Nyugtató világítás Alekszej Iszkosz legújabb tervezési remekművével, a Calm fali lámpával

március 25. 2024
Nyugtató világítás Alekszej Iszkosz legújabb tervezési remekművével, a Calm fali lámpával
Egy nap, amikor Aleksej Iskos ukrán-dán dizájner a koppenhágai repülőtéren járt, megakadt a szeme egy reklámon. A tervező figyelmét azonban nem a tartalom és nem is a termék keltette fel, hanem a formátum: a puha, textilszerű anyag, amelyre a reklámot nyomtatták, rendkívül kellemes fényben világított. Ez volt a kezdete egy új lámpakoncepció ötletének, és példa arra, hogy Iskos elképesztő módon képes inspirációt találni a mindennapi életben, és a hétköznapi tárgyakat és jelenségeket gyönyörű dizájnnyelvvé alakítani - anyagilag, vizuálisan és funkcionálisan egyaránt.

Az Iskos új "Calm" fali lámpasorozatának lámpáit pontosan ugyanaz a kellemes fényhatás jellemzi, amelyből a sorozat neve is ered. A lámpa külsejét szorosan szőtt textil borítja, amely kiegyenlíti a fényt, és diffúz fényhatást kelt, amely fokozatosan megy át az oldalról a lámpa közepe felé. A mögötte lévő fényforrás egy LED-modul, amely hatékony akcentusvilágítást hoz létre, amely szinte bármilyen helyiségbe tökéletes. Ugyanakkor a fény a lámpa hátulján is átsugárzik, sötét kontrasztot teremtve a lámpakeretben és harmonikus fénymintát a falon.

Magát a designt holisztikus megközelítés jellemzi, töretlen kialakítással és részletekre redukált külsővel, bizonyítva az Iskos mesteri tudását és szakértelmét a skandináv minimalizmus terén a belsőépítészetben. A Calm fali lámpa több méretben és színváltozatban kapható, a keret mentén egyedi színsávokkal, amelyek finom színjátékot adnak az árnyalat-semleges kialakításhoz. A lámpa a fényerő beállításához beépített érintéses dimmerrel is kapható, ami nagyban bővíti a lámpa alkalmazási lehetőségeit. A fényerőszabályzó funkció gyors és egyszerű működtetéséhez egy kifejezetten a Calm sorozathoz való zsinór is megvásárolható.

A teljes Calm fali lámpacsaládot itt tekintheti meg.