Kartell - világszínvonalú olasz design

Kartell - Több mint 70 éves designtörténelem, amely a kultúrában, a kreativitásban és a legmodernebb technológiákban gyökerezik

1949-ben Giulio Castelli megalapította az olasz Kartell formatervező céget, amelynek egyedi formatervei hamarosan az elismert, majd áhított "Made in Italy" minőségi védjegy megtestesítőivé váltak. Az alábbiakban többet megtudhat a Kartell izgalmas történetéről, egyedi formatervezéséről és a Kartell híres designikonok lenyűgöző sora mögött álló világhírű tervezőkről és építészekről.
<hr><font size="+2">KARTELL DESIGN TÖRTÉNETE</font>


KARTELL DESIGN TÖRTÉNETE

A Castelli uralma alatt eltelt majdnem 40 év után, 1988-ban a Kartell generációváltást hajtott végre, és a vállalatot Giulio és Anna Castelli veje, Claudio Luti vette át, aki a divatiparban, különösen a híres olasz divatházban - Versace - szerzett tapasztalatokat. Az "új" Kartell részeként Luti egy sor együttműködésbe kezdett tehetséges tervezőkkel és építészekkel, mint például Ferruccio Laviani, Philippe Starck, Alberto Meda, Patricia Urquiola, Antonio Citterio, akinek tervei a márka identitását jelképezték. Emellett a Kartell számára új fordulópontot jelentett a termékek anyaghasználata is. Ennek eredménye volt az 1999-es úttörő áttörés, amikor a világon elsőként polikarbonátból gyártottak lakberendezési kiegészítőket. Ettől kezdve a Kartell továbbfejlesztette és felfedezte a témát - az átláthatóságot - különböző felületeken, formákon keresztül és olyan technológiákkal, amelyek lehetővé tették, hogy olyan eredeti termékeket hozzanak létre, amilyeneket korábban még soha.4 ikonikus Kartell örökzöld
A Kartell örökzöldek a Kartell ikonikus design örökségének legjavát képviselik. Ezek az időtlen remekművek a funkcionalitást kivételes esztétikával ötvözik, és a modern design emblematikájává váltak. Az ikonikus Bloom lámpasorozattól a sokoldalú Componibili bútorgyűjteményig a Kartell Evergreens továbbra is lenyűgöz időtlen eleganciájával és innovatív megközelítésével. Ezek a darabok több mint egyszerű tárgyak - építészeti statement darabok, amelyek karakterükkel és stílusukkal bármilyen teret gazdagítanak. Az alábbiakban megismerhetsz egy válogatást a Kartell világhírű örökzöldjeiből, amelyek sosem mennek ki a divatból!
.
<hr><font size="+2">KARTELL BLOOM</font>


KARTELL BLOOM

A Bloom lámpa egy legendás darab, amely 2011-ben készült. A Bloomot a tehetséges olasz tervező Ferruccio Laviani alkotta meg. Az 1960-ban született Laviani a modern kor egyik legbefolyásosabb tervezőjeként vált ismertté, ahol különösen arról ismert, hogy a hagyományos kézművességet képes ötvözni az avantgárd technológiával és esztétikával.

Ferruccio Laviani a Milánói Műszaki Egyetemen szerzett építészmérnöki diplomát, ami jelentős hatással volt a tervezéshez való hozzáállására. Munkáit gyakran a funkció és a forma harmonikus ötvözése jellemzi, olyan tárgyakat hozva létre, amelyek nemcsak esztétikailag kellemesek, hanem praktikusak és értelmesek is. Laviani képessége és látásmódja bizonyítja, hogy képes olyan időtálló formaterveket létrehozni, amelyek ma is aktuálisak és kívánatosak. A Bloom lámpán és más remekműveken keresztül továbbra is formálja a modern design világát, és a tervezők jövő generációit inspirálja egyedülálló tehetségével és az innováció iránti elkötelezettségével.

