FLOS STORIES: Everday Bilboquet

november 13. 2023
FLOS STORIES: Everday Bilboquet
Philippe Malouin a Bilboquet-t az ezredfordulósok és a Z generáció lámpájaként jellemzi: egy rugalmas világítási megoldás, amely alkalmazkodik a mai és a holnapi generációkat meghatározó, sokoldalú otthonszemlélethez.

"A Bilboquet egy állítható asztali lámpa, amely egyszerűnek tűnik, de tele van személyiséggel, játékosan és pontosan irányítja a fényt minden irányba. A mágneses gömbcsuklók által inspirált Bilboquet mobilitást kínál a legkülönbözőbb funkciók széles skálájához. Akár feladatvilágításként használják az íróasztalon, akár lágy fényt ad a falnak, vagy egy jó könyv megvilágítására, ott világít, ahol szükség van rá" - mondja Philippe Malouin.

Harmónia a formákban, anyagokban és színekbenMalouin tervezési filozófiája az érzelmi kapcsolat megteremtése, a formai tisztaság hangsúlyozása és a határozott vizuális identitás ápolása körül forog. Olyan tervező, aki következetesen az egyszerűségre törekszik a gyártás, az összeszerelés és az esztétika terén, miközben a tartósságot mint a tervezés alapvető elemét helyezi előtérbe.

Szálya, paradicsom és vászonA Bilboquet játékos aspektusa nagyban befolyásolta a három színpaletta kiválasztását, amelyben a lámpa készült. A zsálya, a paradicsom és a vászon nemcsak a lámpa testét, hanem a kábelt és a dugót is meghatározza, ami egy egységes, monokróm esztétikát eredményez.

A Bilboquet-t gondosan úgy tervezték, hogy a legkülönbözőbb igényekhez igazítható legyen. Az állítható henger mellett a kábel is látható maradhat, vagy elrejthető egy külön erre a célra kialakított házban a talp alatt. A kétméteres kábelnek köszönhetően a lámpa könnyen mozgatható a lakásban. Ezenkívül az izzó idővel cserélhető és korszerűsíthető, így a lámpa élettartama meghosszabbítható. A Bilboquet-t hosszú élettartamra tervezték, és fő alkotóelemei teljesen szétszerelhetők, így az egyes alkatrészek javítása, cseréje vagy ártalmatlanítása könnyen és környezettudatosan elvégezhető. A fej és a test egyaránt fenntartható polikarbonátból készül, amely a papírgyártás mellékterméke, a kőolaj-alapú anyagok helyett.

Nézze meg a lámpákat itt!