Frandsen Lámpák

A kaland 1968-ban kezdődött, amikor a legendás dán tervező Benny Frandsen megalkotta első lámpáját. Azóta a Frandsen márka az innováció, a fejlődés és a terjeszkedés útját járja, és a csodálatos formatervek széles választéka csak gyarapodott.  

Napjainkban a Frandsen kollekció az innovatív, előremutató termékek és az időtlen klasszikusok csodálatos keverékét foglalja magában, és a márkának sikerült gyönyörűen áthidalnia a dán dizájnörökség és a mozgató kíváncsiság közötti szakadékot, amelynek sikerét köszönheti. Egy Frandsen lámpával garantáltan olyan fényt kap, amely sosem megy ki a divatból, amely tartósan épített és tervezett.
Air Függőlámpa Ø28 - Frandsen
RRP HUF 132 273,00
Most raktáron
Lobby Állólámpa Black - Frandsen
RRP HUF 270 270,00
Most raktáron
Lyss Állólámpa Almond - Frandsen
RRP HUF 126 247,00
Most raktáron
Mutasd 36 a 218 termékből {0} terméket

A Frandsen DNS-e  

A dán Frandsen márkát olyan lámpák és világítótestek kollekciója jellemzi, amelyek személyiséget, élességet és bájt visznek a berendezésbe. Őszinte, organikus, egyszerű, grafikus és vidám sziluettek, amelyek inspirálnak.  

Olyan lámpát szeretne, amely több mint csak fény? Akkor egy Frandsen lámpa lehet a válasz.  


Több mint fél évszázad a lámpaiparban hihetetlen tapasztalatot eredményez, ha a tervezésről és a kivitelezés minőségéről van szó. Ez a tapasztalat lehetővé teszi, hogy a Frandsen biztosítsa, hogy lámpái mind stílusban, mind minőségben tartósak legyenek, és Ön garantáltan egy életre szóló lámpát kap, amelyet továbbadhat a következő generációnak.  

A lámpa, amely elindította a kalandot, Benny Frandsen Ball lámpája volt. A lámpát 1968-ban tervezték, és ma is ugyanolyan divatos, mint a 60-as évek végén volt, így hihetetlen példája annak az időtállóságnak, amely a Frandsen lámpákat jellemzi.  

A Frandsen Lighting és Benny Frandsen története

 Amikor 2021-ben elveszítettük Benny Frandsent, egy dán dizájnlegendát veszítettünk el. Elvesztettünk egy trendteremtő ikont, és elvesztettük a dán designörökség egy értékes részét.  

1968-ban alapította a Frandsen Belysninget a Ball lámpa bevezetése kapcsán, a Fritz Hansen csoporttal összeolvadva. Három évvel később Frandsen visszavásárolta cégét, és átnevezte Frandsen Lightingra. Ez lett az első lépés azon az úton, amely a következő években játszódott le.  

Új változatok és modellek jelentek meg, és a Frandsen hamarosan nemzetközi hírnévvé vált. Benny Frandsen 2018-ban ünnepelte 50. születésnapját, 2019-ben pedig a Frandsen a NINE UNITED BESTSELLER márka részévé vált, amely a Verpan és az &Tradition lámpáknak is otthont ad. A NINE UNITED székhelye jelenleg Horsensben található, és több mint 700 alkalmazottat foglalkoztat Európában és Ázsiában.  

Benny Frandsen 2021-ben hunyt el, de szelleme a mai napig tovább él a Frandsen márkától megvásárolható lenyűgöző lámpákban.  

Frandsen lámpák a belsőépítészetben

 A márka minden lámpája a maga módján segít keretbe foglalni az otthont, és Benny Frandsen számára fontos volt, hogy a vásárlók számos termékhez hozzáadhassák a saját ízlésüket. Ennek egyik módja, hogy a számos dinamikus szín közül választhatunk lámpaernyőt.  

A Frandsen A/S a formatervezésre és a termékfejlesztésre összpontosít. Régebben a márka évente egyszer kissé változtatta a kollekcióját, manapság azonban rendszeresen frissül a termékkínálat. Évente kétszer új katalógusokat adnak ki, és a lámpák és árnyalatok választékát szükség szerint felülvizsgálják.  

A márka arról ismert, hogy kiváló minőségű lámpákat kínál ésszerű áron. Esztétikája és funkcionalitása átlagon felüli, és segít megteremteni egy izgalmas, kifogástalan dekoráció keretét. A Frandsen minden egyes lámpája valami egyedit és személyeset adhat a dekorációhoz, ezért a Frandsen a legnépszerűbb fali-, mennyezeti-, asztali- és állólámpák közé tartozik, amelyek rengeteg színben kaphatók!  


