Új Louis Poulsen termékekÚJ LOUIS POULSEN TERMÉKEK
HÍREK 2023
2023 egy nagyon különleges év volt, sötét és világos időszakokkal egyaránt. Európában továbbra is háború dúl Európában, hő- és hidegrekordok dőltek meg, és a Föld nagy területeit erdőtüzek pusztították - de ünnepeltük a NATO új tagjait, a schengeni övezet bővítését és vadonatúj Louis Poulsen lámpákat is
.
Keglen 175 fal

Keglen 175 fal

A Bjarke Ingels Group - más néven BIG - 2017-ben tervezte az eredeti kúpot, 2023-ban pedig egy gyönyörű fali lámpával bővítették a kúpsorozatot. A fali lámpa ugyanazokban az árnyalatokban kapható, mint az eredeti lámpák - és megvásárolható a beépített 3000 kelvines LED-es fényforrásból származó fix fényhőmérsékletű, vagy dim-to-warm technológiával. A kúp alakú fali lámpa ugyanazzal a kúp alakú ernyővel rendelkezik, mint az asztali lámpa változata, opalizált ernyővel, amely biztosítja, hogy ne vakítsa el Önt a lámpa fénye.
AJ Garden

AJ Garden

Éppen 2023 tavaszán kezdtük el a teraszbútorok kihelyezését, amikor a Louis Poulsen meglepte a lámpák szerelmeseit azzal, hogy a designlegenda Arne Jacobsen lámpa-portfóliójának új darabjaival bővítette a lámpák portfólióját. A klasszikus AJ lámpa mostantól kültéri terekbe tervezett változatban is elérhető. A forma és a sziluett pontosan olyan, mint amilyennek ismered - de mostantól a gyönyörű, Arne Jacobsen által tervezett szoborral egészítheted ki a kültéri teret.

Az AJ Garden különböző méretekben és típusokban kapható

Nézze meg mindet itt!
AJ - Új színek

AJ - Új színek

A Louis Poulsen a kiváló AJ sorozat kerti lámpáinak frissítése mellett a közkedvelt modellek új árnyékolókkal is lenyűgözi a vásárlókat. Electric Orange, Soft Lemon, Warm Sand, Dusty Blue és Warm Gray a nevük, és ezeket tényleg meg kell tapasztalni.

A színeket az AJ fali lámpa, az AJ állólámpa, az AJ asztali lámpa és az AJ mini asztali lámpa kapta meg.

Az összes AJ lámpát itt találja!
AJ Oxford

AJ Oxford

Az összes frissítés mellett egy régi Arne Jacobsen lámpa új kiadása is megjelent. Az Oxford lámpát 1962-ben az angol egyetemi város Szent Katalin Kollégiuma számára tervezte - és ha ma is ellátogatsz oda, még mindig láthatod a gyönyörű lámpákat, amelyeket tantermekben és diákszállásokon egyaránt használnak.

A Louis Poulsen által újra kiadott lámpa nem változtat az eredeti dizájnon, és most egy eddig figyelmen kívül hagyott Arne Jacobsen lámpa szerencsés tulajdonosává válhatsz. A modell két méretben, fekete és opálszínű ernyővel kapható.

Minden lámpát itt nézhet meg
Patera Ø30

Patera Ø30

A Patera medálok igazi klasszikusok a Louis Poulsen termékcsaládban a nagyszerű finn tervező, Øivind Slaato munkái közül. A gyönyörű medálok geometrikus kialakításúak, gyémánt alakú cellákkal, amelyek lefelé verik vissza a fényt - és a lenyűgöző konstrukció az a típus, amely a belső tér középpontjává válik.

Sokan azonban hiányolták a lehetőséget, hogy kisebb méretű Patera tulajdonosa lehessenek - imáikra pedig a Louis Poulsen válaszolt, és 2023-ban egy különleges, mindössze 30 centiméter átmérőjű változatot adott ki.

