Egy ragyogó ötlet a környezetért - Segítsen megállítani az óceánok szennyezését egy új E3Light izzóval

szeptember 20. 2022
Egy ragyogó ötlet a környezetért - Segítsen megállítani az óceánok szennyezését egy új E3Light izzóval
1,6 millió négyzetkilométer. Ennyi az UNESCO becslése szerint a Nagy Csendes-óceáni Szemétfolt mérete. Ez háromszor akkora, mint Franciaország és 37-szer akkora, mint Dánia. A folt Kalifornia és Hawaii között fekszik, és ez a legnagyobb az eddig felfedezett öt szemétfolt közül.

Nehéz kiszámítani, hogy mennyi műanyag van a Nagy Csendes-óceáni Szemétfoltban, mivel a műanyagnak csak egy része lebeg. Az UNESCO szerint azonban az összes tengeri szennyezés 80%-a műanyagból származik, és becslések szerint évente 8-10 millió tonna műanyag kerül az óceánokba.

A műanyagszennyezés következményei hatalmasak, ezért számos nemzet, civil szervezet és vállalkozás arra összpontosít, hogy minimalizálja a környezetre gyakorolt negatív hatásainkat.

E sok vállalkozás egyike az E3Light izzógyártó, amelynek célja, hogy olyan kiváló minőségű fényt hozzon létre, amely nem köt kompromisszumot a tartósság terén. A dán vállalkozás áll a leginnovatívabb, magán- és közhasználatra egyaránt alkalmas világítási megoldások mögött.

Az E3Light család legújabb tagja egy egyedülállóan fenntartható izzó. Az izzó egy klasszikus 9 W-os LED izzó, de az anyaga egyedülálló, mivel az izzó óceánhoz kötött műanyagból készült.

Az óceánhoz kötött műanyagot mint koncepciót a Zero Plastic Oceans civil szervezet fejlesztette ki. Az OBP olyan műanyaghulladék, amelyet összegyűjtenek és újrahasznosítanak, mielőtt a tengerbe kerülne. Ha globális szinten húzunk egy vonalat a parttól 50 kilométerre a szárazföld belsejébe, akkor mintegy kétmilliárd embert fogunk be - és az ezen a területen keletkező műanyaghulladék a becslések szerint az óceánjainkban lévő műanyaghulladék mintegy 80%-át teszi ki.

Emiatt egyre több vállalkozás kezdte el összegyűjteni ezt a műanyagot, mielőtt még nagyobb problémává válna - és az E3Light egyike ezeknek a vállalkozásoknak.

Amellett, hogy az új Ocean Bound Plastic izzó újrahasznosított műanyaghulladékból készül, LED-es fényforrással rendelkezik, ami meghosszabbítja az élettartamát. Az izzó sokkal kevesebb áramot fogyaszt, mint az izzók és a halogén izzók, és amikor az izzó elvégezte a feladatát, lebontható és újrahasznosítható, így nem kerül a tengerbe.

A Pew Charitable Trusts és a SYSTEMIQ thinktank 2020-as elemzése szerint az óceánokba évente kerülő műanyag mennyisége 2040-re várhatóan megháromszorozódik, és a WWF becslése szerint 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint hal. És mivel a műanyag 1950-es feltalálása óta forradalmasította az életünket, a valaha létrehozott összes műanyag nagy része még mindig létezik.

A műanyag egy csodálatos termék. A műanyagtermékek erősek, tartósak, olcsón előállíthatók és könnyen újrahasznosíthatók. A mesterséges anyagból a kerti székektől kezdve az ételtartályokon és a játékokon át a gyógyászati termékekig, a biztonsági felszerelésekig és a NASA Mars Perseverance Roveréig minden készült - de mindezek a fantasztikus termékek felelősséggel járnak a gyűjtés, az újrafelhasználás és az újrahasznosítás terén.

Az izzót itt szerezze be!