A Pholc Metre állólámpa a fény és az építészet harmonikus kombinációja.

január 3. 2024
A Pholc Metre állólámpa a fény és az építészet harmonikus kombinációja.
A svéd Pholc cég és a dán Maria Bruun és Anni Dorti Vester tervezőpáros skandináv együttműködése a skandináv minimalista design tökéletes példája. Az eredmény egy monumentális fényforrás, amely megragadja a tekintetet és tökéletesen illeszkedik a belső térbe: a Meter. Nevét lenyűgöző, egy méteres magasságából kapta, de fél méterrel magasabb, kisebb változatban is kapható. A sorozat egyszerű és letisztult neve tükrözi a tervezés mögött meghúzódó találékonyságot és fegyelmet. Bruun és Wester a designt az építészettel és a művészettel állította szembe, a Metroban az absztrakciót hangsúlyozva. Az eredmény egy minimalista és rendkívül egyszerű design, amelyben minden részletnek karaktere van.

A méter alakja egy ókori görög oszlopra emlékeztet. A nagy átmérő és a lenyűgöző magasság, valamint a fehér szín és a lámpatest teljes hosszában végigfutó gyönyörű élek kiegészítik az építészeti designt, és esztétikus kiegészítővé teszik, amely különösen alkalmas nagy helyiségekbe, ahol egyszerűségre és semleges tónusokra vágynak.

Bekapcsoláskor a lámpatest kifinomult dizájnt mutat, amely lágy, hangulatos fénnyel világítja meg az egész szerkezetet. Mivel az árnyékoló teljesen elfedi a fényforrást, a fény csak közvetve, a puha, fehér szöveten keresztül jut be a helyiségbe, így biztosítva a lágy és egyenletes fényeloszlást. Ráadásul a fényerősség a beépített fényerőszabályozónak köszönhetően bármikor és bárhol beállítható, így biztosítva a megfelelő megvilágítást.

A Meter állólámpát mindkét méretben itt találja.