Lámpák a háztartási helyiségbe és a bejárathoz - információ és inspiráció
LÁMPÁK A HÁZTARTÁSI HELYISÉGBE ÉS AZ ELŐSZOBÁBA

Az előszoba világításának kiválasztásakor ne feledje, hogy a világításnak hívogatónak kell lennie Ön és vendégei számára egyaránt. Melegnek és otthonosnak kell lennie, de elég világosnak ahhoz, hogy megtaláld a kulcsaidat, és ne botolj meg a cipődben. A bejárat az első helyiség, amellyel az ember találkozik, amikor belép az otthonába, ezért barátságosnak kell lennie. A világításnak funkcionálisnak kell lennie, ugyanakkor hangulatot és harmóniát kell teremtenie a helyiségben. Rengeteg előszoba világítási lehetőséget kínálunk - fali lámpákat, függőlámpákat, asztali lámpákat és állólámpákat.A tárolástól a mosodáig és még sok másig, a háztartási helyiség számos különböző célt szolgál. A legpraktikusabb háztartási helyiség világítása felülről történik, így a spotok, a függesztékek és a mennyezeti lámpák mind jó választásnak bizonyulnak. Az is jó ötlet, ha a funkcionális fény és az általános megvilágítás kombinációját hozza létre, hogy a helyiség a lehető legjobban munkabarát legyen.

A bejárathoz, előszobához és háztartási helyiséghez való lámpák hatalmas választékát kínáljuk. A megvilágítás kiválasztásának csak a saját fantáziája szab határt. Az alábbiakban talál néhány információt és inspirációt, amelyek segítenek kiválasztani a megfelelő világítást a helyiségbe.

Függőlámpák vagy függőlámpák a bejáratba - melyiket válasszuk? (Vagy mi a helyzet mindkettővel...)


A bejárat mérete otthonról otthonra változik, és ez azt jelenti, hogy rengeteg lehetséges világítási megoldás létezik. A bejáratokba gyakran látni mennyezeti lámpákat vagy függesztékeket szerelve, és mindkettő jó módja annak, hogy barátságos környezetet teremtsen. Szuper módja annak is, hogy optimalizáljuk a helyet egy olyan helyiségben, amely általában nem túl nagy.

Íme néhány példa a függő- és mennyezeti lámpákra, amelyek különösen jól működnek egy előszobában.
A IC S2 függőlámpa a Flos cégtől egy nagyon vonzó, egyszerű és stílusos kialakítású lámpa, amely kiváló választás előszobába vagy előszobába. Eleganciáját kiemeli a szép kerek, szájjal fújt üvegből készült ernyő.

Az áttetsző árnyékoló miatt az ehhez hasonló függőlámpák jóval több fényt adnak, mint más, irányított megvilágítású lámpák. Az IC S2 sárgaréz és króm színben kapható, és két méretben kapható.
A Plaff-On fali/mennyezeti lámpa a spanyol Marset gyártótól egy kifinomult és szerény lámpa, amely többféle fényhatással rendelkezik. A diffúzor fehér üvegből készült, az alumínium ernyő belseje pedig fényvisszaverőként funkcionál. A fény egy része felfelé szűrődik, lágy glóriát hozva létre a lámpa körül, míg a fény nagy része közvetlenül lefelé világít. A Plaff-On nagyszerű, minden célra használható választás bejáratokba és előszobákba.

Ez a mennyezeti lámpa fekete és ezüst kivitelben, 20 vagy 33 cm-es átmérővel kapható.

(Miért ne merítene egy kicsit több inspirációt ebből a képből, és adna hozzá egy olyan szép asztali lámpát, mint a Bestlite BL1 a GUBI-tól?)
A beépített spotok, mint például a Logic kerek mennyezeti lámpa a LIGHT-POINT-tól, egy másik mennyezeti lehetőséget jelentenek. A Logic egy kis méretű, elegáns spotlámpa egyszerű és diszkrét kialakítással.

Beépített LED fényforrással rendelkezik, amely kényelmes, kiváló minőségű megvilágítást biztosít. 360°-ban elforgatható és 28°-ig dönthető, így Ön döntheti el, hogy hová irányítsa a fényt.
A Beat Light sorozat a Tom Dixontól egy rendkívül népszerű lámpaprogram, amely már rengeteg szobát díszít Észak-Európa szerte. Az egész sorozat tömör sárgarézből készül, és a négy különböző forma mindegyike négyféle kivitelben - sárgaréz, fekete, szürke és fehér - kapható.

