz Kelvin asztali lámpa az olasz Flos márkától a tökéletes lámpa irodákba és munkaterekbe. Beépített LED-es fényforrása minden fénykibocsátását lefelé vetíti a munkaterületre, vagyis pontosan oda, ahová szeretné.

Ez az elegáns és funkcionális asztali lámpa dönthető fejjel is rendelkezik, így a lámpa még könnyebben beállítható az Ön igényeihez. A Kelvin 3 fokozatú érintéses dimmerrel is fel van szerelve. Két méretben és négy semleges színben - fekete, fehér, króm és antracit - is kapható.

Kép a Pinterestről
Ezt a lámpát a fán lévő levelek ihlették - a lámpa alakja a fej megdöntésével ugyanúgy változik, mint ahogy a levelek alakja változik a szellő táncában. A Levél asztali lámpa a dán Muuto márkától tökéletesen alkalmas az íróasztalon való használatra, és munka- és olvasólámpaként egyaránt jól működik.

A Leaf beépített, dimmelhető LED-es fényforrással rendelkezik, így a fényerősséget a helyzetnek megfelelően állíthatod be. Asztali és állólámpaként is kapható, és fehér, fekete, zöld és szürke színben kapható.

Kép a Pinterestről
A Muuto Fa asztali lámpa a klasszikus és népszerű építészlámpa modern értelmezése. Ez az egyedi lámpa kortárs északi hűvösséget sugároz, és ideális olvasólámpának és munkalámpának egyaránt.

A Wood lámpa halogén izzót tartalmaz, de szabadon vásárolhat helyette LED izzót, ha ezt szeretné. Ez a gyönyörű lámpa szárított és fehérre olajozott fenyőből készült, és fehér PVC kábellel rendelkezik.

Kép a Pinterestről

Lámpák és az irodai mennyezet - amit tudni kell

Mielőtt mennyezeti lámpát vagy függőlámpát választana irodájába, vegye figyelembe az íróasztalát. Mindig jó ötlet, ha a lehető legtöbbet hozod ki a helyiségben lévő természetes fényből, ezért érdemes úgy elhelyezned az íróasztalodat, hogy minden napfény oldalról jöjjön - ez segít elkerülni a tükröződéseket a számítógép képernyőjén. Ugyanez az elv érvényes a mesterséges megvilágításra is. Ha a mennyezeti lámpát vagy függőlámpát a képernyő fölé vagy közvetlenül a képernyő elé helyezi, az tükröződéseket okoz, ezért azt javasoljuk, hogy helyezze inkább oldalra. Kísérletezzen különböző helyekkel, mielőtt előveszi a szerszámosládát, és véglegesen felszereli a lámpát. A magasság is tényező. Azt tanácsoljuk, hogy a függőlámpát legalább 120 cm-re akassza fel a munkafelület fölé, de ha irodájának magas a mennyezete, akkor a lámpát olyan magasra is felakaszthatja, amilyen magasra csak akarja.

Összegyűjtöttünk néhány példát a nagyszerű megjelenésű irodai függőlámpákra és mennyezeti lámpákra.

A PH 5 Függőlámpa a Louis Poulsen cégtől egy igazi klasszikus formatervező. Ez a rendkívül népszerű lámpa ugyanolyan jól működik az irodában, mint a lakás többi részében. A PH 5 a többárnyékolós rendszerének köszönhetően szórt fényt biztosít, és 100%-ban káprázásmentes.

Ez a kedves függőlámpa a mai lakberendezési trendekhez illeszkedő színek széles választékában kapható, és különböző méretekben is kapható. A PH 5 kiváló minőségű munkafényt biztosít, hatékonyan lefedve a munkaterületet anélkül, hogy vakítana. A PH 5 lámpákat Poul Henningsen tervezte.

Kép a Pinterestről
Being a Philips Hue terméktől egy egyszerű és stílusos mennyezeti lámpa, amely tökéletes kiegészítője az irodának. Közvetlenül lefelé vetíti a fényt a helyiségbe, valamint oldalirányban oldalra is, amely a mennyezetről visszaverődik a szobába. Ez az okos lámpa a Hue White Ambiance rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy intenzitását és színét a kívánt szintre állítsa be.