A Bloom az innováció és az esztétikai kiválóság története, mivel Laviani a hagyományos anyagokat, például a polimetil-metakrilátot (PMMA) ötvözte a modern LED-technológiával, hogy olyan terméket hozzon létre, amely nemcsak szép, hanem funkcionális és energiatakarékos is. A természetes formák, például a virágok és a kristályok által inspirált lámpának sikerült megragadnia a tekintetet egyedi megjelenésével és lenyűgöző fénydinamikájával.

A Bloom egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy képes elegáns és kifinomult hangulatot teremteni bármely helyiségben. Az organikus forma és a lágy, szórt fény nyugtató hatást kelt, így ideális mind magánlakásokba, mind kereskedelmi helyiségekbe, például éttermekbe és szállodákba.
AZ ÖSSZES BLOOM LÁMPÁT ITT TALÁLJA
<hr><font size="+2">KARTELL COMPONIBILI</font>


KARTELL COMPONIBILI

A Componibili a Kartell egyik legikonikusabb bútorkollekciója, amely mögött lenyűgöző történet húzódik. A dizájnt eredetileg Anna Castelli Ferrieri olasz tervező alkotta meg 1969-ben, és azóta is a bútortervezés időtlen remekművének számít.

Anna Castelli Ferrieri úttörő volt a maga területén, és egyike volt az első női tervezőknek, akik nemzetközi elismerést szereztek. A Componibili mögött álló elképzelése az volt, hogy olyan multifunkcionális bútordarabot hozzon létre, amely különböző terekhez és igényekhez igazítható. Az eredmény egy olyan bútordarab lett, amely nemcsak szép, hanem praktikus és sokoldalú is.

A Componibili designját egyszerű és letisztult vonalak jellemzik, amelyek tökéletesen illeszkednek a legtöbb lakberendezési trendhez. A tartós műanyagból és újabban biológiailag lebomló anyagból készült bútor számos gyönyörű színben és különböző méretben kapható, így különböző konstellációkat hozhat létre, és alkalmazkodhat a belsőépítészetéhez.

A Componibili egyik legkedvesebb tulajdonsága a sokoldalúság és a használhatóság. Használható tárolóegységként, éjjeliszekrényként, éjjeliszekrényként vagy akár kis szobrászati akcentusként is a szobában - csak a képzelet szab határt.

A Componibili ma is keresett, mert időtlen dizájnja, funkcionalitása és képessége, hogy finom eleganciát és praktikusságot kölcsönöz bármely belső térnek. Ez egy olyan bútordarab, amely nem csak a gyakorlati célját tölti be, hanem karaktert és bájt kölcsönöz minden helyiségnek, ahol elhelyezik.
AZ ÖSSZES COMPONIBILI BÚTORT ITT TALÁLJA
<hr><font size="+2">KARTELL FL/Y LÁMPA</font>


KARTELL FL/Y LÁMPA

Az FL/Y szintén egy ikonikus dizájnlámpa, amelyet a tehetséges Ferruccio Laviani készített a Kartell számára. Az FL/Y története 2002-re nyúlik vissza, amikor a Kartell úttörő kortárs világítási kollekciójának részeként bemutatkozott. Az FL/Y név a "fly" szóra játszik, és ez tükröződik a lámpa fényében és lebegő megjelenésében.

Lavianinak sikerült egy olyan lámpát létrehoznia, amely egyszerre egyszerű és kifinomult, mégis merész és időtlen dizájnjával megragadja az emberek figyelmét. Az FL/Y jellegzetes formája, amely egy fordított tálra vagy egy lebegő UFO-ra emlékeztet, egyedi és futurisztikus jelleget kölcsönöz bármely helyiségnek.

Az FL/Y egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonsága a sokoldalúsága, mivel a lámpa számos színben és méretben kapható, így bármilyen belsőépítészeti stílushoz illeszkedik. Az FL/Y esztétikai vonzereje mellett rendkívül praktikus is, mivel egyenletes és kellemes fényt áraszt, amely hangulatos és hívogató légkört teremt bármely helyiségben. Az FL/Y lámpával egy dekoratív dizájnelemet is kap, amely kiemelkedik, és a vendégek figyelmét és csodálatát is magára vonzza.

