Collector: A új klasszikus kollekciója  Audo Copenhagen

október 6. 2022
Collector: A új klasszikus kollekciója  Audo Copenhagen
Egyszerű sziluett hengeres lámpaernyőkből, amelyeket tömör sárgaréz öv szorít kúp alakúvá, perforációkkal körülvéve, ahol a kúpok kiengednek, lágy árnyalatokkal, furcsa fénnyel és stílusos, áramvonalas vonalakkal.

Ilyen egyszerűen lehet jellemezni a Audo Copenhagen új Collector kollekcióját, amely most került a lámpák piacára. Pontosabban, újra beütött a lámpák piacán - mert a Collector lámpák felismerhető és nosztalgikus kifejezése nem új találmány. A legendás Alf Svensson alkotta meg.

Alf Svensson svéd tervező volt, aki az 1950-es években szerzett nevet magának a lámpa- és bútortervezés világában - és bár a neve talán nem olyan híres, mint kortársaié, garantáljuk, hogy Alf Svenssont mindenki ismeri. Amikor a tervei felbukkannak az aukciókon, a licitek magasak.

A homokóra alakú modellt még a múlt század közepén tervezték, és kiváló példája az örökzöld századközépi modern stílusnak, amely részben Skandináviában alakult ki, de igazán akkor lendült fel, amikor elérte az Egyesült Államokat.

A háború utáni években az Egyesült Államokban tömeges elvándorlás zajlott a városokból a külvárosokba - és amikor a háborús veteránok házakat építettek, a mid-century modern volt a kedvelt építési és berendezési stílus, köszönhetően a ferde, lapos tetőknek és a minimalista kialakításnak.

A stílus könnyen felismerhető áramvonalas vonalainak, egyszerű formáinak és geometriájának köszönhetően, nem beszélve a légies érintésről és a természetes anyagok szeretetéről - a Collector pedig tökéletes példa arra, hogyan használhatod ezeket a jellemzőket arra, hogy valami újat hozz létre, ami igazán nagy benyomást kelt.

A dán Audo Copenhagen márkának köszönhetően a Collector kollekció most újra a piacon van, és a Collector két különböző, öt és három fényforrással rendelkező függőlámpa formájában kerül forgalomba, nem beszélve az egy fényforrással rendelkező fali lámpáról. Mindegyik lámpa acélból, alumíniumból és sárgarézből készült, és mindegyiket ugyanaz a gyönyörű kifejezés jellemzi. Önmagukban és egymással párosítva is hihetetlenül jól mutatnak, és az időtlen dizájn biztosítja, hogy gyakorlatilag minden stílusú berendezéshez illeszkedjenek. A lámpák kellemes hangulatfényt biztosítanak, és remekül illenek nappaliba, konyhába és hálószobába.  

A kollekciót itt találja!