Nézze meg a Patera Pendant Ø30-as medált itt!
VL 56

VL 56

Vilhelm Lauritzen eredetileg a VL 56-ot a koppenhágai Vesterbroban található Folkets Hus számára tervezte. A lámpa része volt annak az összművészeti alkotásnak, amivé az épület vált Lauritzen számára, ahol a bútoroktól az ajtókilincsekig mindent ő tervezett - és ha ma meglátogatja az épületet, amely ma Vega zenei helyszínként ismert, még mindig láthatja a gyönyörű függőlámpákat, amelyek az épület részét képezik az 1956-os megnyitása óta.

A Louis Poulsennek köszönhetően most már Ön is birtokolhatja saját Vilhelm Lauritzen függőlámpáját, amely kisebb módosításoktól eltekintve megegyezik az eredetivel. A modell króm és sárgaréz színben kapható.

Mindkét árnyékolót itt nézze meg!
Panthella 250 Portable

Panthella 250 Portable

A közkedvelt Panthella Portable is frissítést kapott 2023-ban. A Verner Panton által 1971-ben megalkotott gyönyörű formaterv a dán dizájn egyik legfontosabb ikonja, amely most új méretben jelenik meg a hordozható változatban.

Az árnyékoló átmérője 250 milliméter, így az új Panthella Portable valamivel nagyobb, mint a megszokott. A lámpa nyilvánvalóan munkalámpa, de az ablakpárkányon vagy a könyvespolcon is csodálatos lámpa.

Nézze meg a lámpát itt!
HÍREK 2022
2022 minden bizonnyal eseménydús év volt Dánia számára! Őfelsége, II. Margrethe királynő uralkodása 50. évfordulóját ünnepelte, és az év későbbi részében ő lett a leghosszabb ideig uralkodó uralkodó. A nyár folyamán Jonas Vingegaard lenyűgöző módon megnyerte a Tour de France-ot, miután fenomenális teljesítményével nemzeti büszkeséget keltett, a dán fesztiválok pedig két év Corona-zárlat után ismét boldog fesztiválozókat fogadtak. Ősszel Dánia férfi labdarúgó-válogatottja részt vett az év legnagyobb és legvitatottabb sporteseményén, a Katar sivatagi államban megrendezett FIFA-világbajnokságon - bár nem sok sikerrel. De a neves dán dizájnháznál, a Louis Poulsennél is eseménydús hónapok állnak mögöttük, számos izgalmas újdonsággal, mint például a VL Studio sorozat, az új NJP Mini asztali lámpák, a legújabb PH lámpák, az új Keglen lámpák és még sok-sok más!
A VL Studio újra napvilágot látott!

A VL Studio újra napvilágot látott!

2022-ben a VL Studio családot először újították fel a Louis Poulsennél azóta, hogy az 1940-es években Vilhelm Lauritzen építész bevezette őket. A lámpákat eredetileg a koppenhágai DR Radiohus régi épületének kialakításához tervezték, amely Lauritzen egyik "gesamtkunstwerk"/funkis épülete volt, ahol az épület összes belső terét és részletét ő tervezte, köztük számos egyedi lámpát, köztük a VL Studio-t is. A lámpákat később kivonták a gyártásból, de az eredeti lámpafej kialakításán és anyagain alapulva a VL Studio Table/Floor és a VL Studio Wall 2022-ben újra piacra került. A VL Studio lámpák nagyon hasonlítanak a Radiohus függesztékhez, mivel mindkettő az opálüveg ernyőn keresztül szórt fényt hoz létre, amely kellemes és hangulatos világítást és hangulatot képes teremteni a belsőépítészetben. A VL Studio lámpák gyönyörű matt fekete kerettel kaphatók, amely modern, grafikus és exkluzív megjelenést kölcsönöz a lámpáknak, vagy gyönyörű sárgaréz kerettel, amely melegséget és otthonosságot kölcsönöz a belsőépítészetnek.