Az FL/Y időtálló kialakítása és sokoldalúsága miatt a design szerelmesei és a hétköznapi fogyasztók körében egyaránt népszerű választás, és a mai modern lakberendezési trendekben is releváns, és továbbra is a Kartell egyik legkeresettebb és legikonikusabb dizájnja.
AZ ÖSSZES FL/Y LÁMPÁT ITT TALÁLJA
<hr><font size="+2">KARTELL BOURGIE</font>


KARTELL BOURGIE

A Bourgie a Kartell másik legikonikusabb designlámpája, amelyet szintén a tehetséges Ferruccio Laviani alkotott, aki az FL/Y és a Bloom mögött is áll. A lámpát 2004-ben mutatták be először, és azóta világszerte kultikus státuszt ért el a design szerelmesei körében.

A Bourgie története a hagyomány és az innováció keveredését tükrözi. A lámpa neve tisztelgés a tradicionális és arisztokratikus elemek előtt, míg a lámpa kialakítása a barokk stílus pazar eleganciájának modern értelmezése. Részletes formáival és átlátszó anyagával a Bourgie olyan figyelemfelkeltő vizuális élményt nyújt, amely megragadja a szemet és luxus érzetet kölcsönöz a helyiségnek.

A Bourgie egyik legkülönlegesebb tulajdonsága az állítható magasság, amely lehetővé teszi, hogy a lámpát az Ön egyedi igényeihez és preferenciáihoz igazítsa. Ezáltal ideális asztali lámpává válik mind munka, mind szabadidős célokra. A Bourgie továbbá számos színben és anyagban kapható, így Ön kiválaszthatja a lakberendezéséhez tökéletesen illeszkedő változatot.

A Bourgie időtlen és nagyszerű kialakítása lenyűgöző központi elemmé teszi bármilyen környezetben, ahol éppoly dekoratív, mint amilyen praktikus. Továbbra is áhított darab a lámpák szerelmesei és a belsőépítészek körében, akik értékelik esztétikáját és funkcionalitását.
ITT TALÁLJA AZ ÖSSZES BOURGIE LÁMPÁT4 kiemelkedő Kartell újdonság
Ha valami újat keresel az innovatív dizájn és a modern esztétika jegyében a belső térbe, akkor merülj el az alábbiakban a Kartell legújabb, úttörő újdonságaiban. Az átlátszó, a könnyedség illúzióját keltő bútoroktól kezdve az ikonikus tervezők egyedi darabjaiig a Kartell továbbra is lenyűgöz egyedi és stílusos alkotásaival. Fedezze fel a design izgalmas világát, és fedezze fel, mitől olyan egyediek és inspirálóak ezek az újdonságok.
.
<hr><font size="+2">KABUKI ASZTALI LÁMPA</font>


KABUKI ASZTALI LÁMPA

A Kartell Mini Kabuki asztali lámpái az innováció és az esztétika ünnepe, a funkcionalitás és az egyedi, elbűvölő design ötvözése. Ezek a lámpák nem csupán világítóeszközök; esztétikai kifejezőeszközök, amelyek karaktert és személyiséget kölcsönöznek bármely helyiségnek. E figyelemre méltó sorozat tervezője Ferruccio Laviani, aki a Kartell számos design ikonja mögött áll.

A Mini Kabuki asztali lámpák egyedi kialakítását finom és merész sziluettjeik jellemzik. Lavianinak a fejlett gyártási módszerek és a kiváló minőségű anyagok felhasználásával sikerült megteremtenie a szobrászat és a funkcionalitás gyönyörű összjátékát. A lámpa kupola alakú ernyője átlátszó hőre lágyuló polimer anyagból készült, amely a könnyedség és az elegancia illúzióját kelti. Ez az átlátszóság diffúz fényt is eredményez, amely lágyan és egyenletesen terjed a szobában, kellemes hangulatot teremtve.

A Mini Kabuki asztali lámpák lenyűgöző esztétikájukon kívül számos egyedi tulajdonsággal is rendelkeznek, amelyek hozzájárulnak funkcionalitásukhoz és használhatóságukhoz. Kompakt méretüknek köszönhetően nagy és kis helyiségekbe egyaránt illeszkednek, sokoldalúságuknak köszönhetően pedig számos felhasználási területre alkalmasak, az éjjeliszekrényen hangulatvilágításként való használatuktól kezdve az éjjeliszekrényen való díszítőelemként való működésükig egy könyvespolcon vagy éjjeliszekrényen.

