Cserélje le gyertyáit élethű LED fényekre

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a LED-gyertyák használata az otthonokban. Sokan elzárkóztak az elemmel működő gyertyáktól, mert túlságosan mesterkéltnek tűntek. Azt is gyakran hallani, hogy a műgyertyák nem árasztják ugyanazt a meghittséget, mint a gyertyák. Az innovatív LED-technológiának köszönhetően azonban a fények egyre élethűbbek. Ma már nehéz lehet különbséget tenni a hagyományos gyertya és a LED-es változat között.

Ha a gyertyákról ismert meghitt hangulatot szeretné megteremteni, nyugodtan választhatja az intelligens LED-gyertyákat. Akár otthon, akár egy üzletben vagy étteremben, nem kell kompromisszumot kötnie a megjelenés vagy a meleg, hangulatos fény tekintetében.

Miért válassza a LED-es gyertyákat


Sokan úgy találják, hogy a mesterséges gyertyák használatakor eltűnik az autentikus és hangulatos hangulat. A legújabb fejlesztésekkel nem is lehet észrevenni a különbséget, hacsak nem hívják fel rá a figyelmet. De számos más előnye is van, amit érdemes figyelembe venni:

A biztonság az egyik, és talán a legfontosabb. Karácsony környékén például néha a tűzoltókat hívják ki a gyertyákkal ellátott, elfelejtett karácsonyi díszek okozta tűzesetekhez. A legrosszabb dolog, ami egy LED-lámpával történhet, ha elfelejtik, hogy lemerül. Nem forrósodik fel, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy a gyerekek vagy az állatok megégetik magukat a gyertyán.

A hagyományos gyertyák LED-ekre való lecserélése az otthoni beltéri klíma szempontjából is előnyös. Nem kormoznak, mint a gyertyák, ezért nem zavarják a szemet, az orrot vagy a tüdőt - még akkor sem, ha sok gyertya ég egyszerre. A gyertyák hosszabb ideig használhatók, mint a hagyományos megoldás, mivel elemeket használnak. A gazdaságosságot is növelheti, ha újratölthető elemeket használ.  Az elektromos lámpával az ablakpárkányon is "égve" hagyhatja a fényt, amikor nincs otthon, így még mindig úgy tűnik, mintha valaki otthon lenne.
A gyertyafények alternatívájaként az egész otthonban

A gyertyafények alternatívájaként az egész otthonban

A leggyakrabban használt gyertyatípusok - tealights, oszlopos gyertyák és tealights - mind kaphatók különböző LED-es változatokban. A hagyományos teafények esetében lehetőséged van arra, hogy a gyertyákat az asztalra vagy az ablakpárkányra helyezd a kis teafénytartókban. Tökéletesen illeszkednek egy kis beltéri lámpásba is, mivel anélkül használhatók, hogy a lámpás felforrósodna vagy kormosodna.

Ha valamivel nagyobb lámpással vagy világítóházzal rendelkezik, a LED-oszlopos gyertyák itt is használhatók. Kreatív dekorációban vagy adventi koszorúban is remek alternatívát jelentenek, mivel nem kockáztatod, hogy a gyertyák leégjenek és meggyújtsák a gyúlékony anyagokat, és azt is elkerülheted, hogy a gyertyaviasz lefolyjon az oldalán és tönkretegye az asztalterítőket, ablakpárkányokat és más felületeket.

Újabban már a klasszikus koronás gyertyák is kaphatók LED-del, amelyek távolról is hasonlítanak a hagyományos gyertyákhoz. Ugyanolyan méretűek, mint a hagyományos koronás gyertya, ezért könnyen elférnek kedvenc gyertyatartójában, ahol az élethű, táncoló láng bájos fényt biztosít.

LED gyertyák távirányítóval és időzítővel


Egyre több LED gyertya rendelkezik időzítő funkcióval és/vagy távirányítóval. Ez nem feltétlenül szükséges, de számos előnnyel járhat. A távirányítóval anélkül kapcsolhatod be és ki a fényeket, hogy ki kellene venned őket a gyertyatartóból vagy a lámpásból. A gyertyákat úgy is beállíthatja, hogy automatikusan kikapcsoljanak; gyakran 4, 6, 8 vagy 10 óra után, ami sok hagyományos gyertya égési ideje is. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnia amiatt, hogy elfelejti eloltani a gyertyákat, és feleslegesen használja az elemet.
Uyuni Lighting: LED fények egyedi 3D lángokkal

Uyuni Lighting: LED fények egyedi 3D lángokkal

A dán Uyuni Lighting cég olyan elemes lámpákat kínál, amelyek a legnépszerűbbek közé tartoznak a piacon. A lángnak nincs fizikai mozgása, ezért nem használ feleslegesen sok elemet. A LED-technológiának köszönhetően műgyertyáik lángja különösen élethű, amely egy kis tűznyelv érzetét kelti, amely áll és enyhén pislákol. Akár tealights, oszlopgyertyákat vagy koronagyertyákat választ, a gyertyafénytől megszokott meghitt hangulatot kapja. Nagyszerű alternatíva a gyertyák helyett, amely anélkül biztosítja a meghittséget, hogy befolyásolná a beltéri klímát.

A dél-amerikai Uyuni sós síkságok feletti kristálytiszta éjszakai égbolt ihlette az egyedi 3D láng ötletét. Az elszigetelt sós síkságok feletti éjszakai égbolt a tiszta levegőnek és a legközelebbi zavaró fénytől való távolságnak köszönhetően kristálytiszta. A tervező azon vágya, hogy a távoli galaxisokat a világ minden otthonába elhozza, eredményezte a gyengén pislákoló fényű, innovatív gyertyák sorozatát.

Nézze meg LED-es gyertyák választékát itt!