A teljes VL Studio termékcsaládot itt tekintheti meg
A PH család még több taggal bővült

A PH család még több taggal bővült

Az 1926-os év jelentette Poul Henningsen forradalmi háromárnyékos rendszerének kezdetét, és azóta ez a rendszer a kiindulópontja a PH név alatt futó egyedülálló lámpasorozatnak. Ezek a lámpák továbbra is a legkeresettebbek és legexkluzívabbak közé tartoznak a lakberendezésben generációkon és nemzeteken átívelően, így természetes, hogy a Louis Poulsen folyamatosan új, izgalmas változatokat dob piacra ebből a különleges dizájnból.

A PH sorozat 2022-ben ismét bővült egy új PH 3/3 függőlámpa formájában, amely vagy egy gyönyörű, grafikus kompozícióban fekete fém és opálüveg, csupa fekete fémből vagy három árnyalatban, gyönyörű opálüvegből. Ezenkívül egy új PH 5/5 medál is megjelent ugyanebben a modern és exkluzív mat fekete fém és opálüveg vagy csak mat fekete fém kombinációban. Az összes új PH 5/5 és PH 3/3 függesztéknek sikerül egy kis plusz élességet és karaktert adnia a belsőépítészethez a matt fekete fémnek és a gyönyörű, háromrétegű opálüvegnek köszönhetően, amely meleg ragyogást és lágy, vakításmentes világítást biztosít.
NJP asztali lámpa kapott egy kistestvért; NJP Mini asztali lámpa

NJP asztali lámpa kapott egy kistestvért; NJP Mini asztali lámpa

A Louis Poulsen és a neves japán designstúdió, a Nendo először 2015-ben kezdett együttműködni az NJP asztali lámpák megalkotásával, és 2022-ben ez az együttműködés ismét gyümölcsöt hozott. Az NJP Mini asztali lámpák az NJP Table kicsinyített változataként jelentek meg, amely egy klasszikus, rugalmas építészeti lámpa modern értelmezése. Az új NJP Mini lámpák is rendelkeznek a lámpabúra hátulján található jellegzetes nyílással, amely lehetővé teszi az organikus lámpafej végtelenített beállítását, és mivel a kar 342°-kal is elfordulhat a saját lába körül, rendkívül könnyű a világítást a megfelelő irányokba terelni.

A lámpa kis méretének köszönhetően bárhol elhelyezhető magán- és közterületeken egyaránt, ahol funkcionális fényforrásként és dekoratív elemként is szolgál. Az NJP család legújabb tagjai a klasszikus fekete, fehér és világos alumíniumszürke színek mellett a rózsabarna, a lágy rózsaszín, a petrolkék és a taupe új, meleg színpalettáján is elérhetőek, így már hét lenyűgöző szín közül választhat, amelyek mindegyike időtlen színt ad a modern dizájnhoz!

A különböző NJP Mini asztali lámpákat itt, az NJP sorozat többi tagját pedig itt tekintheti meg.
A kúp több modellt kapott

A kúp több modellt kapott

2017-ben a BIG Ideas mögött álló építészek Louis Poulsennel együttműködve készítették el az első Keglen lámpákat - és 2022-ben ez az együttműködés a Keglen család izgalmas továbbfejlesztését eredményezte asztali és állólámpák formájában egyaránt, amelyek egyszerűsége és eleganciája minden típusú belsőépítészetre is átültethető. A Keglen lámpák közös jellemzője a jellegzetes kúpos lámpaernyő beépített ívelt árnyékolóval, amely egyszerre biztosít gyönyörű és vakításmentes világítást, valamint grafikus és egyszerű esztétikát kölcsönöz a lámpának. A kúp alakú kúpos lámpabúra tetején diszkrét nyílással is rendelkezik, amely lágy és hangulatos fényt biztosít, amely képes kényelmes és meghitt légkört teremteni. A kúp fekete és fehér színben is kapható, matt, nedves lakkozott felülettel, amely gondoskodik arról, hogy a fényt ugyanúgy visszatükrözze, mint ahogy a nappal megadja magát, akár világít a lámpa, akár nem.
Még sok újdonság Louis Poulsen-től 2022-ben!

