FLOS STORIES: Marcel Wanders Skynestje a technológiát és a költészetet ötvözi.

június 29. 2024
FLOS STORIES: Marcel Wanders Skynestje a technológiát és a költészetet ötvözi.
Marcel Wanders kreatív és költői formatervezése új dimenzióba lép a Skynest, a Flos számára tervezett legújabb világítástervével. A formai eleganciát a technikai innovációval ötvöző Skynest egyszerre művészi és kifinomult. A textilcsőbe szőtt LED-csíkkal a Skynest egy kosárszerű formát hoz létre, amely egyszerre esztétikus és technológiailag fejlett.

A Skynest 24 LED-es fénysávból áll, amelyeket egy kétszínű textilszerkezet borít. A fényt csak a fehér oldalról bocsátja ki, míg a szövet színe kívülről látható marad. A különböző fényelemek kombinációja a mindkét oldalon 48 színes sávval kelti életre a lámpát. Az eredmény egy éteri, könnyed jelenlét, amelyet egyértelműen a kézművesség világa ihletett, de egy váratlan technológiai csavarral.

Wanders intuitív ötlete, hogy a szövést új fényforrásként használja fel, egyszerre forradalmi és meglepő. Míg a fonott lámpaernyők szinte már megszokottnak számítanak a kézműves ihletésű világításban, a perspektívaváltás - a kosár maga a fényforrássá tétele - a Skynestet innovatív designdarabbá változtatja. Hidat teremt két olyan világ között, amelyek modern korunkban egyre inkább összeérnek.

Maga a név, a Skynest, is rendkívül szimbolikus: Wanders korábbi remekműveinek emlékét idézi fel, és egy lebegő fényfészek képét idézi fel - egy álomszerű és költői víziót. A Skynest egyben a fenntartható tervezés példája is. Újrahasznosított és teljesen újrahasznosítható műanyagból (PL) készült. Minden egyes alkatrészt speciális mikrocsatlakozók tartanak a helyén, és a különböző részek összeszereléséhez nem használnak ragasztót. A teljes lámpa javítás és csere céljából könnyen szétszerelhető.

Marcel Wanders Skynest lámpája nem csupán egy lámpa, hanem a fény művészi értelmezése, amely gyönyörűen ötvözi a kézművesség hagyományos esztétikáját a modern technológiával és a fenntarthatósággal. Ez az innovatív design új életet visz a világításba, és kreatív és környezetbarát megközelítésével inspirál.

A Flos teljes Skynest sorozatának megtekintése itt

Original text by FLOS in FLOS STORIES