A Architect Lámpa–Rugalmas világítás az egész otthon számáraARCHITECT LÁMPA
Manapság az építészlámpa már magánlakásokban is elérhető, de még mindig népszerű megoldás irodákban és általános munkahelyeken is. Már nincs olyan nagy szükségünk arra, hogy otthon is legyen íróasztal, hiszen a legtöbben laptopon dolgoznak. Ennek ellenére az építészlámpa - különböző változataiban - még mindig a dekoráció egyik alapdarabja, és a retró dizájn következetes előtérbe helyezése miatt újfent megugrott a figyelem. A skandináv dekoráció továbbra is a funkcionális dizájnt és az ikonikus klasszikusokat helyezi a középpontba. Az építész lámpa virágzik, de manapság már nem izzókkal, hanem energiatakarékos LED-izzókkal működik. Folyamatosan új értelmezésekben bukkan fel, és mi továbbra is az új kontextusban használjuk.

Bár már közel 90 év telt el azóta, hogy az építészlámpa először látott napvilágot, a modern dekorációban ma is ugyanolyan népszerű, mint valaha. Nem számít, milyen praktikus világítási igényei vannak, az építész lámpa garantáltan kielégíti azokat. Padló, mennyezet, fal vagy asztal - minden elképzelhető elhelyezéshez van megfelelő modell otthonában. Más szóval, számtalan módja van a lámpa otthoni használatának.AZ ÁGY MELLETT
Ha egy rugalmas és praktikus, modern kifejezéssel bíró éjjeli lámpát szeretne, az Architect lámpa ideális választás. Választhatod a népszerű Original 1227 fali lámpát. Lenyűgöző választéka akár magasított ágyak mellé is alkalmas. Ha olyan éjjeli lámpára van szüksége, amelyet olvasólámpaként is használhat, akkor az építész lámpa a megfelelő választás. Az éles és koncentrált fény biztosítja, hogy ne kelljen megerőltetnie a szemét csak azért, hogy olvashasson. Ráadásul olyan lámpát kap, amely az egész szobát megvilágítja, és nem zavarja partnerét, amikor aludni szeretne.

A KONYHÁBAN
Amikor a konyhába választasz lámpát, fontos, hogy olyat találj, ami jó fényt ad a munkaterületednek. A falra vagy mennyezetre szerelhető építészlámpa ideális választás, ha rugalmasságra vágysz. A Lampe Gras 302 mennyezeti lámpa vagy a 213 fali lámpa egyaránt stabil és egyszerű megoldás, amely csodálatos fényt biztosít, amikor ebédet vagy vacsorát készítesz.

AZ IRODÁNAK
Az elmúlt években az otthoni iroda nagy újjáéledésnek indult! Egyre több időt töltünk otthoni munkavégzéssel, ezért elengedhetetlen, hogy a megfelelő fény irányítsa a munkánkat. Az olyan márkák, mint a Leucos megértették a feladatot, és megalkották a JJ lámpakollekciót. A kollekcióban függők, fali lámpák, állólámpák és asztali lámpák találhatók. Ez utóbbi különösen jól használható irodákba, akár otthon, akár nem, mivel méretének és rugalmasságának köszönhetően tökéletesen illik az íróasztalhoz. A kollekció összes lámpája a klasszikus építészlámpa dizájn modern változata, az asztali lámpák pedig a klasszikus építészlámpáknak mondhatóak.  

A JJ asztali lámpa rendelkezik a klasszikus építészlámpák rugalmasságával, mivel karjai és lámpaernyője állítható, hogy különböző irányokba világítson, így mindig olyan fényt kap, amilyenre szüksége van. Az asztali lámpák dimmelhető LED-fénnyel is rendelkeznek, így a fényerőt a munkaidőnek megfelelően változtathatja. Az elegáns kialakítású lámpák különböző méretekben és színekben kaphatók talppal és talp nélkül, így stílusától és igényeitől függetlenül mindenki számára van megfelelő modell. Díszítse íróasztalát ezzel a klasszikussal: a dekoráció praktikus és dekoratív kiegészítője, amely sosem megy ki a divatból.