Ez a nagyon menő lámpacsalád biztosan feldobja majd az előszobát. Felakaszthat egy-egy darabot egyedül, vagy létrehozhat egy csoportot, mint a képen látható. A különböző formákkal és kivitelekkel rengeteg lehetséges kombinációval dolgozhat!


Az asztali lámpa a hangulatos előszoba fényéhez

Ha az előszoba fontos alapvilágítása rendeződött, egy extra lámpa segíthet a hívogató hangulat megteremtésében. Ha az előszobában van egy komód, kisasztal vagy ablakpárkány, egy egyszerű és stílusos asztali lámpa kiváló megoldás lehet. Amellett, hogy hozzájárulnak a szoba kényelmes megvilágításához, ezek gyakran dekoratívak, és egy csipetnyi személyiséget adnak egy egyébként személytelen térhez.

Egy asztali lámpa nem foglal sok helyet az előszobában, így tökéletesen alkalmas kisebb terekbe és folyosókra. Nem kell a falra vagy a mennyezetre szerelni sem, így könnyen kicserélhető egy másik lámpára, vagy áthelyezhető egy másik helyre.
A kedves Kizu asztali lámpa a New Works cégtől nagyszerű választás, ha asztali lámpát választasz az előszobába. A fordított akril lámpaernyőt a belső fényforrás világítja meg, kényelmes és hangulatos fénnyel világítva meg a helyiséget. A két egyszerű geometriai forma kombinációja izgalmas kifejezést kölcsönöz a lámpának. A rendhagyó lámpaernyő látszólag egyensúlyoz a robusztus márvány talapzaton.

Ahogy a természetes anyagok világszerte teret nyertek a dekorációban, a márvány újra népszerűségnek örvend. Gyönyörű és elegáns lámpa, amely két méretben, fekete, szürke vagy fehér márványtalppal kapható.


Csarnokok és bejáratok megvilágítása - a LED előnyei

Energiatakarékos tulajdonságai miatt a LED-es világítás nagyon praktikus megoldás a bejáratok és előszobák világítására. A LED-eknek sok értelme van olyan területeken, mint a csarnokok és bejáratok, ahol a lámpák gyakran hosszú ideig égve maradnak. Az energiaszámlákban biztosan látni fogja a különbséget - a LED-ek használatával akár 80%-ot is megtakaríthat!

Hosszú élettartamuk még praktikusabbá teszi őket - időt és pénzt takaríthat meg azzal, hogy nem kell olyan gyakran cserélni az izzókat. Választékunkban rengeteg beépített LED-es fényforrással rendelkező lámpát talál, valamint olyan lámpákat, amelyeknél izzó vagy halogén izzó helyett LED-es izzót választhat. A LED-ek kiváló színvisszaadást biztosítanak, és azonnali megvilágítást teremtenek bejáratában vagy előszobájában.
A Aim függőlámpa a jól ismert olasz gyártótól Flos egy gyönyörű lámpa beépített LED-es fényforrással. Ez a praktikus és okos függőlámpa állítható, hogy tetszőleges magasságban lógjon. Modern, grafikus dizájnja biztosan stílusossá teszi előszobáját vagy előszobáját.

Az Aim fekete, barna és fehér színben kapható.
A Being mennyezeti lámpa a Philips Hue egy másik nagyszerű lámpa beépített LED-es fényforrással. Stílusos és egyszerű kialakítása miatt biztosan jól fog illeszkedni a bejárathoz vagy az előszobához. Mivel rendelkezik az összes különleges funkcióval, amelyekről a Philips Hue ismert - beállíthatja a fény színét, a fényerősséget és még sok minden mást.

Ez a mennyezeti lámpa sok lefelé irányuló fényt biztosít, valamint némi fényt vetít ki oldalra, amely a mennyezetről visszaverődik, és lefelé és kifelé tükröződik a szobában. Ez a mennyezeti visszaverődés segít abban, hogy az egyébként kicsi vagy szűk tér nagyobbnak tűnjön. A Being fekete vagy fehér színben kapható, átmérője kb. 35 cm.

Bónusz információk a Philips Hue-ról


A Philips Hue a világítás világának legújabb és legmodernebb fejlesztése. Szinte nincs korlátja annak, hogy ezeket a lámpákat hol lehet használni, és milyen hangulatot lehet teremteni velük. 16 millió különböző szín közül választhat, és a Hue-t szinkronizálhatja a tévével vagy a zenei rendszerrel, hogy a világítás illeszkedjen a hangzáshoz. Beprogramozhatja lámpáit úgy, hogy kikapcsoljon, amikor elmegy, és újra bekapcsoljon, amikor bizonyos távolságra van otthonától. Halkíthatod őket, játszhatsz a különböző színárnyalatokkal, és tökéletes hangulatvilágítást hozhatsz létre - mindezt egyetlen okoseszközzel vezérelve.