Összességében a Kabuki sorozat, amely asztali lámpákból, függőlámpákból és állólámpákból áll, egy olyan világítási megoldás példája, amely szép és hívogató módon egyesíti a formát és a funkciót. Egyedi kialakításuk, valamint testreszabási lehetőségeik és egyedi jellemzőik népszerű választássá teszik őket azok számára, akik eleganciát és személyiséget szeretnének kölcsönözni otthonuknak vagy munkaterületüknek.
AZ ÖSSZES KABUKI LÁMPÁT ITT TALÁLJA
<hr><font size="+2">KHAN FÜGGŐLÁMPA</font>


KHAN FÜGGŐLÁMPA

A Kartell Khan függőlámpái az avantgárd design és a funkcionalitás ötvözetét képviselik, amely kihívást jelent a világítás világának konvencióival szemben. Ezek a lámpák nem csupán fényforrások, hanem az innovatív és időtlen formatervezéseiről ismert, tehetséges tervező, Philippe Starck által készített műalkotások.

A Khan függőlámpák egyedi kialakítását geometrikus formák és letisztult vonalak jellemzik, amelyek modern és elegáns megjelenést kölcsönöznek. Starcknak sikerült olyan lámpát alkotnia, amely egyszerre egyszerű és figyelemfelkeltő, így bármely helyiség kiemelkedő eleme lehet. A lámpa karcsú, hengeres formája önmagában is egy műalkotás, amely bármilyen dekorációhoz eleganciát kölcsönöz.

A Khan függőlámpa a 18. századi palotákat díszítő csillárok pazar szépsége előtt tiszteleg, de figyelemre méltó dizájnban modernizáción esik át. Ezek a lámpák a hagyományos elemeket ötvözik egy modern csavarral, így sokoldalú kiegészítői bármely belső térnek.

A Khan függőlámpák egyedi kialakítása felismerhető csillárszerkezetével ragadja meg a tekintetet, amely minimalista és áramvonalas. A hagyományos csillár formája és eleganciája megmaradt, de modern függőlámpává alakították át, amely egyaránt alkalmas a klasszikus és a kortárs belsőépítészeti stílusokhoz.

A Khan függesztékek nem csupán világítóegységek, hanem olyan műalkotások is, amelyek bármilyen belsőépítészetnek bájt és személyiséget kölcsönözhetnek. Összességében a Khan függeszték egy olyan világítási megoldás példája, amely egyedülálló módon képes ötvözni az esztétikát, a funkcionalitást és az innovációt.
AZ ÖSSZES KHAN MEDÁL ITT TALÁLHATÓ
<hr><font size="+2">MINI GEEN-A</font>


MINI GEEN-A

A Kartell Mini Geen-A asztali lámpái több mint egyszerű fényforrások, hanem az innováció és a stílus szimbólumai. E figyelemre méltó design mögött a neves tervező, Philippe Starck áll, aki látomásos terveiről és az esztétikum és a funkcionalitás ötvözésének képességéről ismert.

A Mini Geen-A asztali lámpák története a szépség és az elegancia története, amely kéz a kézben jár a technológiai fejlődéssel. Starcknak sikerült egy olyan világítási kollekciót létrehoznia, amely nem csak az alapvető világítási igényeket elégíti ki, hanem kifinomult hangulatot is kölcsönöz a helyiségnek. A klasszikus design és a modern esztétika által inspirált Mini Geen-A asztali lámpák az időtlen báj gyönyörű példái.

