Architect Lámpák

A Lampemesteren rugalmas és praktikus lámpák széles választékát találja. Az építészlámpa az egyik legnépszerűbb lehetőség a praktikus világításban, ezért számtalan változata létezik. Mindegyik lámpa hajlítható kar formájában nyújt rugalmasságot, koncentrált munkalámpával párosítva, és gyakran a retro stílusra utaló dizájnnal. Akár klasszikus, akár modern berendezés jellemzi otthonát, az architect lámpa biztosan illik hozzá.  

Az egyik legnépszerűbb építész lámpa az Artemides Tolomeo kollekció, amely a különböző méretű asztali lámpáktól kezdve a padló- és fali lámpákig mindent tartalmaz. A kollekció az első Tolomeo asztali lámpa 1987-es megjelenése óta számos díjat nyert, és a lámpa egyaránt elismert és népszerű.  

A brit Anglepoise márka az építész lámpát fali, asztali, állólámpa és mennyezeti változatban kínálja, mindezt modern, ipari megjelenéssel. Figyeljük meg a 2014-es újraindításukat a Anglepoise Type 75 szemet gyönyörködtető színkombinációkban, amely a brit divattervezővel, Paul Smith-szel való együttműködésből született. Tökéletes kontraszt a skandináv dekoráció falaihoz, vagy a gyermekek íróasztalára, illetve éjszakai lámpának.  
Vipp521 Asztali Lámpa Black - Vipp
RRP HUF 210 612,00
Most raktáron
Type 80™ Fali Lámpa Rose Pink - Anglepoise
Várhatóan a következő termékkategóriában: 10 - 14 nap
Vipp530 Asztali Lámpa Black - Vipp
RRP HUF 150 351,00
Most raktáron
Dedicate Fali Lámpa S1 Brown Green - Muuto
Várhatóan a következő termékkategóriában: 4 - 6 nap
Type 75 Mini Asztali Lámpa Alpine White - Anglepoise
RRP HUF 111 770,00
Várhatóan a következő termékkategóriában: 10 - 14 nap
Dedicate Asztali Lámpa w/Clamp S2 Brown Green - Muuto
Várhatóan a következő termékkategóriában: 4 - 6 nap
Type 75™ Paul Smith 6 Állólámpa - Anglepoise
RRP HUF 233 356,00
Várhatóan a következő termékkategóriában: 10 - 14 nap
Mutasd 36 a 165 termékből {0} terméket
Az első építészlámpa az 1920-as években látta meg a napvilágot, amikor Bernard Albin-Gras feltalálta. Az állítható karral és gömbcsuklóval ellátott munkalámpája forradalmi találmány volt. Irodákban, dolgozószobákban, laboratóriumokban és más olyan helyeken helyezték el, ahol elképesztő munkalámpára volt szükség. Hamarosan a lámpa az építészek körében is népszerűvé vált, innen ered az Architect lámpa elnevezés. Bernard később eladta lámpájának jogait, amely Gras lámpa néven került a termékbe. A Gras lámpák egy részét 2008-ban három francia újra piacra dobta, amikor is megalapították a Lampe Gras lámpát.  

A rugalmas gömbcsuklót 1932-ben lecserélték az általunk ismert és szeretett rugós kombinációra. A változtatás mögött George Carwadine brit mérnök állt. A lámpa 1934-ben "Anglepoise 1203" néven került gyártásba, majd az elegánsabb "Anglepoise 1227" következett. Ez utóbbit 2003-ban újra piacra dobták, és ma már "Original 1227" néven gyártják és árulják.  

Napjainkban az építészlámpát mindenféle munkahelyen láthatjuk, de a magánlakásokba is bekerült. A hajlékony kar olvasólámpaként, éjszakai lámpaként, valamint praktikus megoldásként a konyhai munkaterületek és a gyerekszobai íróasztalok fölött is használatba került.
Oszd meg képeidet a @lampemesteren
Inspirálj és hagyd magad inspirálni, egyik egyedi otthonból a másikba. Jelöld meg képeidet a #IgenLampemesteren címkével, és lehet, hogy a te otthonodat is meglátod itt!