Olvasson többet a Philips Hue univerzumról itt.
A Terho függőlámpa a dánMater márkától egy elegáns, egyszerű és nagyon északi lámpa, amely kényelmes és barátságos hangulatot teremt előszobájában vagy bejáratában. A természetes fa használata szelíd melegséget kölcsönöz ezeknek a függőknek, a szájjal fújt opálüveg árnyékolók pedig minőségi megvilágítást biztosítanak. A design egyszerre modern és időtlen.

A Terho három méretben kapható - használja őket önmagukban, vagy próbálja ki csoportosan felakasztva.


Jó tudni a designer lámpákról a háztartási helyiségben és az előszobában

Nagyon jó ötlet jó minőségű megvilágítást teremteni a bejáratnál és különösen a háztartási helyiségben, mivel ez egy olyan helyiség, amelynek sokféle funkciója van - tárolás, mosoda stb. Mindkét térben szükség van jó általános megvilágításra, valamint munkalámpára a kiemelt területeken.

A háztartási helyiségek világítási megoldásai közé tartoznak a függő- és mennyezeti lámpák, de egy jelenlegi trend, amelyet egyre gyakrabban látunk, a rugalmas és funkcionális fali lámpák használata. A bejáratokban is látunk fali lámpákat, de a függő lámpák továbbra is a legnépszerűbb világítási választás maradnak.

A háztartási helyiségek berendezésénél érdemes szem előtt tartani a függesztési magasságot. Ideális esetben a lámpáknak 75-80 cm-re kell lógniuk a pult vagy a munkafelület fölé, hogy ne okozzanak árnyékot. Javasoljuk, hogy a megvilágítás maximalizálása érdekében kombinálja a munkaterület függőlámpáit spotokkal vagy mennyezeti lámpával. A beépítési magasságról itt olvashat bővebben.

Világítási lehetőségek
  • Diffúz és indirekt fény - kiválóan alkalmas egy helyiség általános megvilágítására. A mennyezeti és/vagy fali lámpák jó választásnak bizonyulnak.
  • Közvetlen fény - a legjobb munkavilágítás, mivel kiválóan alkalmas meghatározott területek megvilágítására.
  • Felső világítás - kiváló extra megvilágításként.
  • Lenti világítás - leggyakrabban hangulatvilágításként vagy a hálószobában használják.

Íme néhány példa arra, hogyan használhatja a különböző világítási típusokat a bejáratnál vagy a háztartási helyiségben.
A Bestlite BL6 fali lámpa a GUBI termékcsaládtól egy igazi designklasszikus, gyönyörűen elegáns megjelenéssel. Ez a kedves fali lámpa rugalmas karral és állítható ernyővel rendelkezik, így pontosan szabályozhatja, hogy hova vetüljön a fény. Ideális egy előszobába vagy más olyan helyiségbe, ahol kevés a hely.

Ez a népszerű lámpa egyre gyakrabban és sokféle helyzetben bukkan fel. 9 változatban kapható, így minden ízlésnek van egy Bestlite BL6 falilámpa.
A Mély LED-es mennyezeti lámpa a LIGHT-POINT cégtől egy egyszerű, fehér színű spot, amelyet úgy terveztek, hogy a mennyezetbe építsék be. Ez egy nagyszerű spot, amely kiváló munkafényt biztosít egy háztartási helyiségben. Beépített LED fényforrása jó színvisszaadást biztosít és rengeteg energiát takarít meg.

Ne korlátozza magát azonban a háztartási helyiségre - a spotok jól működnek a bejáratokban és sok más helyen is.
A Trama fali/mennyezeti lámpa a Luceplan cégtől képes megvilágítani egy egész helyiséget, ugyanakkor kiváló munkalámpaként is szolgál. Közvetlen fényének köszönhetően ideális választás egy háztartási helyiségbe vagy előszobába.

Ez a kedves mennyezeti lámpa stílusos és egyszerű kialakítású, így könnyedén illeszkedhet saját lakberendezési tervébe.


Reméljük, hogy megtaláltad kis útmutatónkat az előszoba, az előszoba és a háztartási helyiség megvilágításához. Ha további segítségre van szüksége, vagy bármilyen kérdése van, szívesen állunk rendelkezésére barátságos és hozzáértő ügyfélszolgálatunkon.

Minden kép a Pinterestről származik.