A Mini Geen-A kompakt méretének köszönhetően bármilyen térbe illeszkedik, legyen szó éjjeliszekrényről, éjjeliszekrényről, vagy egy könyvespolc dekoratív ékezetéről. Az asztali lámpák lágy és egyenletes fénye kellemes hangulatot teremt, amely tökéletes a pihenéshez vagy olvasáshoz, míg egyszerű, mégis elegáns kialakításuk kifinomult hangulatot kölcsönöz bármely belső térnek. Miért ne tehetné hát esztétikussá otthonát a Kartell egyedi asztali lámpáival?
AZ ÖSSZES MINI GEEN-A ASZTALI LÁMPÁT ITT TALÁLOD
<hr><font size="+2">TRULLO STORAGE</font>


TRULLO STORAGE

A Fabio Novembre által a Kartell számára tervezett Trullo Storage egy olyan egyedi tárolóedény, amely a funkcionalitást egyedi és figyelemfelkeltő dizájnnal ötvözi. A Trullo Storage a hagyományos olasz Trulli házakról kapta a nevét, amelyeket kúpos tető és kerek formák jellemeznek, és ennek az építészeti örökségnek a modern értelmezése.

Merész és futurisztikus megjelenésével a Trullo Storage bármely enteriőrben kiemelkedő darabként jelenik meg. A befőttesüveg robusztus műanyagból készült, amely egy csipetnyi könnyedséget és eleganciát kölcsönöz a térnek.

Fabio Novembre-nek sikerült egy olyan dizájnt létrehoznia, amely éppoly dekoratív, mint amilyen funkcionális az Ön belső terében. A Trullo nemcsak egy praktikus tárolási megoldás, hanem egy olyan műalkotás is, amely személyiséget és bájt kölcsönöz bármely helyiségnek. Egyedi megjelenésével és intelligens kialakításával a Trullo tároló ideális választás azok számára, akik egy kis stílust szeretnének vinni otthonukba vagy irodájukba.
ITT TALÁLJA AZ ÖSSZES TRULLO TÁROLÓHELYET4 rugalmas Kartell To-Go lámpa
Fedezze fel a Kartell forradalmi To-Go lámpáit - a funkcionalitás és a stílus tökéletes találkozását. Ezek a hordozható lámpák arra készültek, hogy bárhová elkísérjék Önt, fényt és eleganciát kölcsönözve bármilyen alkalomra. Innovatív kialakításukkal és sokoldalúságukkal lehetővé teszik, hogy bárhol hangulatot és atmoszférát teremtsen. Ha tehát értékeli otthona jól megvilágított sarkát, vagy ha meghitt hangulatot szeretne teremteni egy szabadtéri teraszon, ezek a hordozható lámpák ideális választásnak bizonyulnak.
<hr><font size="+2">BATTERY</font>


BATTERY

A Kartell Battery asztali lámpa egy ikonikus formatervezési darab, amely egyedülálló módon ötvözi a funkcionalitást és az esztétikát. Mint a Kartell sok más tervét, ezt a lámpát is a tehetséges Ferruccio Laviani alkotta meg. Lavianinak ezzel az asztali lámpával is sikerült időtálló dizájnt létrehoznia, amely tökéletesen illeszkedik mindenféle lakberendezési stílushoz.

A Battery asztali lámpa egyik fő előnye a vezeték nélküli funkció. Ez lehetővé teszi, hogy a lámpát bárhol elhelyezhesse otthonában anélkül, hogy aggódnia kellene a vezetékek vagy foglalatok miatt. A beépített újratölthető akkumulátortechnológia biztosítja a nagyon szükséges rugalmasságot és mozgásszabadságot, ami ideális beltéri és kültéri használatra egyaránt.

A Battery asztali lámpa kialakítása tökéletes egyensúlyt teremt az egyszerű vonalak és a lágy ívek között, így a lámpa elegáns és modern megjelenést kölcsönöz. Az átlátszó ernyő gyönyörű fényhatást kelt, amely lágy és kellemes fényt terjeszt a helyiségben, így a lámpa egyaránt alkalmas hangulatvilágításra és funkcionális feladatvilágításra.

