Világhírű klasszikus 1977-ből, elegáns új nikkel kivitelben.

június 3. 2024
Világhírű klasszikus 1977-ből, elegáns új nikkel kivitelben.
Amióta Vico Magistretti olasz építész és belsőépítész 1977-ben megtervezte az Atollo asztali lámpát, ez a modell a klasszikus dizájner asztali lámpa archetípusa. A lámpa már 1979-ben elnyerte a Compasso d'Oro formatervezési díjat, és azóta többek között a New York-i Museum of Modern Artban, a zürichi Kunstgewerbe Museumban és a hamburgi Museum Für Kunst und Gewerbe-ben is kiállították.

Az Atollo az egyszerű, geometrikus formák gyönyörű megjelenítése, amelyek gyönyörűen keverednek egymással. A hengeres alap stabilitást biztosít, míg a kúp alakú csúcs tökéletes egyensúlyi pontot teremt a félgömb alakú árnyékolónak. Az Atollo asztali lámpa jellegzetes minimalista és formaorientált kifejezésével a Magistretti megelőzte korát ezzel a gyönyörű alkotással, amelynek monokróm, fémes felülete kiemeli stílusos egyszerűségét. A lámpa eddig fehér, fekete, arany és bronz színben volt kapható. Most azonban fényes nikkel kivitelben is kapható, amely ultramodern megjelenésével gyönyörűen kiegészíti a minimalista dizájnt.

A lámpa két szabványos foglalattal van felszerelve, amelyek az ernyő alatt találhatók. Mivel az ernyő fémből készült, a fény nem távozik, hanem az alján lévő világítónyílás felé irányul, így hatékony lefelé irányuló fényt hoz létre, amely a gyönyörűen formázott talapzatra is összpontosít. Az árnyékoló félgömb alakja megakadályozza, hogy a fény oldalra vakítson, így biztosítva a közvetlen, de kellemes minőségű fényt.

Az Atollo asztali lámpa három változatban kapható: 238 Small, 239 Medium és 233 Large. A 238-as modell normál nyomókapcsolóval rendelkezik, míg a 239-es modell és 233 kapcsolója beépített fényerőszabályozó funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a fényerő beállítását, hogy minden alkalomra, minden időben és minden célra a megfelelő fényt biztosítsa. A 70x50 cm magasságú és átmérőjű nagyméretű változat állólámpaként is jól használható.

A teljes Atollo termékcsalád megtekintése itt