Ragna: az állólámpa, amely mindent tud

február 17. 2024
Ragna: az állólámpa, amely mindent tud
A mindennapi élet számos olyan helyzetet foglal magában, amelyekben többféle szükségletet kell kielégíteni különböző időpontokban. Ezért kulcsfontosságú, hogy az otthonunkban rendelkezésre álló tárgyak segítsenek a különböző feladatok elvégzésében. A Lindby meglévő Ragna állólámpa sorozatának új kiegészítői kiváló példái a funkcionális tervezésnek, amelyet kifejezetten a nap folyamán felmerülő összes igény kielégítésére terveztek. Ugyanakkor a lámpa elegáns esztétikával és kellemes fényhatással rendelkező, gyönyörű külsőt képes megjeleníteni, így bekapcsolt és kikapcsolt üzemmódban is egy gyönyörű dizájntárgy szépíti a belső teret.

Az állólámpa kecses termete egy virágzó virágra emlékeztet. A lámpa tömör talppal és hozzá illő kerettel rendelkezik, fekete és nikkel kivitelben kapható. Az együttes felső részét felfelé fordított üvegárnyékoló díszíti, amely élethű alabástrom megjelenésű és felületén gyönyörű márványozással. Ez azonban nem az egyetlen fényforrás: különlegességként a Ragna egy további, a keret közepére szerelt, hozzá illő kialakítású árnyékolóval is rendelkezik.

A felső árnyékoló felfelé néz, ezért gyönyörű és szórt felfelé irányuló fényt bocsát ki, amely harmonikus háttérvilágítást teremt, és sikeresen kiegészíti a szoba általános megvilágítását. Az úgynevezett uplight azért népszerű, mert a fény sokkal lágyabbnak tűnik, mint a downlight, és tovább terjed a szobában. Az alsó árnyékoló a vázra van szerelve, és olvasólámpaként is használható, mivel két hajlékony csuklóval van ellátva, amelyekkel az árnyékoló pozíciója állítható, és így a fény iránya megváltoztatható, ehhez a lámpa egy kis rúddal van ellátva a finom beállításhoz.

Mindkét fényforrás energiatakarékos LED-fénnyel van felszerelve, és külön-külön működtethető saját kapcsolóikon keresztül. A kapcsolók dimmelési funkcióval is rendelkeznek, amely lehetővé teszi a fényerő fokozatmentes beállítását. A teljes gyönyörű és funkcionális világítástechnikai kollekciót igazán itt találja.