PH Limited Edition a Louis Poulsen-től


AZ IDEI LIMITED EDITION ITT VÁSÁROLHATÓ MEG
(Október 1-jétől december 31-ig)

LOUIS POULSEN, LIMITED EDITION

Korlátozott példányszámú 2023 - PH 2/2 LUNA asztali lámpa

A PH 2/2 Luna a Louis Poulsen 2023-as limitált kiadása. Az eredetileg Poul Henningsen által éjjeliszekrénylámpának tervezett lámpát ívelt váza és gyönyörű részletei jellemzik. A lámpa a jól ismert és kedvelt háromárnyékos rendszert használja, amelyet Poul Henningsen még 1926-ban talált fel. A csiszolt sárgaréz gyönyörűen kiegészíti a három szájjal fújt ernyőt, a lámpa gyönyörű teste pedig átöleli a fényt, csodálatos és funkcionális világítási tárgyat alkotva.

Eredetileg a modell kisebb volt, mint ma - mindössze 23 cm magas -, de az újrakiadással a Louis Poulsen 32 cm-re növelte a figurát. Ugyanakkor további funkcionalitással egészül ki a forgófejjel, amely lehetővé teszi, hogy a lámpa fényét a világítási igényeknek megfelelően irányítsa. Mindkét frissítés még hasznosabbá teszi a lámpát a modern otthonokban.

Mint említettük, a lámpát eredetileg éjjeliszekrénylámpának szánták, de könnyen használható máshol is. A PH 2/2 Luna csodálatosan mutat a nappaliban egy komódon dekoratív darabként - de a mély ablakpárkányon és az otthoni irodában az íróasztalon is.

Vásárolja meg ezt a gyönyörű asztali lámpát itt - csak korlátozott ideig.

Limited Edition 2022 - PH 3/2 asztali lámpa + PH 3/3 függőlámpa

A 2022-es év számos izgalmas újdonságot hozott a Louis Poulsentől, köztük KÉT új PH Limited Editiont, az opálüveg és a sárgaréz gyönyörű kombinációjában. A legelső PH lámpa 1927-ben látta meg a napvilágot, három évvel azután, hogy a befolyásos tervező, Poul Henningsen feltalálta az ikonikus három lámpaernyős rendszert. A Louis Poulsennel való egész életen át tartó együttműködése során Henningsen számos PH-kiadást dobott piacra, és azóta minden évben megjelentek limitált kiadások - és ez alól a 2022-es év sem kivétel.

Ezúttal a Louis Poulsen két új PH Limited Editionnel kedveskedik nekünk, lámpabarátoknak: a PH 3/3 függőlámpa és a PH 3/2 asztali lámpa klasszikus színkombinációkban. A kedves, klasszikus anyagok ilyen keveredése rendkívül esztétikus, mégis autentikusan retró jelleget kölcsönöz a lámpáknak, amelyek éppoly dekoratívak, mint amilyen praktikusak. A sárgaréz meleg, fémes jegyei bármilyen stílusú berendezésbe beilleszthetők, ahol nyugodt és hangulatos légkört kölcsönöznek, nem beszélve a hangulatos fényről. A három lámpaernyő rendszerét gondosan úgy tervezték, hogy lágy, kényelmes, vakításmentes fényt biztosítson, amely általános kényelmet biztosít, és a PH 3/3 függőlámpa eredeti alsó lámpaernyője is nagyban hozzájárul ehhez a kényelemhez.
Az új PH Limited Editions melegséget, otthonosságot és kétségtelen eleganciát sugároznak az opálüveg és a sárgaréz felhasználásának köszönhetően, amely az idő múlásával természetes patinát kap, így a lámpák az idő múlásával egyre szebbek és egyedibbek lesznek. Ha meg szeretné őrizni az eredeti fényezést, a sárgaréz óvatosan csiszolható.

Ami közös az új limitált kiadásokban, az a kifinomult és exkluzív érintés, amelyet Poul Henningsen gravírozott aláírása biztosít. Exkluzivitásukat tovább fokozza, hogy a lámpák csak korlátozott ideig kaphatók, ami áhított gyűjtői darabokká teszi őket.

Díszítse otthonát egy egyedi dán dizájn ikonnal, amely hozzájárul egy jó történethez és egy hihetetlen kézműves darabhoz, amely soha nem megy ki a divatból!