Még sok újdonság Louis Poulsen-től 2022-ben!

A fent említett új termékek mellett a Louis Poulsen egy sor AJ asztali lámpával is elkényeztetett minket, amelyek új, gyönyörű színekben és anyagokban pompáznak. Ha további információkra kíváncsi a sorozat új színeiről, itt olvashat bővebben, vagy itt megtalálhatja kedvenc AJ lámpáját. A PH5 sorozat is bővült különböző egyedi árnyalatokkal, többek között pasztell és egyszínű Nézze meg őket itt. Ezen kívül új Panthella lámpákkal bővült a család, köztük a Panthella Mini asztali lámpákkal és a Panthella Portable asztali lámpákkal több gyönyörű színben.

2021

HÍREK 2021
A 2021-es év végéhez közeledve visszatekintünk arra a sok eseményre, amelyek kiemelkedővé tették ezt az évet. Joe Biden lett az Egyesült Államok 46. elnöke, az Another Round című dán film Oscar-díjat nyert, Angela Merkel pedig 16 év után Németország kancellárjaként átadta a stafétát Olaf Scholznak - és akkor még nem is beszéltünk Louis Poulsen különböző híreiről
.
Verner Panton Panthella jubileumi méretekkel és színekkel ünnepli születésnapját.

2021-ben volt 50 éve, hogy a legendás dán tervező, Verner Panton megalkotta a Panthella lámpát. Amikor Panton megrajzolta a lámpát, miközben az Olsen banda Jütlandban és a Ballade på Christianshavn című film a dániai mozivásznon gördült végig, valószínűleg nem számított arra, hogy fél évszázaddal később is ilyen népszerű lesz.

2021-ben a lámpa jubileumi méretben jelent meg, 320 mm átmérővel és fémezett sárgaréz kivitelben - ugyanazzal a kivitelben, amelyet a Panthella Miniből ismerünk és szeretünk.

A Panthella 320 itt, és nézze meg a Panthella Mini metálozott sárgarézben itt!
Patera medál új méretekben

A dán Øivind Slaatto dizájner figyelemfelkeltő Patera, amely a természeti képleteket és a Fibonacci-sorozatot használja, 2021-ben új formában vált elérhetővé. A Louis Poulsen ovális formában dobta piacra a bájos organikus lámpát. Az új forma azt jelenti, hogy a Patera alacsonyabb belmagasságú helyiségekben is felakasztható anélkül, hogy Øivind Slaatto kompromisszumot kötne a szép organikus és ikonikus dizájnjával kapcsolatban.

Se Patera I Oval variant her!
Flindt Bollard a szabad ég alatt

2021 a Louis Poulsen kültéri kínálatában is a bővülés éve volt. A díjnyertes tervező, Christian Flindt, aki 2006 óta dolgozik együtt a Louis Poulsennel, 2014-ben elnyerte az ELFORSK-díjat az eredeti Flindt Bollard lámpáért, 2021-ben pedig a lámpa kerti változatban is elérhetővé vált.

A kedves lámpa, amely Corten és alumínium kivitelben is kapható, gyakorlatilag minden kültéri térben lenyűgözően mutat - és ez független attól, hogy egy külvárosi privát sövény mögött, vidéken vagy egy városi ház előtt szeretné megvilágítani a kertet. A lámpa háromféle rögzítési móddal kapható, ami a Flindt Garden Bollardot hihetetlenül rugalmas kültéri lámpává teszi.


2020

HÍREK 2020
2020 volt az az év, amikor a COVID-19 valóban a mindennapjaink részévé vált - de a járvány ellenére Louis Poulsennek sikerült egy sor izgalmas új terméket, köztük egy teljesen új kollekciót is piacra dobnia.

