FLOS STORIES: Almendra - a természet új fénylő varázslata

február 24. 2024
FLOS STORIES: Almendra - a természet új fénylő varázslata
A design és a természet varázslatos szimfóniájában a spanyol tervező, Patricia Urquiola a fény mesterművét, az Almendrát alkotta meg. Ez a moduláris világítási rendszer a mandulafa formáit és színeit ünnepli oly módon, hogy a levegőben költészetet idéz. Egy ambiciózus projekt, amely nemcsak az esztétikát, hanem a fenntarthatóságot is magába foglalja, mindezt kivételes formatervezéssel és technológiával támogatva.

Patricia Urquiola jövőképe
"Az Almendra egyszerre a mag és a fény, és a héjon belül él, mint egy kis kunyhó, egy tér, amely magában foglalja a magot és védi azt. A mandula energiáját akartam felfedezni. A lámpa még mindig egy mechanikus tárgy, de a közeljövőben egy olyan lámpát képzelek el, amely kinyílik és becsukódik, amely saját mobilitással rendelkezik.".

Poétika, fény és fenntarthatóság egy gyönyörű szintézisben
Az Almendra 3 különböző modellben kapható: Almendra Arch, Almendra Organic, amely faágakra emlékeztet, és Almendra Linear, amely moduláris levelekből áll, ahol 3, 4 vagy 6 modul csoportosítható keresztbe-kasul.

A fenntarthatóság felé vezető úton
Az Almendra megfelel a Nemzetközi Fenntarthatósági és Karbon Tanúsítási (ISCC) protokollnak, és a fenntarthatóság szem előtt tartásával lett tervezve. Levelei és diffúzorai a papírgyártás melléktermékéből származó speciális polikarbonátból készülnek, és a termék összeszereléséhez nem használnak ragasztót. Az Almendra teljesen szétszerelhető, így minden egyes alkatrész újrahasznosítható.

természetes színpaletta
Patricia Urquiola nagyon természetes színpalettát választott, amelyet a mandulafa színei ihlettek. Az olyan gyönyörű matt felületeket, mint a Off-White, Nude, Ocher, Anthracite két metálszín, a Bay Blue Metallized és a Lilac Metallized egészíti ki.

Moduláris és állítható világítás
Minden Almendra modell lehetővé teszi a fény irányának megváltoztatását a telepítés során. Minden egyes szárny 60º-os lépésekben elforgatható, így más-más konfiguráció és világítási hangulat érhető el. A szárnyak a megadott pozíciókban (A-B-C-D-E-F) rendezhetők el, amennyiben a lámpatest szimmetriáját tiszteletben tartják, így a lámpa összeszereléskor kiegyensúlyozott marad.

Varázsolja otthonát egy csipetnyi természetes varázslattal az Almendra lámpákkal - Nézze meg a teljes választékot itt

Original text by FLOS in FLOS STORIES