Összességében a Battery asztali lámpa a forma és a funkció sikeres ötvözésének példája. Innovatív kialakításával és praktikusságával egyszerre kínál stílust és egyszerű használatot, így világszerte népszerű választássá teszi a design szerelmesei körében.
AZ ÖSSZES ELEMES ASZTALI LÁMPÁT ITT TALÁLOD
<hr><font size="+2">GOODNIGHT BATTERY</font>


GOODNIGHT BATTERY

A Goodnight Battery asztali lámpa egy figyelemre méltó formatervezési darab, amely egyedülálló módon ötvözi az eleganciát a funkcionalitással. Ezt az egyedi lámpát is a látnok tervező, Ferruccio Laviani alkotta meg, aki a világítástechnikai tervezésben való tehetségéről és a hagyományos kézművesség és a modern innováció ötvözésének képességéről ismert.

A Goodnight Battery asztali lámpa egyik legszembetűnőbb előnye, hogy képes a gyertyafényt utánozni. Lágy és meleg fényével hangulatos légkört teremt, és romantikus hangulatot kölcsönöz bármely helyiségnek. Ezáltal ideális éjjeli lámpának, vagy vacsoraestek vagy romantikus pillanatok hangulatának megteremtéséhez.

A Goodnight Battery asztali lámpa kialakítása igazi tisztelgés az időtlen elegancia előtt. A finom sziluett és az átlátszó anyag egy lebegő fény illúzióját kelti, amely finom eleganciát és bájt kölcsönöz a szobának. Az újratölthető akkumulátorral a lámpa a kényelem egy extra dimenzióját is hozzáteszi, mivel bárhol használható, vezeték és konnektor nélkül.

Összességében a Goodnight Battery asztali lámpa az esztétika és a funkcionalitás fenséges egységét mutatja. Meleg fénye és kifinomult megjelenése a luxus és a stílus auráját kölcsönzi bármely helyiségnek, így minden dekoráció nélkülözhetetlen eleme.
ITT TALÁLOD AZ ÖSSZES GOODNIGHT ELEMES ASZTALI LÁMPÁT
<hr><font size="+2">LANTERN</font>


LANTERN

A Lantern asztali lámpa egy egyedi formatervezésű darab, amely a hagyományos lámpák emlékét eleveníti fel egy modern csavarral. A látnok tervező, Fabio Novembre által megalkotott Lantern az elegancia és a funkcionalitás ikonikus kifejezése.

A Lantern asztali lámpa egyik legfigyelemreméltóbb előnye, hogy képes a hagyományos lámpák meleg és meghitt hangulatát visszaadni. Lágy és visszafogott fényével barátságos légkört teremt, amely tökéletes beltéri és kültéri használatra egyaránt. Hordozható kialakítása és újratölthető akkumulátora emellett rendkívül praktikussá és rugalmasan használhatóvá teszi az otthon bármely pontján.

A Lantern asztali lámpa kialakítása magasztos módon ötvözi a hagyományos kézművességet a modern esztétikával. Elegáns sziluettje és az átlátszó anyag használata a gyertyafény illúzióját kelti, amely klasszikus bájt kölcsönöz a helyiségnek.
AZ ÖSSZES HORDOZHATÓ LÁMPÁT ITT TALÁLOD
<hr><font size="+2">SPACE</font>


SPACE

A Space Outdoor asztali lámpa az innovatív kültéri design lenyűgöző példája, amely látványosan ötvözi a funkcionalitást az esztétikummal. A tehetséges Jasper Morrison tervező által létrehozott Space Outdoor elegáns megoldást jelent a kültéri világítás számára.

A Space Outdoor asztali lámpa egyik legszembetűnőbb előnye a rugalmassága, mivel pontosan az Ön igényei szerint pozícionálható, így egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy bármilyen kültéri környezetben testre szabja a világítás élményét. Továbbá a lámpa tartós anyagokból készült, ami biztosítja a hosszú távú teljesítményét a különböző időjárási körülmények között.

A Space Outdoor asztali lámpa kialakítása a funkcionalitás és az egyszerű elegancia tökéletes ötvözete, futurisztikus beütéssel, amely extra élességet és karaktert kölcsönöz a kültéri tereknek. Visszafogott esztétikája és sokoldalúsága ideális választássá teszi a teraszoktól és kertektől kezdve az erkélyeken át a szabadtéri étkezőhelyekig.
AZ ÖSSZES KÜLTÉRI ASZTALI LÁMPÁT ITT TALÁLOD