Patera

A Patera lámpa pillanatok alatt klasszikus státuszt ért el. A csillár modern változatát Øivind Slaatto német tervező tervezte 2015-ben a Louis Poulsennel együttműködve. Közönséges formája ellenére - kerek, mint a nap - a lámpa a legelképesztőbb módon vonzza a tekintetet. Ugyanakkor diszkrét, őszinte és időtlen. Ha Slaatto-t kérdezzük, a tökéletes lámpa nem igényel magyarázatot. Elmondja a saját történetét.  


A lámpa három különböző méretben kapható. A 45 cm átmérőjű Patera 450 függőlámpa ideális az étkezőasztalokhoz, mivel nem vakít. A 90 cm átmérőjű Patera 900 függőlámpa a magas mennyezetű helyiségekben érvényesül igazán. A szép geometriai mintát a középen lévő fényforrás világítja meg, varázslatos kifejezést és egyenletes, 360 fokos ragyogást biztosítva.  
Patera 450 Függőlámpa White - Louis Poulsen
RRP HUF 495 647,00
Várhatóan a következő termékkategóriában: 3 - 5 nap
Patera Oval Függőlámpa Matt White - Louis Poulsen
RRP HUF 514 930,00
Várhatóan a következő termékkategóriában: 3 - 5 nap
Patera 600 LED Függőlámpa Bluetooth 3000K Hvid - Louis Poulsen
RRP HUF 1 295 008,00
Várhatóan a következő termékkategóriában: 3 - 5 nap
Mutasd 6 a 6 termékből {0} terméket
Mivel Skandináviában a tél sötét és hideg, az emberek a meleg és meghitt fényt kedvelik. Egy lámpa tervezése nem csak arról szól, hogy fényt hozzon a szobába, hanem arról is, hogy hangulatot teremtsen és megteremtse a hangulatot. Øivind Slaatto véleménye szerint a tökéletes lámpa természetes kifejezéssel bír, és mind a kialakításával, mind a fényével gyönyörű környezetet teremt.  


"A végső célom az volt, hogy egyfajta háromdimenziós Sudokut hozzak létre. Ez egy rendkívül bonyolult matematikai kihívás volt. És a Patera valójában a legösszetettebb lámpa, amit valaha készítettem. De a Paterával sikerült létrehoznom egy modern csillárt, amely véleményem szerint szinte költői kifejezéssel bír. Remélem, hogy az embereket inspirálni fogja, hogy mozogjanak körülötte. Remélem, hogy életet fog generálni." - Øivind Slaatto.  


Szereti a dán dizájnt, és Louis Poulsennel együttműködve Poul Henningsen elveiből merített ihletet, hogy egy kényelmes, nem vakító fényt hozzon létre. A lámpa úgy van kialakítva, hogy a fényforrás minden millimétert megvilágít, de csak akkor láthatjuk a fényforrást, ha egyenesen felnézünk a lámpába. A Patera függőlámpa szép geometriai formáit a természetben gyakran előforduló spirális mintázat, a Fibonacci-sorozat ihlette. Ez a napraforgó, a fenyőtobozok és a pitypang magjainak alakzataiban jelenik meg. A sorozat képezi az aranymetszés alapját, amely olyan híres művészeti alkotások kapcsán bizonyult fontosnak, mint Leonardo da Vinci festményei.  
Oszd meg képeidet a @lampemesteren
Inspirálj és hagyd magad inspirálni, egyik egyedi otthonból a másikba. Jelöld meg képeidet a #IgenLampemesteren címkével, és lehet, hogy a te otthonodat is meglátod itt!