Limited Edition 2021 - PH 2/2 "The Question Mark" asztali lámpa

Poul Henningsen 1931-ben tervezte a különleges és dekoratív PH 2/2 "Question Mark" asztali lámpát. A lámpa az 1950-es évek közepéig volt gyártásban, és idén először kerül újra forgalomba - limitált kiadásban, amely csak korlátozott ideig lesz kapható.

Az eredeti designhoz hasonlóan ez a változat is sárgaréz kerettel készül. Opálüveg lámpaernyővel párosítva a lámpa klasszikus kifejezéssel rendelkezik, amely bármilyen stílusú berendezéshez zökkenőmentesen illeszkedik. Természetesen az asztali lámpa PH 2/2 lámpaernyővel rendelkezik, amely a Poul Henningsen által 1926-ban kifejlesztett legendás három lámpaernyős rendszerrel készült. A félig átlátszó lámpaernyők szép fényes felülettel és homokfúvott belsővel rendelkeznek, hogy matt felületet biztosítsanak.

A PH 2/2 Question Mark hű marad az eredeti designhoz: a diszkrét kapcsoló a talp alján, az elegáns fogantyú a váz közepén, amely lehetővé teszi a felső rész megdöntését, a sárgaréz kivitel és a legendás három lámpaernyős rendszer.

Szerezze be a PH 2/2 The Question Markot itt. Ne feledje, hogy a lámpa csak október 1-től 2021. december 31-ig lesz kapható (előrendelésre 2021. szeptember 1-től kapható)
Limited Edition 2020 - PH 2/1 asztali lámpa

2020. szeptember 1-től ismét lehetőséged nyílik egy teljesen egyedi, limitált kiadású Louis Poulsen lámpára. Rendelje elő 2020. szeptember 1-től PH 2/1 Table Amber, és legyen az elsők között, aki máris otthonába kapja az asztali lámpát.

A 2020-as limitált kiadás az ikonikus, hihetetlenül népszerű PH 2/1 asztali lámpa. A design egészen az alapokig visszanyúlik.

Három lámpaernyő elv, amelyet Poul Henningsen a helyes fény iránti tisztelgésként fejlesztett ki. Annak idején ez az elv tette Henningsent a világ egyik legnagyobb fénytervezőjeként a térképre. A limitált kiadású asztali lámpa három fúvott olasz üvegből készült lámpaernyővel érkezik, gyönyörű meleg borostyánszínű lámpaburával. Az állvány természetes, kezeletlen sárgarézből készült, amely idővel patinát kap, így az asztali lámpa teljesen egyedi kifejezést kap. Az állványon található a kapcsoló is, akárcsak sok évvel ezelőtt a PH 2/1 asztali lámpa első modelljén - egy áramkör-megszakító, amely igazán különleges színt ad a lámpának.PH 3/2 "The Water Pump" borostyánszínű üveg állólámpa - Limited Edition 2019

Louis Poulsen híres a klasszikus formatervezésű, szép lámpáiról. Olyan neves tervezőkkel szorosan együttműködve, mint Arne Jacobsen, Verner Panton és nem utolsó sorban Poul Henningsen, olyan egyedi lámpákat készítettek, amelyek nem csak szép látványt nyújtanak, de szép fényt is vetnek.

A Louis Poul Poul Poul Henningsen minden ősszel egy rendkívüli PH lámpa gyártásával tiszteleg Poul Henningsen zseniális munkássága előtt, amely a fény formálására összpontosított, az ő egyik meglévő tervei alapján. Többek között a PH 3/2 asztali lámpa és a népszerű PH Artichoke limitált példányszámban készült. Louis Poulsen 2019-ben exkluzív limitált kiadást dob piacra az egyedülálló PH 3/2 állólámpájából - ismertebb nevén " The Water Pump" (A vízpumpa). Az új változat lámpaernyői kézzel fújt borostyánszínű üvegből készültek, hogy kiemeljék a lámpaernyő organikus formáit és a szép sárgaréz keretet.

A "The Water Pump" a háború alatt készült, és azon lámpák csoportjába tartozik, amelyek "túlélték" az anyaghiányt és a költségvetési megszorításokat, amelyek Louis Poulsen PH lámpáinak nagy választékát sújtották a háború alatt. A fel- és lehúzható billenőkarnak köszönhetően az olvasólámpa hamarosan "The Water Pump" néven vált ismertté, és ez a név a mai napig megmaradt.

A "The Water Pump" korábbi, 1940-es évek eleji változatánál a kapcsoló a billenőkarra volt szerelve, míg a későbbi változatnál a kábelre. Napjainkban a kapcsoló a billenőkar végén található, Poul Henningsen monogramjaival szépen bevésve.

