A Flos gyönyörű új, eredeti designt kínál 2023-tól: Bilboquet asztali lámpa három gyönyörű színben

május 2. 2024
A Flos gyönyörű új, eredeti designt kínál 2023-tól: Bilboquet asztali lámpa három gyönyörű színben
Az olasz dizájncég ismét megcsinálta! A Flos a francia-kanadai Philippe Malouin dizájnerrel való gyümölcsöző együttműködésben egy gyönyörű dizájnerlámpát hozott létre, amely megvalósult koncepcióval, jól átgondolt megjelenéssel, használati célú belső térrel és fenntartható kompozícióval rendelkezik, és amely az ideális modern fényforrás minden kritériumát teljesíti. A Bilboquet formaközpontú megjelenésével hívja fel magára a figyelmet: a hengeres talp és lámpafej, a mágneses gömbcsukló és a hosszú, színben hozzá illő zsinór. Mindez tökéletesen összeáll egy gyönyörű konstrukcióban, amely egyben a francia labdajátékra, a bilboquet-re is utal, amely a lámpát ihlette és amelyről a nevét is kapta. A gömbcsukló minden irányba elforgatható, így a lámpafejet beállíthatja, és így a fényt a lehető legpontosabban irányíthatja. Ez különösen előnyös, mivel a lámpa fókuszált, közvetlen megvilágítást biztosít. A lámpa egy GU10-es foglalattal van ellátva, amely viszonylag közel helyezkedik el a hengeres lámpafej végén található fénykibocsátó nyíláshoz, így a fény hatékonyan és célzottan világít, így a Bilboquet tökéletes munka- vagy olvasólámpává válik. Alternatívaként a lámpafejet a fal felé fordítva is hagyhatja, így kellemes, közvetett akcentusvilágítást biztosíthat.

Az asztali lámpa gyönyörű, egyszínű felülete kiemeli a designorientált megjelenést. Három különböző színváltozatban kapható, mindegyikhez gondosan kiválasztott árnyékoló tartozik, így könnyen integrálható a belsőépítészetbe.

Ugyanakkor a lámpa kialakítása újrahasznosított anyagokkal büszkélkedhet: a fej és a talp újrahasznosított polikarbonátból készült, amely a papírgyártás mellékterméke. A lámpát teljes egészében ragasztó használata nélkül szerelték össze, így a lámpa élettartamának végén minden egyes alkatrésze szétszerelhető és a jövőben újra felhasználható.

A Bilboquet by Flos összes gyönyörű változatát megtalálod itt!