Ez az ikonikus lámpatest most már színesben is elérhető Verner Panton fantasztikus új Wire termékcsaládjának köszönhetően.

december 13. 2023
Ez az ikonikus lámpatest most már színesben is elérhető Verner Panton fantasztikus új Wire termékcsaládjának köszönhetően.
A gyönyörű Wire sorozat 1971-es megjelenése óta a dán formatervezés egyik legszebb példája. A sorozatot a dán design ikon és nemzeti hős Verner Panton alkotta meg, aki a tiszta vonalakkal és finom szobrászati mintákkal rendelkező, átgondolt formatervezéséről ismert. Panton a műanyag mint médium használatára specializálódott, élénk és vibráló formákat alkotott, gyakran extravagáns színekben, amelyek az 1960-as évek összetéveszthetetlen stílusát jellemezték.

Ma a Wire álló- és asztali lámpák kollekciója extravagáns színekben kapható, amelyek feldobják az amúgy is kitűnő dizájnt.

Egyszerűség és egyszerűség tökéletes harmóniában

Az egyszerűség és a komplexitás, a könnyedség és a mélység tökéletes kombinációja teszi kiemelkedővé a Wire lámpatesteket. Alapja a krómozott drótkeret, amelyről a sorozat a nevét kapta, és a fényforrást takaró, lágy, folytonos ívű, színes műanyag ernyő. Ezek együtt olyan dekoratív megjelenést hoznak létre, amely a fényt, az ipari elemeket és a gazdag semleges színeket ötvözi. Az állólámpák és asztali lámpák ezért külön-külön és együtt is tökéletesek.

A kifinomult kialakítás magas színvonalú világítási teljesítményt biztosít

Az árnyékoló alá rejtett fény soha nem káprázik. A talp körüli fém reflektor ugyanolyan krómozott kivitelű, mint a talp, így a fény a műanyag ernyőn keresztül felfelé és kifelé irányul, gyönyörű indirekt világítást teremtve. A sorozat színes árnyékolói kiemelik a színeket, és világításkor élénk karaktert kölcsönöznek a lámpatestnek. Ez a fajta indirekt világítás tökéletes háttérvilágításként, hogy kiegészítse a helyiség többi részét.

Verner Panton teljes Panton Wire lámpatestválasztéka megtekinthető itt.