Louis Poulsen | BIG Ideas - Keglen

A 2020-as év legnagyobb újdonsága kétségtelenül a Keglen volt, amelyet a BIG Ideas a Louis Poulsennel együttműködésben hozott létre. A BIG Ideas-t Bjarke Ingels építész alapította 2005-ben, és Jakob Lange építészmérnökkel a tech-központú különlegességekért felelős márka célja, hogy olyan lámpákat és digitális termékeket hozzon létre, amelyek zökkenőmentesen illeszkednek életmódunkba.

Ebben a tekintetben a Keglen egy sikertörténet. A lámpa egyedi és organikus formájú üveggel született, amely úgy ül, mint egy vízcsepp, amelyet a kúpos lámpabúra felületi feszültsége tart a helyén. A fény elegánsan terjed az üveg természetes formájából - és egyetlen fénykúp emelkedik ki a lámpaernyő tetején lévő elegáns kis lyukon keresztül.

A Keglen azonnal klasszikussá vált. Már többféle formában és méretben kapható, fekete és fehér színben.

A Keglen lámpát itt találja meg weboldalunkon.
A PH 5 medál 60 éves fennállását ünnepeljük élénk új színekkel

Ha a dán fénytervezést a rock n' rollhoz hasonlítjuk, akkor Poul Henningsen Elvis - és ezzel a PH 5 Elvis Presley legsikeresebb karácsonyi albuma. Így természetesen érthető volt, hogy a Louis Poulsen valóban megünnepli az alkalmat, amikor a PH 5 2020-ban betöltötte 60. életévét.

A világítástechnikai márka a PH 5 számos új árnyalatban mutatta be a PH 5-öt, ahogyan azt a PH 5 Mini 2017-es bevezetésekor láthattuk. A medál ugyanolyan szép formájú, mint mindig, és továbbra is a művészet és a technológia egyensúlyának szobrászi megnyilvánulása. A lámpa a Louis Poulsen teljes kínálatának legkelendőbb terméke - és az ikonikus forma könnyen felismerhető.

A bájos, időtálló PH 5 itt található!
A PH Septima újraindítása

Nem az új színpaletta volt az egyetlen jó hír Poul Henningsen rajongói számára 2020 őszén - a szezonban újraindult a PH Septima is. A lámpa nevét az egyedülálló hét árnyékolós kialakításról kapta, amelyben átlátszó és matt boroszilikát üveglapok váltakoznak, fénye pedig különösen kényelmes.

A PH Septima eredeti tervei szolgáltak a PH Artichoke alapjául, de a Septima továbbra is igazán egyedi lámpa, és Poul Henningsen egyik legkifinomultabb függőlámpájának tartják.

A PH Septima lámpát itt találja weboldalunkon!
Az AJ Mini asztali lámpa és az AJ Royal függőlámpa visszatérése

Amikor 1960-ban megnyitották a SAS Royal Hotelt, ez volt Koppenhága első igazi felhőkarcolója, és amikor a vendégek a 21. emeleten található Panorama Lounge-ba látogattak, nemcsak a dán fővárosra nyíló hihetetlen kilátás fogadta őket, hanem az ikonikus AJ függőlámpa is. 2020-ban lesz 60 éve, hogy a szálloda megnyílt, és a Louis Poulsen az AJ medál - most már AJ Royal - és az AJ asztali lámpa újbóli bevezetésével ünnepli ezt az alkalmat. Az AJ Royal különböző színekben kapható, a Mini pedig a klasszikus árnyalatokban és a három új, különleges kiadású színben is elérhető.

Az AJ Mini asztali lámpát itt, és az AJ Royal függő lámpát itt találja!

2019

HÍREK 2019
2019-ben számos újdonság érkezett a Louis Poulsen cégtől, többek között relaunchok, különleges kiadások, új modellek és teljesen új lámpák.

OE Quasi Light

2019-ben a Louis Poulsen üdvözölte az OE Quasi Lightot a kollekciójában. A lámpát a Milano Design Week-en mutatták be, ahol a Louis Poulsen márka és a dán-izlandi művész és designer, Olafur Eliasson büszkén mutatta be az egyedi geometrikus lámpát.