Az optimális munkafényhez a színhőmérsékletet körülbelül 4000 kelvinre kell beállítanod; az extra energialöketet pedig 6500 kelvinre kell emelned. Being sok más praktikus funkcióval rendelkezik, így ez a mennyezeti lámpa különösen hasznos az Irodában. A Being fekete és fehér színben kapható.
Lexine Pendant Silver az Arcchio cégtől egy klasszikus mennyezeti lámpa nagy irodákba. A lámpa szép és egyszerű dizájnnal rendelkezik, amely a mennyezetre függesztett pozíciójából zökkenőmentesen illeszkedik bármilyen környezetbe. A Lexine beépített LED-lámpával és matt felülettel rendelkezik, amely egyenletesen, kényelmesen és káprázásmentesen osztja el a fényt. Akár több függesztéket is elhelyezhet egymás mellé, hogy az iroda minden sarkába elérjen egy szélesebb fényt.
A Flat S1 függőlámpa a LIGHT-POINT elegáns és egyszerű kialakításának köszönhetően egy újabb nagyszerű irodai megoldás. Beépített LED-es fényforrással rendelkezik, ami minimalizálja a profilját, és lehetővé teszi, hogy más függesztékeknél alacsonyabbra akassza anélkül, hogy zavarná a látóvonalakat. Lágy, kényelmes és vakításmentes fényt biztosít, amely ideális irodai használatra.

A Flat S1 függeszték fekete és fehér színben kapható. Egyszerűsége és igénytelen kialakítása azt jelenti, hogy könnyen beilleszthető bármilyen tervezési sémába és bármilyen otthonba.

Asztali lámpák, ergonómia és Ön

A jó megvilágítás elengedhetetlen, ha az íróasztalodnál ülsz, és keményen dolgozol. Ha ez a világítás asztali lámpa formájában történik, fontos, hogy a megvilágítás oldalról és a szemmagasság alatt legyen - ez a legjobb módja annak, hogy elkerülje a tükröződéseket a számítógép képernyőjén és azt, hogy a lámpa elvakítsa. Javasoljuk, hogy a lámpát a domináns kezével ellentétes oldalra helyezze, azaz ha jobbkezes, akkor a lámpát a bal oldalra, stb. (Egy utolsó tipp a képernyő tükröződésének elkerülésére - ha ablak mellett dolgozik, a képernyőt 90°-os szögben helyezze az ablakhoz képest).

Érdemes olyan asztali lámpát választani, amely rugalmas/állítható, így pontosan oda tudja állítani, ahová szüksége van rá. Az aszimmetrikus fényeloszlású lámpa szintén praktikus választás, mivel növeli a munkafelületre oldalirányban vetített megvilágítás mennyiségét.

Míg az asztali és az asztali lámpák a leggyakoribb választások a munkaterület megvilágítására, főként rugalmasságuk és hordozhatóságuk miatt, egyre több irodában találkozhatunk fali lámpákkal. A piacon rengeteg praktikus, állítható fali lámpa van, amelyek ideálisak irodai használatra - reméljük, hogy az alábbi példák inspirálják Önt néhány kiváló asztali lámpa mellett.

A Tolomeo asztali lámpa a Artemide cégtől a világ egyik legnépszerűbb asztali lámpája, amely nagy fénykibocsátással és kivételes rugalmassággal rendelkezik.

A lámpa teljes teste állítható, így teljes mértékben szabályozható a fénye. A Tolomeo formatervezése stílusos és egyszerű, és egyértelmű, hogy a forma követi a funkciót. Ez a gyönyörű asztali lámpa alumínium, fekete és fehér színben kapható, és szinte minden irodába könnyedén illeszkedik. A nagyobb Tolomeo lámpacsalád más asztali/asztalos modelleket is tartalmaz, különböző méretekben és színekben.

Kép a Pinterestről
Ha egy igazán klasszikus asztali lámpát szeretne, ne keressen tovább, mint a AJ asztali lámpa a Louis Poulsen cégtől. Ennek az elegáns és gyönyörű lámpának az egyedi formáját a designlegenda Arne Jacobsen alkotta meg. Tökéletes asztali lámpa, amely a munkához optimális aszimmetrikus fényeloszlást biztosít.

