Louis Poulsen lámpák

A Louis Poulsen hosszú és büszke múltra tekint vissza az otthoni és üzleti világítás tervezésében. A Louis Poulsen lámpáit világszerte elismerik, mióta Poul Henningsen 1925-ben aranyérmet nyert úttörő formatervezéséért a párizsi nemzetközi díszítőművészeti kiállításon. Henningsen munkássága megalapozta a Louis Poulsen világítástechnikai sikerét - a 20-as évek közepétől egészen a 60-as évekig ő volt a fő lámpatervezőjük.

A Louis Poulsen otthoni és üzleti felhasználásra egyaránt gyárt álló-, asztali-, fali-, függő- és kültéri lámpákat. Legismertebb lámpáik közé tartozik az AJ asztali lámpa, a PH 2/1 és a PH 3/2.
Mutasd 36 a 450 termékből {0} terméket

További információk a Louis Poulsen lámpákról

A Louis Poulsen vállalat hosszú és büszke múltra tekint vissza az otthoni és üzleti felhasználásra szánt lámpák tervezésében és gyártásában. A Louis Poulsen lámpáit világszerte elismerik, egészen 1925-ig visszamenőleg, amikor Poul Henningsen megkapta az első aranyérmet a párizsi nemzetközi díszítőművészeti kiállításon úttörő terveiért. A Louis Poulsen állólámpák, asztali lámpák, fali lámpák, függőlámpák és kültéri lámpák széles választékát gyártja otthoni és üzleti felhasználásra egyaránt.

Poul Henningsen megalapozta a Louis Poulsen rendkívüli sikerét a lámpák terén. A 20-as évek közepétől a 60-as évek közepéig a Louis Poulsen lámpáit elsősorban Henningsen tervezte. A Louis Poulsennek dolgozó további jelentős tervezők közé tartozik Arne Jacobsen, Verner Panton, Louise Campbell, Ross Lovegrove, Shoichi Uchiyama és Christian Flindt.

Időtlen és egyedi formatervezés és minőség

Az általános cél egy hosszú műszaki és formatervezési élettartamú lámpa kifejlesztése, ezért a termék időtlensége és minősége biztosítja a lámpa egyedülálló alkalmasságát régi és új belső terekbe és építészetbe egyaránt. A Louis Poulsen az elmúlt években nagy sikerrel őrizte meg meglévő pozícióját, ugyanakkor új és úttörő lámpatervekkel bővült.

Legutóbb a fiatal, látnok tervezővel, Louise Campbell-lel való együttműködés nagy sikert hozott a színes és organikus Collage lámpával, amelyet a Shoichi Uchiyama által tervezett, szintén innovatív Enigma függőlámpa előzött meg.

A Poul Henningsen ikonikus PH lámpája

A Louis Poulsen klasszikus és ikonikus lámpáinak sora nem lenne teljes az egyedi PH lámpák nélkül. A lámpát eredetileg 1925-ben tervezték, és három lámpaernyővel ellátott függőlámpaként - más néven háromárnyékos rendszerként - dobták piacra. A háromárnyékos rendszer egyedisége abban rejlett, hogy a lámpaernyők elrejtették a fényforrást, miközben visszaverték a fényt, így a lámpa nem vakított. Amit a tervező, Poul Henningsen akkor még nem tudott, az az volt, hogy tervei nagy hatással lesznek a formatervezés történetére, és hogy lámpája a későbbiekben a formatervezés egyik ikonjává válik.

Alfred Homann


Született: 1948 - 2022
Legismertebb munkái: Nyhavn lámpa, Homann lámpa, Ensemble szék
Kiképzés: Építész

Háttérrel
Alfred Homann 1976-ban fejezte be tanulmányait a koppenhágai művészeti iskolában. Tanulmányai alatt kezdett el dolgozni a híres Wilhelm Wohlertnél, és a diploma megszerzése után az első években ott folytatta.
1987 és 1995 között saját dániai tervezőstúdiójának vezérigazgatója volt, és ezzel párhuzamosan rövid időszakokat töltött tervezőként az Egyesült Államokban.
Átgondolt és robusztus lámpáiban csak a legjobb minőségű anyagokat használja. Pályafutása során számos díjat nyert, többek között 1978-ban a Die Gute Industrie Form, 1987-ben az ID-díjat és 1992-ben a németországi Design Innovation Prize díjat.
Leghíresebb lámpái - a Nyhavn és a Homann - a dán Louis Poulsen márka által gyártott két nagyon népszerű kültéri lámpa.

Louise CampbellSzületett: 1970-ben.
Legismertebb munkái: Campbell függőlámpa, Collage függőlámpa, Snow állólámpa, LC Shutters - mind a Louis Poulsen számára.
Végzettség: Tervező.

Története
Louise Campbell Koppenhágában született dán apa és angol anya gyermekeként, és mindkét országban élt. Miután 1992-ben elvégezte a London College of Furniture-t, visszatért Dániába, ahol folytatta tanulmányait.

1996-ban megalapította saját stúdióját, amely a bútortervezésre és a világításra összpontosított. Tervei játékosak, és minden munkájában megtalálhatók a skandináv feminizmus elemei. Nagyon aggódik a környezetvédelemért, és létrehozta a "Walk The Plank" alapítványt, amely 90 tervező együttműködésével jött létre, akik mindannyian eredeti terveket adományoztak az ügy érdekében.

Louise Campbellnek több együttműködés is szerepel az önéletrajzában a dán szupermárkával Louis Poulsen, és munkái világszerte nagy népszerűségnek örvendenek.

Az összes lámpát Louise Campbell-től itt tekintheti meg.

Vilhelm WohlertSzületett: 1920 - Halt: 2007
Legismertebb munkái: Dehns Palae, Frederik IX's Kapel by Roskilde Domkirke, Wohlert medálok a Louis Poulsen cégtől.
Képzés: Építészmérnök                                                    

Háttérrel
Vilhelm Wohlert 1944-ben diplomázott a Dán Királyi Építész Iskolában, majd 1968-tól 1986-ig ugyanezen iskola professzoraként dolgozott.

1946 és 1947 között Vilhelm Wohlert Sven Ivar Lind, Sven Markelius és Hakon Ahlberg svéd tervezők alkalmazásában állt Stockholmban, majd 1949-ben saját stúdiót alapított.

1957-ben Jørgen Bóval együtt tervezte a dán kortárs művészeti múzeumot, a Louisiana múzeumot Humlebaekben. A két építész összesen 33 éven keresztül fejlesztette a múzeumot.

Vilhelm Wohlert családi házakat és egy kisebb bútorkollekciót is tervezett.

Az összes lámpa Vilhelm Wohlerttől itt tekinthető meg.

Vásároljon Louis Poulsen lámpákat online

A Lampemesteren.hu a dán Louis Poulsen Lighting A/S világhírű lámpagyártó cég lámpáinak hivatalos kereskedője. Mind a dániai Ringkøbingben található bemutatótermi üzletünkben, mind pedig itt a webshopunkban felfedezheti a Louis Poulsen fantasztikus dizájnerlámpáinak széles választékát. Több éves tapasztalattal rendelkezünk az otthoni és üzleti világítással kapcsolatos tanácsadásban, és részletes útmutatást tudunk nyújtani Önnek. Elérhet minket a info@lampemesteren.hu e-mail címen vagy a +36 1 245 5203-as telefonszámon.
Oszd meg képeidet a @lampemesteren
Inspirálj és hagyd magad inspirálni, egyik egyedi otthonból a másikba. Jelöld meg képeidet a #IgenLampemesteren címkével, és lehet, hogy a te otthonodat is meglátod itt!