Észak- és dél-európai designhagyományok dicsőséges egyesülése: A finn tervezésű 9602-es állólámpa Pierre Frey kiadását itt tekintheti meg.

április 22. 2024
Észak- és dél-európai designhagyományok dicsőséges egyesülése: A finn tervezésű 9602-es állólámpa Pierre Frey kiadását itt tekintheti meg.
A Paavo Tynell ikonikus 9602-es dizájner állólámpájának új, különleges kiadása bekerült a dán nappalikba. A lapos kúp alakja miatt "kínai kalapnak" becézett állólámpát a finn tervező, Paavo Tynell 1935-ben a finnországi Aulanko Hotel számára tervezte. Tynell keze munkájának további gyönyörű alkotásait sokszor itt találod!

A 9602-es lámpa a finn világítástechnikai mester egyik legelismertebb alkotása, és kiváló példája annak, hogy a funkcionális designt időtlen esztétikával rendelkező lámpát mindig stílusos és mindig aktuális kiegészítőjévé teszi az enteriőröknek.

A különleges kiadás pliszírozott pamuttextil árnyékolót kapott, a francia tervező és divattervező Pierre Frey által készített, könnyen felismerhető Le Jardin de Palais mintával. A lámpa a párizsi Maison Pierre Frey textilházzal együttműködésben kerül forgalomba, amely régóta vezető szerepet tölt be a stílus és a design területén, és amely vibráló és részletes motívumairól ismert. A színes, tarka és aprólékosan kivitelezett minta harmonikus kontrasztot alkot a Paavo Tynell remekművét jellemző szigorú formanyelvvel. A lámpa megtartotta széles, háromszög alakú ernyőjét, fényes sárgaréz talpát és az ernyő tetején található, hozzá illő sárgaréz elemet, amely a sorozatnak nagy felismerhetőséget biztosít. A nyitott, széles árnyékoló biztosítja a mögötte lévő fényforrás szórt fényét, így a 9602 egyszerre hatékony és dekoratív fényforrás, amely kiegészíti a szoba általános megvilágítását. A váz rattanba burkolt, ami tapintható elemet kölcsönöz a lámpa megjelenésének, és szépen illeszkedik az árnyékolón látható naturalista kerti motívumhoz. Így a Pierre Frey 9602-es kiadása tökéletes egyensúlyt teremt az exkluzivitás és a hozzáférhetőség között egy gyönyörű alkotásban.  

A különleges kiadást az összes többi gyönyörű 9602-es változattal együtt már itt megtalálod!