Szeretné megnézni a Leucos egyedülálló JJ kollekcióját? Keresse itt

A NAPPALIBAN
Jó fényre van szükséged a kanapé elrendezésed vagy a választott foteled kapcsán, ahol hajlamos vagy összebújni egy kötött ruhával vagy egy jó könyvvel. A Archi a Nordic Livingtől hihetetlenül rugalmas fényt biztosít. A lámpa rögzítő funkcióval rendelkezik, így könnyedén felszerelhető egy polcra vagy az asztal szélére, arról nem is beszélve, hogy szükség esetén ismét áthelyezhető. A lámpa többféle színben kapható, és minden stílusú berendezéshez illik.

A GYERMEKSZOBÁBAN
A gyermek szobájában lévő íróasztalnak megfelelő megvilágítást kell kapnia, hogy a gyermek meg tudja csinálni a házi feladatát, gyakorolhassa a rajzolást vagy más kisebb kreatív projekteken dolgozhasson. A Type 75 asztali lámpa a klasszikus álló építészlámpa, amely különböző szemet gyönyörködtető színkombinációkban kapható. A Type 75 asztali lámpa dekoratív és praktikus megoldás gyermeke szobájába, amely Ön és gyermeke számára is előnyös. Az egyedülálló asztali lámpa két méretben kapható, 50, illetve 66 cm-es maximális magassággal - olyan méretekkel, amelyek alkalmassá teszik a lámpát arra, hogy éjjeliszekrényen lévő lámpaként is használható legyen.

A SZEMÉLYES DEKORÁCIÓHOZ
A modern dekoráció számos új kontextusban használja az architect lámpát. Az egyik legszembetűnőbb és kreatívabb értelmezés az óriás építészlámpa: a Tolomeo Mega Állólámpa. Az Artemides Tolomeo kollekciója a legnépszerűbb építészlámpák közé tartozik, és a kollekció 1987-es megjelenése óta számtalan díjat nyert.

A különálló állólámpa olyan magasságot és hatótávolságot kínál, amely lehetővé teszi, hogy az étkezőasztal fölé helyezze, vagy a dohányzóasztal megvilágítására használja. Nincs szükség a falra vagy a mennyezetre történő rögzítésre, így a lámpa könnyen beilleszthető a meglévő dekorációba. A kisebb építészlámpákhoz hasonlóan a megalámpa fénye is állítható, így egyszerűen használható, ha étkezőasztalát szeretné áthelyezni, hogy több vacsoravendég is elférjen rajta. A lámpa szabadságot teremt a dekorációban, és hozzájárul egy olyan egyedi kifejezéshez, amely biztosan nagy benyomást kelt.  


A FORRADALMI ASZTALI LÁMPA AZ 1920-AS ÉVEKBŐL
A francia mérnök Bernard Albin-Gras az 1920-as évek elején tervezte a forradalmi asztali lámpát állítható karral és gömbcsuklóval. A következő években találmánya széles körben elterjedt az irodákban, laboratóriumokban, dolgozószobákban és más olyan helyeken, ahol rugalmas munkafényre volt szükség. A lámpa az építészek körében is nagy sikert aratott, és futótűzként terjedt a közösségükben - innen ered a neve is. Bernard Gras eladta a lámpájának jogait, és ekkor került gyártásba az első Gras lámpa.

1932-ben egy másik mérnök, akit George Carwadine-nak hívtak, az állítható gömbcsuklókat egy négy rugóból álló rugós rendszerre cserélte, amely négy rugóból állt, és amely a pozíciójuk elvesztése nélkül mozgatható volt. A lámpaernyő a fényt a munkaterületre fókuszálta, míg a nehéz talp stabilitást teremtett - még akkor is, ha a lámpa teljes tartományát használták. Néhány évvel később a lámpa "Anglepoise 1208" néven került gyártásba, később csatlakozott hozzá az elegánsabb "Anglepoise 1227", amelyet ma is gyártanak és forgalmaznak.

Az építész lámpa már nem az a narancssárga retró lámpa, amely sok éven át az íróasztalok alapdarabja volt. Az architect lámpák választéka hihetetlen interpretációkkal büszkélkedhet - egyesek hűségesebbek a klasszikus retro dizájnhoz, mint mások, míg mások skandináv kifejezésmódot kínálnak a különböző színekben. Ami közös bennük, az a rugalmas kar és a koncentrált fény, amely az egész otthonban használható. Találd meg a választékot a Lampemesteren.hu oldalon