A mutatós lámpafej ráadásul dönthető, így pontosan oda irányíthatja a fényt, ahová szüksége van rá.

Az AJ 10 gyönyörű színben kapható - a képen látható lámpa világos petrol színű.

Kép a Pinterestről
Az olasz 265 fali lámpa az olasz Flos márkától egy rendkívül hasznos lámpa - asztali lámpát, állólámpát és függőlámpát is helyettesíthet. A 265-ös lámpa 2 méter hosszú karral rendelkezik, ami óriási rugalmasságot és pontosságot biztosít az iroda megvilágításában.

A 265 egy feltűnő és nagyon vonzó lámpa, amelynek gyönyörű dizájnja bármelyik irodát feldobja. Ergonómia és állíthatóság szempontjából egyaránt rendkívül praktikus. Ez a fali lámpa tökéletes egyensúlyt teremt az esztétika és a teljesítmény között, és még a termelékenységét is növelheti! 265 fekete és fehér színben kapható.

Kép a Pinterestről
A Bestlite BL6 fali lámpa a dán GUBI gyártótól egy időtlen klasszikus, gyönyörűen elegáns kialakítással. Rugalmas lámpa, hiszen mind a lámpafej, mind a kar állítható. A BL6 ideális irodai használatra, mivel pontosan beállíthatja a megvilágítást a munkaterületén.

Hosszú története során a BL6 az építészek és tervezők kedvence volt, és kellemesebbé és produktívabbá tette a munkaidejüket. Ez a kedves fali lámpa kilenc különböző színkombinációban kapható, és biztosan feldobja irodáját.
Kimya asztali lámpa Brass/Marble a Lindby cégtől egy hihetetlenül elegáns és dekoratív design, amely képes átalakítani bármilyen unalmas íróasztalt. A lámpa kifinomult kombinációja egy gyönyörű márvány talapzatnak, egy gyönyörű sárgaréz váznak és egy gyönyörű gömb alakú lámpaernyőnek a látható izzóval, amely teljessé teszi a lámpa vizuális kifejezését. Használhat matt felületű dekoratív izzót a tükröződés minimalizálása érdekében, és választhat dimmelhető izzót is, így Ön szabályozhatja a fényerőt. Ha funkcionális fényforrást és esztétikai elemet szeretne irodájába, a Kimya a tökéletes megoldás.
Eleni asztali lámpa fehér a Lindby cégtől egyszerű és modern dizájnnal rendelkezik, nem beszélve a magas funkcionalitásról, ami ezt a lámpát abszolút kötelező darabjává teszi az íróasztalodnak. Négy beállítás között válthatsz 3000 és 6200 Kelvin között, ami a meleg fehértől a hideg fényig terjed. A fényerőt is tetszés szerint változtathatja, így mindig a tökéletes fényt kapja. Még azt is beállíthatja, hogy a lámpa 60 perc után automatikusan kikapcsoljon. Ezenkívül a kar és a fej is hihetetlenül rugalmas, így megdönthető és beállítható, hogy az Ön által kívánt irányba nézzen. Ez a modern, energiatakarékos lámpa feldobja az íróasztalát.


Profina asztali lámpa bronz a Lindby cégtől egy klasszikus dizájn modern és stílusos kiadásban. A lámpa időtlen és exkluzív kifejezéssel rendelkezik, amely feldobja irodáját. A lámpa bronz vagy rozsda színű, polírozott vázból áll, amely lenyűgöző kontrasztot biztosít a nyers fehér lámpaernyővel, amely tetszés szerint állítható. A nyersfehér üveg lámpaernyő lágy és kényelmes fényt bocsát ki minden irányba, kikapcsolásához pedig megrántja a húzókapcsolót, amely visszarepít a régi időkbe. Az ikonikus design kiállta az idők próbáját, így az esztétikus és időtlen lámpa készen áll arra, hogy évekig díszítse irodáját.

A Profina lámpát gyönyörű rozsdaszínű árnyalatban itt találja!

Ha bármilyen kérdése van, vagy tanácsra van szüksége, forduljon bátran barátságos és hozzáértő ügyfélszolgálatunkhoz e-mailben, telefonon vagy chaten keresztül - szívesen segítenek!
IRODAI LÁMPÁK VÁLASZTÉKÁT ITT TALÁLJA