Két új, gyönyörű színváltozat a Globen Lighting Ray Pendantból

március 21. 2024
Két új, gyönyörű színváltozat a Globen Lighting Ray Pendantból
Nyíltság, átláthatóság, könnyedség és kecsesség - ezek a kulcsszavak jellemzik a svéd Globen Lighting Ray világítótest-kollekcióját. A függő-, padló- és mennyezeti lámpákból álló kollekciót az ír tervező, Patrick Hall tervezte és alkotta meg, aki egyben a Globen Lighting vezérigazgatója is. A projektvezetőként és tervezőmérnökként eltöltött 30 év után Hall számos sikeres világítástechnikai kollekció és sorozat mögött áll. Hall alkotásainak teljes választékát itt találja.

A Ray sorozat összes lámpájának jellegzetessége a nyitott, dupla fém ernyő. A kemény, tömör közeget azonban ellensúlyozza a forma, amelyet lágy ívek és enyhe aszimmetria jellemez. Ez finom eleganciát és gyönyörű organikus megjelenést kölcsönöz a teljes kialakításnak, ami egy könnyű és lebegő árnyékoló benyomását kelti - igazi fénypontot jelent a belső térben. A medálok eddig csak semleges színekben és egy sárgaréz változatban voltak kaphatók. Most azonban a gyönyörű dizájn egy élénkzöld és kék változatban tér vissza, amely a gyönyörű színjátékkal tovább fokozza a dizájnt.

A medál művészi nyitottsága átöleli a fényforrást, de nem árnyékolja azt, biztosítva a tiszta, közvetlen megvilágítást, miközben az izzó fontos vizuális részévé teszi a lámpa általános kifejezésének. Ugyanebből az okból kifolyólag a lámpa E27-es foglalattal van ellátva, amely az izzótípusok széles skálájához illeszkedik. Érdemes olyan gömbölyű izzót választani, amely szépen kiegészíti a lámpa optikáját, és dekoratív elemet ad az összképhez. A Ray Pendant lámpára különösen jellemző az árnyékolók rugalmas kialakítása, amely lehetővé teszi, hogy többféleképpen is elrendezhetők legyenek. Kiválaszthatja, hogy a lámpákat egymással szemben, gyönyörű tükörhatást keltve, vagy egymás belsejében kívánja-e elhelyezni, zseniális összjátékot teremtve a két árnyékoló mintázata között.

Mindkét Ray medál itt megtekinthető