Design díjak

Az ország legnagyobb lakberendezési és dizájnmagazinjai évek óta a rangos Design Awards díjjal ünneplik azokat a formatervezéseket, amelyek valami különlegeset tettek a maguk területén. A dán dizájn legjobbjait egy ünnepélyes este keretében ünneplik, és öröm van a levegőben, amikor mindenki izgatottan várja, hogy megtudja, ki lesz az év legjobbja a saját kategóriájában. A díjátadó ünnepség a dán dizájn bemutatója és a Dániában létező kreativitás bizonyítéka.
 
A Design Awards-ot először 2013-ban rendezték meg, és azóta minden évben megrendezésre kerül. A díjátadó ünnepségen a design legjobbjait ismerik el és ünneplik, a díjakat pedig az Év tervezője, az Év kreatívja, az Év bútora, az Év formatervezése, az Év visszatérése, az Év lámpája, az Év zöld ötlete és az Év innovációja kategóriákban osztják ki.
 
A Danish Design Awards győzteseit a dizájn és az építészet szakértőiből és szakembereiből álló zsűri választja ki. A zsűri a benyújtott tervjavaslatokat számos szempont alapján értékeli, többek között az eredetiség, a funkcionalitás, a fenntarthatóság és az esztétikum alapján. A díj a szép és funkcionális designtárgyak létrehozásához szükséges kreativitást és kézműves munkát ismeri el. A díj egyúttal a dán formatervezés jelentőségét is hangsúlyozza a globális színtéren, és megmutatja, hogy Dánia még mindig vezető szerepet tölt be a formatervezés és az építészet területén.
 
A Danish Design Awards olyan esemény, amelyet minden designrajongónak érdemes várnia. Ez egy lehetőség arra, hogy megnézzük a dán dizájn legjobbjait, és hogy megünnepeljük azokat a tehetséges tervezőket és alkotókat, akik Dániát a dizájn vezető országává teszik. Az alábbiakban megtekintheti az összes lámpát, amelyek az évek során nyertek.

A győztes lámpák

Design díj nyertese 2023

A zsűri az idei lámpát úgy jellemzi, mint olyan formatervet, amely vizuálisan hasonlít a korábbi koncepciókhoz, de a modern esztétikának és a jelenleg elérhető technológiának megfelelően finomít és optimalizál. A lámpa praktikus, és konkrét világítási igényeket old meg azzal, hogy a fényt pontosan a kívánt irányokba tudja irányítani, miközben a különböző helyzetekhez alkalmazkodva tompítási funkcióval állítható. A lámpa alázatot, összpontosítást és megvalósult eleganciát sugároz, és a létezőn túlmutató őszinteséget és őszinteséget képvisel.

A Mette Schelde által a Fritz Hansen számára készített MS sorozat összes lámpája itt.

Design díj nyertese 2022

Az év lámpája 2022-ben a csodálatos OneLine lett, amelyet Kasper Kjeldgaard tervezett a Fritz Hansen számára. A vékony, légies lámpa mind funkcionális kialakítása, mind lenyűgöző esztétikája miatt nyert - és ha személyesen látod a OneLine lámpát, könnyen megértheted, hogy miért nyert. A három árnyalatban kapható lámpa 360 fokban elforgatható, hogy pontosan azt világítsa meg, amit szeretne.

Ha többet szeretne megtudni, itt megtekintheti mindhárom színt, amelyben a OneLine kapható!Megnézheti mindhárom színt!

Design díj nyertese 2021

2021-ben a dán Louis Poulsen dán dizájncég vehette át a Design Awards trófeát az Anna Boysen tervezővel a gyönyörű Moonsetteren való együttműködéséért. A figyelmes olvasónak valószínűleg feltűnik, hogy a Moonsetter ismerősen hangzik - és ha látta a DR "Dánia következő klasszikusa" című televíziós műsorát, akkor valószínűleg tudja, hogy a Moonsetter megnyerte a műsor 2020-as versenyét, és valóban Dánia következő klasszikusa lett, amikor a Louis Poulsen elkészítette. Ha többet szeretne megtudni a "tévéből híres" lámpákról, akkor olvassa el Híres lámpák cikkünket itt!.

Lássuk a Moonsettert itt!

Design díj nyertese 2019

Kétségtelen, hogy Louis Poulsen és Christian Flindt asztalánál felbolydult a hangulat, amikor bejelentették, hogy a lenyűgöző Flindt fali lámpa nyerte a trófeát - és bár a dán Louis Poulsen dizájncég már nyert korábban is formatervezési díjat, ez másodszorra sem kevésbé ünnepélyes. A gyönyörű kültéri lámpa számtalan méretben és változatban kapható.

Flindt itt látható!

Design díj nyertese 2018

Egyszerű, minimalista sziluett, jó fény és kiegyensúlyozott, precíz esztétika. Nem kell sok ahhoz, hogy megértsük, miért Muuto és Jens Fager nyerte el a 2018-as Design Awardot a kiváló Tip lámpával. A lámpa asztali, álló- és fali lámpaként is kapható, és szürke, fehér és rézbarna színben kapható.

Nézze meg a Tip összes változatát itt!

Design díj nyertese 2017

Amikor a Yuh 2017-ben a lámpakereskedőkhöz került, olyan dizájnforradalom volt, amely sok tekintetben ugyanúgy megtört a dizájnhagyományokkal, mint amennyire tiszteletben tartotta azokat. A Yuh, ejtsd: "You", egy gyönyörű, forgatható árnyékolóval és egy hihetetlenül tiszta és precíz dizájnnal rendelkezik, amely biztosan évekig gyönyörködtetni fogja a szemlélőt. A lámpa mögött a Gamfratesi és Louis Poulsen tervezőpáros áll.

Lásd Yuh itt!