Benny Frandsen bálja

 

A Ball volt az a lámpa, amely elindította Benny Frandsen és a Frandsen mint márka kalandját. A kis gömb a skandináv dekoráció örökzöld kiegészítőjévé vált, és a Ball ma is ugyanolyan elegáns, mint a megjelenésekor. A lámpa többféle modellben és fali lámpa, állólámpa, asztali lámpa és függőlámpa formájában is kapható. A lámpa a sárgaréz és a réz színektől kezdve a fényes és matt árnyalatokig mindenféle színben kapható. Minden ízlésnek és minden berendezési stílusnak van valami. A Ball lámpák biztosítják azt az egyszerűséget, amelyet sokan keresünk, mégis van egy olyan éle, amely lehetővé teszi, hogy nyomot hagyjon a környezetében. A kerek kialakítás klasszikus, és tökéletesen működik a lámpa fényével, amely a gyönyörű kerek fém lámpaernyőnek köszönhetően szép fényt áraszt, amely középen gyűlik össze.  

Frandsen's Lyss

 A Frandsennek rengeteg újabban tervezett lámpája is van, mint például a csodálatos Lyss, amelyet a Frandsen formatervezési vezetője, Toni Rie készített. Ő áll a Frandsen kollekció számos lámpája mögött, de a Lyss remek példa hihetetlen képességeire a skandináv formatervezés terén.  

A Lyss egyike azoknak a lámpáknak, amelyeket nehéz meghatározni. Ha nem tudod, hogy mikor készült, akkor az 1960-as évektől a 2020-as évekig bárhol találgathatsz, és pont ez teszi olyan egyedivé és bájossá. Stílusos, könnyen felismerhető sziluettje időtlen kifejezést kölcsönöz. Soha nem megy ki a divatból, és sokoldalúsága azt jelenti, hogy tökéletesen illeszkedik minden stílusú berendezéshez.  

Toni Rie, design vezető

 

Tonie Rie Lauridsen 2013 óta áll a Frandsen kreatív élén a márka design vezetőjeként. Ő a tervezője a Frandsen által kiadott számos új dizájnnak, többek között:  

 • Lyss
 •  

 • Ombre
 •  

 • Air
 •  


  Ha szeretnéd felfedezni Toni Rie lámpáit, kattints a igazán ide!  

  A BF-20 kollekció

   

  A BF-20 a Frandsen lámpák széles választékának egyik legújabb tagja. A kollekció többféle változatban kapható, mi azonban a fali lámpákat emelnénk ki, amelyeket mi a BF-20-as modellek alapvető darabjainak tartunk.  

  A design hihetetlenül érdekes, mivel a különböző designstílusok metszéspontjában létezik. A sziluett klasszikus, és egyértelműen a Frandsen formatervezési örökségéből és Benny Frandsen történelmi formatervezéseiből merít ihletet. Kerek, így nosztalgikus tisztelgés a csodálatos Ball lámpák előtt. De ahogy visszatekintünk a Ball kollekcióra, a design egy futurisztikus, szinte ipari jelleget is ad, mivel láthatóvá hagyja az illesztéseket, csavarokat és kapcsolókat.  


  A fali lámpa fénye közvetlen, és a lámpa tökéletesen alkalmas arra, hogy egy íróasztal mellé vagy egy hangulatos olvasósarokba szereljük. Miközben a lámpa lefelé irányuló fényt biztosít, lágy, diffúz fényt is kelt, amely a lámpa tetejéből tör elő. A felfelé irányuló fény körülveszi a lámpát, lágy, gyengéd, környezeti fényt adva a szobának - és emlékeztetve arra, hogy a BF-20 fali lámpa be van kapcsolva.  


  A BF-20 lámpát itt találja!    Pillangó lámpa

     A Butterfly lámpák eredetileg függőlámpaként jelentek meg, de nem sokáig tartott, amíg más modellekkel is bővült a kollekció. A Butterfly dizájn ma már állólámpaként és asztali lámpaként is kapható, és a különböző modellek mind csodálatos kiegészítői a dekorációnak.  


  Toni Rie, a Frandsen formatervezési vezetője áll ismét e csodálatos, egyszerre nosztalgikus és modern design mögött. A kollekció lenyűgöző vizuális kifejezéssel rendelkezik, és bár minden modell önmagában is csodálatosan néz ki, van valami különösen szép a lámpák kombinálásában és illesztésében.  


  A sziluett két ellentétes irányba néző gömbből áll, ahol az alsó gömb közvetlen fényt ad, a felső gömb pedig az apró perforációknak köszönhetően gyengéd, környezeti fényt teremt. A Frandsen ismét telitalálat a skandináv dizájn tekintetében - és mint mindig, a gyönyörű Butterfly most is gyönyörű árnyalatok csodálatos gazdagságában kapható.  


  Find Butterfly here!
  Oszd meg képeidet a @lampemesteren
  Inspirálj és hagyd magad inspirálni, egyik egyedi otthonból a másikba. Jelöld meg képeidet a #IgenLampemesteren címkével, és lehet, hogy a te otthonodat is meglátod itt!