A lámpa hitelességének kiemelése és a kifinomult kifejezés érdekében a lámpa talapzata, kerete és karja mind kezeletlen sárgarézből készült. A meleg szín meghitt és hangulatos légkört teremt a szobában, és jól illik a modern dekorációhoz, amely továbbra is a fémes árnyalatok felé vonzódik. Idővel a kezeletlen sárgaréz természetes patinát kap, ami a későbbiekben teljesen egyedivé teszi.

A világhírű PH lámpa tökéletes társa korunk trendjeinek, ahol a saját történettel rendelkező, egyedi dizájnerlámpákkal való díszítés már alapvetővé vált. Nagy hangsúlyt kapnak a skandináv dizájn klasszikusai, és a "dán modern" címke egyre nagyobb teret hódít.
PH 3/2 asztali lámpa - Limited Edition 2018

A hagyományos világítástechnikai üzletág, a Louis Poulsen 2018-ban piacra dobott egy Limited Edition PH 3/2 asztali lámpát. Az asztali lámpát a neves és befolyásos építész, Poul Henningsen tervezte. Egész életében odaadóan dolgozott a "jó fény" megformálásán és megteremtésén. Terveit világszerte ismerik és szeretik, és most egy exkluzív anyagkombinációban kapható: három lámpabúra fúvott borostyánszínű olasz üvegből készült, enyhén csiszolt sárgarézből készült kerettel.

A kapcsoló a lámpába van beépítve, és a sárgaréz keret alján helyezkedik el - közvetlenül Poul Henningsen monogramjának vésése felett. Ez az elhelyezés az 1920-as évek PH asztali lámpáihoz vezethető vissza. Az exkluzív anyag eredeti részletei és átgondolt formája a Limited Edition asztali lámpát időtálló műalkotássá teszi, amely meleg eleganciát kölcsönöz bármely helyiségnek.

PH 3½-3 limitált szériás függőlámpa - 2017

A PH már 1926-ban megtervezte a legendás fa lámpaernyő elvét, és az 1920-as évek végén a koncepciót színes üveggel vezették be. A sárgaréz felfüggesztésen lévő dizájnt eredetileg 1928-ban mutatták be. Az olasz kézzel fújt háromrétegű üveg a klasszikus borostyánszínű formákban alátámasztja a függőlámpa kivételes hő- és emberi kifejezését. Mivel minden függőlámpa üvegét egyedileg gyártják, a lámpák között enyhe eltérések vannak. Minden lámpa egyedi, és éppúgy műalkotás, mint funkcionális világítás.

A meleg borostyán szín és a fényes külső fény a homokfúvott matt alappal kombinálva lágy, ideális szórású fényt biztosít. Amikor a függőlámpa ki van kapcsolva, továbbra is dinamikus szerepet játszik a környezetében, mivel a fényes felület tükrözi a környezetét. A csiszolt sárgarézből készült felfüggesztés kezeletlen, hogy az idő múlásával egyedi patinát kapjon, hacsak nem polírozzák.
Az exkluzív kiadás csak 2017. október 14-től 2017. december 31-ig (beleértve) kapható.
Borostyán és sárgaréz

Borostyán és sárgaréz

Amikor Louis Poulsen és Poul Henningsen az 1920-as években először vezette be a kézzel fújt, színes üveget, ezzel új vásárlókat próbáltak megnyerni. Akkoriban a hangsúly a meleg és természetes színekre helyeződött, határozott kifejezéssel és szép kézműves kivitelezéssel. Az üveg lámpabúrák előnye az volt, hogy a fény egy részét átengedték, ugyanakkor felfelé, lefelé vagy a szobába irányították. Ez biztosította, hogy a lámpa hozzájáruljon az általános megvilágításhoz és a hangulatos légkörhöz.

Továbbra is megfigyelhető az arany színek skandináv dekorációba való beépítésének tendenciája, különösen a sárga árnyalatai - a világossárgától a sötétsárgáig. A borostyánszínű lámpaernyők tökéletes társai ennek a trendnek, mivel a szín hihetetlenül hívogatóan hat, és meleg, nyugodt kifejezést sugároz. A borostyánszínű lámpaernyők aranyszínű fénye a gyertyafényre emlékeztet - egy olyan hangulatos fényre, amelyet Poul Henningsen arra összpontosított, hogy elektromos formában újraalkossa, hogy emberi igényeinket kielégítse.

