Az Artemide Tolomeo és Ilio világítási kollekciók újdonságai exkluzív különkiadásban

január 29. 2024
Az Artemide Tolomeo és Ilio világítási kollekciók újdonságai exkluzív különkiadásban
2023 volt az az év, amikor az olasz Artemide tervezőmárka több gyönyörű különleges formatervezése is napvilágot látott. Ezek közé tartozik mind az ikonikus építészeti lámpasorozat Tolomeo, karácsonyi kiadása, amely a lámpa 1987-es megtervezése óta készül, mind pedig az Ilio állólámpa sorozat exkluzív, limitált példányszámú kiadása a sorozat 10 éves évfordulója alkalmából. Mindkét kiadás megtartja ugyanazt a szigorú formatervezést, amely a sorozat többi darabját is jellemzi, és funkcióiknak megfelelően ugyanolyan kiváló minőséggel rendelkeznek.

A Tolomeo különkiadás gyönyörű rézszínű felületkezeléssel rendelkezik, és kisebb formátumban, az eredeti asztali lámpa méretének körülbelül felével rendelkezik. Ezáltal egy gyönyörű dizájnerlámpát kapunk, amely kisebb íróasztalokhoz és korlátozott helyű felületekhez is illik. A lámpa a díjnyertes Tolomeo építészeti lámpasorozat része, amelyet Giancarlo Fassina és Michele de Lucchi tervezett az Artemide számára. A Tolomeo 1987-es megjelenése óta számos díjat nyert, köztük 1989-ben a Compasso d'Oro-díjat és 2001-ben az Observeur du Design Paris díjat, és világszerte számtalan íróasztalt díszített már. A gyönyörű sorozatról és történetéről itt olvashat bővebben.

Az Ilio sorozatot maga az Artemide alapítója, Ernesto Gismondi tervezte, és rendkívül részletes kialakításáról, letisztult geometriájáról és minimalista kifejezésmódjáról ismert. Mindezek a jellemzők, amelyek az Ilio sorozatot jellemzik és magas elismertségi értéket kölcsönöznek neki, a jubileumi kiadásban is megmaradtak, de lenyűgöző felületkezeléssel. A bevonatot egy különleges PVD-technikával vitték fel, amely lehetővé tette, hogy az alul aranyszínűtől a felül ezüstszürke színig végtelenül fokozatos átmenetet hozzanak létre. Az Ilio jubileumi kiadása mindössze 2000 példányban készült. Minden példányt sorozatszámmal és Ernesto Gismondi aláírásával jelölnek. A jubileumi kiadást a többi igazán itt találja.