Louis Poulsen Limited Edition: PH 2/2 Luna by Poul Henningsen

szeptember 1. 2023
Louis Poulsen Limited Edition: PH 2/2 Luna by Poul Henningsen
A PH 2/2 Luna a Louis Poulsen idei limitált kiadású lámpája.

A PH 2/2 lámpát eredetileg maga Poul Henningsen tervezte 1939-ben, és most a design szerelmeseinek exkluzív gyűjtői darabként adják ki újra. Az újrakiadás mögött a Louis Poulsen áll, aki minden évben rangos, limitált kiadású lámpákkal fűszerezi meg a designrajongók életét.

Az idei limitált kiadású lámpa eredetileg éjjeliszekrénylámpa néven volt ismert, mivel Poul Henningsen pontosan az éjjeliszekrényre gondolt, amikor a PH 2/2-t tervezte. Az eredeti lámpa feltűnő hasonlóságot mutat az újonnan megjelent változattal, jellegzetes ívelt vázával és lenyűgöző formatervezési részleteivel. A keret, a talp és a foglalat gyönyörűen csiszolt sárgarézből készült, a finom vonalak pedig az elegáns, szájjal fújt opálüvegből készült ernyőszerkezetben csúcsosodnak ki.

A Poul Henningsen stílusában az árnyékolók a tervező három árnyékoló rendszerén alapulnak, amely 1926-ra nyúlik vissza. Az ötlet az volt, hogy olyan árnyékolókat hozzanak létre, amelyek minimalizálják az akkori rossz izzók okozta vakító fényt.

Poul Henningsen és a három árnyékolórendszer története itt olvasható!

Poul Henningsen éjjeliszekrénylámpája

Az eredeti, 1939-ben megjelent Poul Henningsen éjjeliszekrénylámpa rövidebb volt, mint a Louis Poulsen által készített új, limitált újrakiadás. Eredetileg a PH 2/2 csak 230 mm magas volt - míg az új éjjeli lámpa hatalmas 320 mm-es. Ez sokoldalúbbá teszi a lámpát, és azt jelenti, hogy mostantól például íróasztalnál is használható.

A praktikus kiegészítések azonban nem állnak meg itt. A megnövelt magasság mellett a Louis Poulsen a lámpa fejét is forgathatóvá tette. Ez azt jelenti, hogy a lámpát pontosan abba az irányba irányíthatod, ahová fényre van szükséged.

A PH 2/2 Luna Limited Edition itt tekinthető meg!