Díjnyertes formatervezés

DÍJNYERT DESIGN

iF Design Award, Compasso d'Oro, Red Dot Award és Bobedres Design Awards. Számos díjat nyerhetsz, ha jó designt készítesz - itt elolvashatod a rangos díjakról szóló történeteket, és megnézheted a nyertes lámpákat.

Díjnyertes lámpák a Lampemesterenben

Minden évben világszerte kiosztják a formatervezési díjakat, és a legjobb innovatív termékek legjobbjait díjakkal és trófeákkal jutalmazzák. A számos elismert formatervezési díj azokat jelöli, akik így vagy úgy, de meghatározzák azt az irányt, amerre a formatervezői szakma haladni fog - a díjak pedig a formatervezés minőségének tekintélyes pecsétjét jelentik, ami azt jelenti, hogy a tervezők díjnyertesnek mondhatják magukat.
 
Az egyik legnagyobb világítástechnikai cégként az évek során díjazott lámpák széles választékát forgalmazzuk - az alábbi cikkekben pedig felfedezheti a számos díjnyertes modellt, amelyek inspirálnak és csábítanak, és olvashat a különböző díjakról és azok jelentéséről!

IF DESIGN AWARD

Az iF Design Award egy történelmi, áhított és régi formatervezési díj - valójában két évvel megelőzi a Red Dot Awardot, amikor 1953-ban először adták át, így ez a világ legrégebbi független formatervezési intézménye. A verseny kemény, és 2022-ben 57 különböző országból 11 000 tervnek kellett keményen megküzdenie a győzelemért.

Az intézményt azért alapították, hogy támogassa és inspirálja az ipari formatervezést az 1950-es évek Németországában, amely még mindig a háború utóhatásaival küzdött. A brit megszálló erők által nyugatnémet kereskedelmi központnak választott Hannoverben Philip Rosenthal vállalkozó a BDI-vel (Bundesverband der Deutschen Industrie) és a Hannover Messegesellschaftgal összefogva megalakította az iF e.V-t - ami a Die Gute Industrieform (A jó iparforma) rövidítése volt -, majd később az Industrie Forumot.

Az iF segített átalakítani a német design jelentését azzá, aminek ma ismerjük: tartós, átgondolt és precíz. Ma már a világ minden tájáról versenyezhetnek a tervezők - és a lámpagyártók közül a Light-Point, a Santa & Cole és a Luisa Prandina mind győztesek!

Nézze meg az összes iF Design Award győztest és olvassa el a történetet itt!

COMPASSO D'ORO

Ha ikonikus dizájnerországokra gondolunk, kétségtelenül Olaszország jut eszünkbe. A csizmák földje az idők kezdete óta úttörő szerepet tölt be az esztétika és a formatervezés terén - és legyen szó akár az autóipar, a divat, az építészet vagy a világítás szerelmeséről, Olaszországban mély és hosszú hagyományai vannak a kategóriájukban a legkiválóbb termékek tervezésének.

A legjobb tervezők 1954 óta emelhetik magasba az arany iránytűt (Compasso d'Oro) az ikonikus, halhatatlan termékek tervezéséért. Az Alfa Romeo Brera, a Fiat 500, az Olivetti írógép és az eredeti babzsákfotel csak néhány azok közül, amelyek elnyerték a díjat - valamint többek között az Artemide, a Luceplan és a Flos lámpái.

Nézze meg az összes Compasso d'Oro-díj nyertesét, és olvassa el a történetet itt!

RED DOT AWARD

A Red Dot-díj kétségtelenül az egyik legkívánatosabb díj a design világában. A legjobbakat 1955 óta választja ki évente egy szigorú zsűri - és a díj ma is ugyanolyan vonzó, mint több mint 50 évvel ezelőtt.

Ma már mind a Red Dot Award: Brands & Communication Design és a Red Dot Award: Design Concept, de még mindig a Red Dot Award: Product Design az igazán áhított. Itt egy adott terméktervezés innovációját, funkcionalitását és hosszú élettartamát méri fel a Red Dot zsűri 50 szakértője. A világ minden tájáról érkező tervezők versenyeznek a Red Dot bélyegzővel ellátott, áhított minőségi pecsétért.

A díjat alapvetően minden olyan termék kapja, amelyet innovatív és átgondolt módon terveztek. Fényszórók, vezeték nélküli porszívók, talicskák és levegő-levegő fűtőberendezések - de természetesen a lámpák azok, amelyek különösen érdekelnek minket itt a Lampemesteren. Az általunk forgalmazott márkák közül a Nordlux, az IP44, a Light-Point és a Blomus díjakat nyert!

A Red Dot-díj összes nyertese itt

BO BEDRES DESIGN AWARDS

A Design Awards díjat a Bo Bedre, a Costume Living és a Bolig Magasinet magazinok ítélik oda a legjobb dán tervezőknek és dán dizájntehetségeknek. Minden évben nagyszabású díjátadót tartanak, ahol a különböző tervezők jelen vannak, hogy átvegyék a díjakat. A Design Awards az év dizájnja, az év visszatérése, az év zöld ötlete, az év bútora, az év tervezője, az év kreatívja, az év újítója, az év tűzmárkája, az év tehetsége és természetesen az év lámpája kategóriákban díjazza a termékeket, amelyekkel mi itt a Lampemesteren különösen foglalkozunk!

A korábbi győztesek közé tartozik a Yuh a Louis Poulsen-től, a Mutatio a Le Klint-től és a Tip a Muuto-tól - és természetesen még sokan mások.

A Bo Bedre Design Awards összes nyertesét itt tekintheti meg.