Tiszta vonalak és élénk színek csodálatos kombinációja: nézze meg a Normann Copenhagen Cellu sorozatát itt!

március 28. 2024
Tiszta vonalak és élénk színek csodálatos kombinációja: nézze meg a Normann Copenhagen Cellu sorozatát itt!
A Cellu világítótest-kollekció a klasszikus hajtogatott papír lámpaernyő modern értelmezése. A dizájnt a mai esztétikába emeli a fokozott tartósságot biztosító polipropilén ernyő, amely egy porszórt alumíniumoszlopon és egy porszórt acél talapzaton nyugszik, mindkettő jellegzetes, robusztus megjelenésű.

A gyönyörű kollekció ötletgazdája a fiatal dán tervező, Simon Legald, aki 2012 nyarán diplomázott a Dán Királyi Képzőművészeti Akadémia Design Iskolájában. Munkái kis és nagyméretű termékekből állnak, amelyeket gyakran a kézművesség és az ipar metszéspontjában alkot. Terveiben Simon Legald olyan technikákat használ, amelyek szükségesek a tervezésben, és a kifejezés részét képezik azáltal, hogy vizuálisan kiemeli, nem pedig elrejti őket. Legald és a Normann Copenhagen többéves együttműködése során számos innovatív ötlete és tervezési koncepciója valósult meg gyönyörű alkotásokban. Simon Legald terveinek teljes választékát itt találja.

A Cellu sorozatra különösen jellemző a klasszikus és modern designelemek sikeres kombinációja. Az árnyékoló jelzi a formaterv egyértelmű utalásait az ikonikus pliszírozott lámpaernyőkre. Ez az elem megmaradt, miközben a formatervezés egésze a modern belső terekhez igazodó, korszerű és aktualizált esztétikát kapott. A dizájnt különösen a markáns arányok és a klasszikus utalások jellemzik. A talapzat nagyon jellegzetes, megnagyobbított kifejezéssel rendelkezik, amelyet a porszórás szemet gyönyörködtető és játékos színkombinációi még jobban kiemelnek. Így a Cellu a régi és az új nyilvánvaló egyesülése, gyönyörűen ötvözve egy olyan dizájnban, amely egyszerre utal a klasszikus kézművességre és az új, modern tervezési elvekre.

A Cellu sorozat asztali és állólámpákból áll, számos gyönyörű színkombinációban. Itt megtalálja az összeset