A lámpa két rétegből áll - egy alumínium vázból és egy polikarbonát betétből. A fényt egy sor LED-lámpa irányítja a magba, majd a fényt a szobába visszaveri. A forma nyitott az értelmezésre, és pusztán a lámpára pillantva végtelen perspektívák tárulnak fel. Az OE Quasi Light valóban egyedülálló, és mindenkinek meg kellene kapnia a lehetőséget, hogy megtapasztalja.

A hihetetlen OE Quasi Lightot itt találja!
Új dimenziók a Toldbod számára

Ha valaha is sétáltál már késő este a Koppenhága nagy részén szétszórt lakónegyedek egyikén, jó eséllyel találkoztál már Poul Henningsen Ellipse nevű kültéri lámpájával, amely 1966 óta világítja meg az utakat és a közösségi tereket.

Az Ellipse volt a Louis Poulsen Toldbod eredeti inspirációja. A lámpának határozott mintázata van az ellipszis alakú lámpaernyőnek köszönhetően, amely biztosítja az egyenletes fényeloszlást.

A lámpa 2019-ben négy új méretben jelent meg: Ø170, Ø250, Ø400 és Ø550-es méretben. A kis változatok az általunk ismert és szeretett híres, visszafogott színekben kerültek forgalomba - a nagyok pedig fekete és fehér színben.

A Toldbod termékcsaládot itt találja a weboldalunkon!
Réz, réz, és még több réz

2019 a sárgaréz éve volt Louis Poulsen számára. Különböző modelleket vontak be a réz és a cink ötvözetével, és a klasszikus PH 5, PH 5 Mini és Yuh mind sárgarézből készült.

Itt találja meg a Yuh-t sárgarézben, és Itt találja meg a PH kollekciót!.HÍREK 2018
2018 őszére a Louis Poulsen számos új terméket és két limitált szériás lámpát dob piacra. Néhány ikonikus lámpa új vizuális kifejezést kapott, izgalmas új színekkel és anyagokkal. Még egy teljesen új lámpa is szerepel a kínálatban.


A PH 5 függő és a PH 5 Mini függő réz színben megjelent

Poul Henningsen világhírű, egyedi lámpadizájnját ünnepeljük aPH 5 és a PH 5 Mini rézszínű lámpa bevezetésével. Az alkalom a PH 5 formatervezés 60. évfordulója. Még hatvan évvel e látomásos lámpa megalkotása után is az egyik legnépszerűbb lámpa. Az intelligens funkció és az egyedi forma kombinációja az elmúlt hat évtizedben a PH függőlámpát a design ikonjává tette - és ez ok az ünneplésre.

Tapasztalja meg Poul Henningsen forradalmi világítástechnikai munkásságának lenyűgöző képviselőjét, a század követelményeinek megfelelően feldobva. A jól ismert és csodált, a vakítást kiküszöbölő öt árnyékoló rendszer megmaradt, de a középső lámpaernyő új, réz színű felületet kapott. A többi lámpaernyő fehér. Az izzó réz gyönyörűen tükrözi a környezetét, és eleganciát kölcsönöz bármely helyiségnek, amint beköltözik.

Ez az új réz kivitel frissíti a Louis Poulsen klasszikus formatervét, és átviszi azt a jövőbe. A függő ideális a modern lakberendezési stílusokban való használatra, mivel egyértelmű utalásként áll a dán történelem egyik legnagyobb dizájn-korszakára. A letisztult kifejezésmód, amely a funkcionalitást helyezi a középpontba, biztosítja a lámpa klasszikus státuszát - akkoriban és ma is -, és a függőlámpa új változata készen áll arra, hogy világszerte ellopja az emberek szívét.

A PH5-tel Poul Henningsen továbbfejlesztette az előző tervéből származó háromárnyékos rendszert egy egyszerű okból: új izzók jöttek a világra. A korábban megszokott izzókkal ellentétben ezek mattak voltak. Míg a háromárnyékos rendszer célja az volt, hogy a fényt lefelé verje vissza, ezek az új izzók azt jelentették, hogy felfelé irányuló megvilágítást is létre kellett hozni. Mint minden más lámpájával, a PH 5 is kiküszöböli a vakítást minden formában. Ezt szem előtt tartva Poul Henningsen megalkotta az év lámpáját öt lámpaernyővel. A PH 5 a fényt lefelé és a szobába is visszaveri - tökéletes kombináció a konyha vagy a dohányzóasztal megvilágításához.