Az első fény filozófiája - Gondolatok az ikonikus PH lámpa mögött
Poul Henningsen dán tervező, építész, író és kultúrkritikus 1907-ben látta először az elektromos fényt. 1920-ban a dán háztartások felében már volt elektromos világítás, de úgy gondolta, hogy az elektromos izzó lehetetlen fényt teremt - vagy túl éles volt, vagy a lámpaernyő ellopta a fény nagy részét. Erre válaszul olyan lámpaernyő kifejlesztésébe kezdett, amely teljes kapacitással sugározza a fényt anélkül, hogy vakítana, és élete nagy részét a jelenség megszelídítésével és finomításával töltötte. "Úgy tűnik, mintha a fény ereje, amelyet az utóbbi években olcsón szereztünk be számunkra, a fényünk minőségébe, szépségébe és igazságába került volna." - Poul Henningsen. "Gondoljunk csak arra, hogy mennyi finom és precíz filigrán munkát és óraszerkesztést lehetett elvégezni egyetlen láng fényével annak idején."

Poul Henningsen szerint a technikusok arról álmodtak, hogy az éjszakát nappallá változtatják - ezt az álmot ő művészietlennek és helytelennek tartotta, hiszen az embernek szüksége van a cirkadián ritmusra. "Egy téli napon, amikor a hajnal és az alkony gyakorlatilag délben találkozik, egész nap éghet a fény - de persze nem akarunk olyan fénycsövet, amely a nyári nap déli fényére emlékeztet." "Egy téli napon, amikor a hajnal és az alkony gyakorlatilag délben találkozik, egész nap éghet a fény - de persze nem akarunk olyan fénycsövet, amely a nyári nap déli fényére emlékeztet."
Az ehhez hasonló gondolatok inspirálták Poul Henningsent egy olyan lámpa megalkotására, amely csökkenti a kellemetlen vakítást, és az emberi igények szempontjából javítja az elektromos fényt.

A mítoszok szerint az új lámpabúra-rendszer ötlete 1915-ben jutott eszébe, amikor édesanyja, az írónő Agnes Henningsen kétségbeesetten látta magát a tükörben. Hihetetlenül hiú volt, és csúnyának látta magát az elektromos izzó hideg fényében. Hiányzott neki a petróleumlámpa meleg fénye. Ebből fakadt a vágya, hogy új lámpákat alkosson az otthonába, ami arra késztette, hogy különféle izzókkal, fényvisszaverőkkel és lámpaernyőkkel kísérletezzen. Motivációitól függetlenül, Poul Henningsent a jobb fény megteremtésének gondolata foglalkoztatta.
Poul Henningsen és Louis Poulsen

Poul Henningsen és Louis Poulsen

Poul Henningsen több évig dolgozott a PH lámpán. Az első lamellás gömblámpát 1921-ben próbálta ki, és még ugyanebben az évben megrajzolta a PH közvilágítási lámpát. Néhány évvel később újonnan szerzett tapasztalatai révén bebocsátást nyert egy párizsi modern kézműves kiállításra. Ezt lámpabúráinak köszönhette, amelyek figyelemre méltó pontossággal osztották el a fénysugarak irányát és visszaverődését.

Louis Poul Poulsen lámpagyártó ekkor figyelt fel Poul Henningsen tervezésére, és megbízta, hogy tíz különböző lámpát készítsen a kiállításra. A lámpákat "Système PH" néven állították ki, és mind a hat lámpatest kategóriában első díjat nyertek.

Azóta együttműködésük számos designklasszikus megalkotásához vezetett. Köztük Poul Henningsen Artichoke, PH5, és nem utolsósorban PH Snowball. Poul Henningsen saját tapasztalatai és a fényvisszaverődésre vonatkozó új számításai alapján 1926-ban kifejlesztett egy három görbületes lámpabúrával ellátott lámpát - a PH lámpa! A lámpa úgy készült, hogy a lámpaernyő és a fénysugarak között azonos szög alakuljon ki. Ez azt jelentette, hogy a közvetlen fény nem távozott, hanem a kívánt irányba verődött vissza. Ő maga úgy írta le a lámpát, mint egy tányért, egy tálat és egy bögrét 4:2:1 arányban.

Azóta Louis Poulsen több száz különböző PH lámpát mutatott be csillárok, álló-, fali-, mennyezeti és asztali lámpák formájában. Mindegyik ugyanarra az egyszerű, három lámpaernyőből álló rendszerre épül.