2017-ben Louis Poulsen megalkotta a PH 5 30 cm-es változatát, szemben az eredeti 50 cm-es függőlámpával. Ez a két változat idén ősszel új, rézszínű kivitelezést kap Poul Henningsen ikonikus formatervének 60. évfordulója alkalmából. Válasszon az eredeti 50 cm-es lámpa és a kisebb, 30 cm-es függőlámpa között, többféle színben. Ez az újbóli bevezetés az első melegfém árnyékolóval egészíti ki a kollekciót.


A kifinomult Enigma függő átdolgozásra kerül

A modern, kifinomult Enigma függő idén ősszel új színben jelenik meg. A lámpa eredetileg fehér színben készült, de most fekete kiadásban is bemutatkozik. A szín kiegészíti a lámpa minimalista kifejezésmódját.

A formát Poul Henningsen klasszikus több árnyékoló rendszere ihlette. A függő ennek a rendszernek egy új, modern értelmezése. A lebegő lámpaernyők egy finom bólintás Poul Henningsen forradalmi többárnyékos rendszerének használatára. Az Enigma a Louis Poulsen tervezési hagyományainak és örökségének tiszteletben tartásával vezeti a "jó fényt" a jövőbe.

Az ikonikus PH lámpákhoz hasonlóan az Enigma is lágy, vakítás nélküli fényt teremt. A lefelé irányuló fény kényelmes légkört teremt, függetlenül attól, hogy hová szereli a függő lámpát. A lámpa tökéletesen alkalmas étkezőasztalok, előszobák és más lakóterek fölé függesztésre, mivel szórt fényt teremt és megvilágítja a környezetét. A függőlámpa már kapható fehér színben, három különböző méretben, most pedig fekete színben is piacra kerül. Függetlenül attól, hogy hová szereli fel az Enigmát, a helyiségének és a világítási igényeinek tökéletesen megfelelő méretű változatot talál.

A designt a japán tervező, Shoichi Uchiyamas kecses formahasználat és a skandináv minimalizmus kifinomult kombinációja befolyásolta. A fekete szín tovább erősíti ezt a szemet gyönyörködtető kombinációt. A kör alakú és szűrt lámpaernyők gyönyörűen megvilágítják a szobát, amikor a függőlámpa be van kapcsolva, míg a lámpaernyők hihetetlenül szép sziluettet alkotnak akkor is, amikor a lámpa nincs bekapcsolva.

Shoichi Uchiyamas az Enigma kollekció mögött álló japán tervező. A tokiói YMCA intézetben tanult 1972-ben, és azóta terméktervezésre szakosodott. A Louis Poulsennel közös munkájáért számos nemzetközi formatervezési díjat kapott, többek között az IF Award és az ARC díjat.

A lámpa már világszerte otthonra talált, és az Enigma fekete színben történő bevezetése olyan frissítést ad a kollekciónak, amely növeli a minimalista lámpa vonzerejét.


PH Artichoke bevezetve, csiszolt sárgarézből és gravírozással

A szoborszerű Artichoke - ismertebb nevén Articsóka - egy gyönyörű jubileumi kiadásban jelenik meg, csiszolt sárgarézzel és gravírozott PH aláírással.

Ez a függő, az ikonikus örökségéhez hűen, az idő múlásával természetesen megújul. A klasszikus, szeretett dizájn változatlan marad - ahogy a minősége is. A design megváltoztatása helyett a lámpa új ruhát kapott sárgarézből. Az alkalom Poul Henningsen ikonikus lámpájának 60. évfordulója.

Az Artichoke hatvan éve a dán és nemzetközi otthonok, irodák és közterek meghatározó darabja. Poul Henningsen 1958-ban a koppenhágai Langelinie Pavillon étterem számára készítette a függőlámpát, ahol az eredeti lámpák a mai napig láthatók. A lámpa megjelenése óta a világ egyik legikonikusabb és legkeresettebb lámpájának számít.

Poul Henningsen 1894-1967 között élt. Koppenhágában született, ahol a Műszaki Főiskolán tanult. Építészmérnöki tanulmányait soha nem fejezte be, hanem a hagyományos funkcionalista építészettel kezdett foglalkozni. Az évek során az építészetről a világításra helyeződött át a hangsúlya, és ez maradt élete végéig. 1925-ben Louis Poulsennel egy életre szóló partnerséget kezdett, amelynek során kifejlesztette a forradalmi három árnyékolórendszert. Poul Henningsen egész életét azzal töltötte, hogy a mesterséges fényt a tükröződés és az árnyékolás segítségével próbálta optimalizálni, hogy kiküszöbölje a vakítás veszélyét. Ő fejlesztette ki és alkotta meg a "jó fényt", amely a Louis Poulsen új tervezőinek inspirációjául szolgál. Napjainkban PH az egyik legismertebb és legjobban tisztelt dán tervező.

A jubileumi kiadásra PH aláírása, Artichoke 1958-2018, Anniversary Edition van gravírozva, és egyedi sorozatszámmal rendelkezik. A gravírozott sárgaréz változat csak a 60. évforduló évében, azaz 2018-ban lesz kapható, de 2019-től a normál kollekcióba is átveszik a gravírozott változatot.


Érzéki beltéri és kültéri világítás az új Flindt fali lámpával

A Louis Poulsen Christian Flindttel együttműködve egy új beltéri és kültéri lámpát készített. Ez 2018 őszén kerül forgalomba más izgalmas termékekkel együtt.

A vékony, ellipszis alakú lámpa érzéki világítást teremt, köszönhetően annak, hogy képes visszaverni a fényt, és így organikusan izzó kört hoz létre a lámpa körül. A fény a lámpa tetejéből árad ki, és a lámpa elé vetíti a fényt. Ugyanakkor a lámpa tetején keresztül egy fényszilánkot enged ki, hogy a lámpa feletti falon félhold alakot hozzon létre.

Maga a lámpatest kör alakú, homorú és domború formákkal - ez az univerzális forma klasszikus és időtlen vonzerőt kölcsönöz a lámpának. Egyszerre egyszerű és összetett szerelt lámpa. Kétirányú, és a fényvisszaverődés és a klasszikus kör alakú design kombinációja tökéletes egyensúlyt teremt a komplexitás és az egyszerű esztétikum között.

A lámpa beltéri és kültéri használatra készült. Megszegi a világítással kapcsolatos összes normát, és a modern terméktervezés korszakába lép, amely sokoldalú és számos felhasználási célt szolgál. A Flindt lámpával könnyen követhetővé válik a természetet a belsőépítészetbe integráló skandináv hagyomány. A lámpa kívülre és belülre is felszerelhető, ami segíthet abban, hogy zökkenőmentes átmenetet teremtsen háza belső és külső helyiségei között.  

A Flindt kollekcióval Chistian Flindt végérvényesen kibővítette gyűjteményét. A Louis Poulsennel 2006-ban kezdett el dolgozni, és megalkotta a Flindt 220 álló lámpát, a Flindt 220 pedált, a Flindt pollert és a Grand függőlámpát. Az Århus School of Architecture 2003-ban végzett, és a diploma megszerzése óta saját tervezőirodája van. Friss és merész tervei azt mutatják, hogy szívesen próbálja ki a kevésbé járt utakat. A világítási megoldások mellett Christian Flindt bútorokat is készít, és ebben a termékkategóriában díjakat nyert, többek között a Bo Bedre formatervezési díjat. A Louis Poulsennel való együttműködéséért elnyerte a Bolig Magasinets Design Awardot.